April 9, 2010

.dari tigatigasekupang ke iphone.

Salam semua..

siapa kat sini yang tak de handphone @ handset @ cell phone @ telefon bimbit @ telefon genggam dan semua yang sama maksud dengannya? mesti semua ada kan?ala.konfirm la semua mesti ada.paling koman pun nokia tigatigasekupang (3310).sekarang pun handphone makin canggih kan.ada iphone lagi tuu.


mcm aku,1st handphone mesti la nokia tigatigasekupang..tapi,jangan memain oo time tu handphone tigatigasekupang la handphone yang paling laris taw.handphone tu fofular kot.mcm jual pisang goreng panas.berdesupp laku je.harga time tu pun bole tahan mahal juga.dalam 5-6 ratus cm tu.masa dpt handphone tu mmg syiookk gila sampai x terkata apa.handphone tu pun bole tukar casing kan.so,bagi aku yang gila sangat winnie the pooh mesti la aku sanggup cari casing winnie the pooh juga.gigih ni!aku dpt handphone tu pakej sekali dengan num.time tu guna maxis.topup pun abah taja.sapa x syiokk wei.bila dah tahap syiookk tu study ntah ke mana.duk melagha sangat dgn handphone tu.time tu juga hormon hormon kegatalan makin meningkat.semua aku nak kacau.tak kira laki pumpuan.semua aku kacau.siyes,time tu muka tembok muka tak malu.oh habis pecah rahsia aku.T__T.disebabkan duk melagha sgt dgn handphone sampai tak sedar diri nak PMR time tu terus PMR aku agak lingkup.padahal bole je nak dapat straight A tapi disebabkan handphone tu la aku nya result cukup cukup makan.*ceit.nak salahkan handphone pulak.padahal salah sendiri.huuu.*


.lebih kurang mcm ni la casing nokia tigatigasekupang aku. .comel kan winnie the pooh.


zaman tigatigasekupang berakhir apabila aku meningkat remaja.abah bagi pula nset nokia 1600.up sket dari tigatigasekupang sbb nokia 1600 screen colour punya.dpt nset tu time nak masuk form 5.ouh.lagi la aku melagha banyak sgt tapi masih lagi ditahap bole dikawal.tapi aku guna handphone tu tak lama sbb handphone tu terjatuh time habis kelas tambahan kimia.jatuh kat depan masjid pula tu.jatuh sbb poket baju bocor.huuu.T____T.mcm mana la bole tak perasan poket baju tu bocor.last last kena marah dgn mama sbb careless sgt.pastu terus mama bg guna handphone apa tah.nokia juga.tak ingat model apa.tapi dah down sket sbb bukan screen colour.time tu num pun tukar baru tapi still maxis lagi.syg gila kat num lama sbb kenal dgn encik boyfiee pun dgn num tu.time ni mmg aku tak obses sgt dgn handphone sbb nak SPM kan.sah sah la kena study bebetul.lagipun,handphone tu tak syiokk sbb bateri cepat sgt habis.sket sket bateri low.malas nak mesej mesej.huh!


.nokia 1600.colour mmg sejibik dgn handphone aku yang tercicir tu..:(


bila dah habis SPM and dah dapat result SPM,mama ngan abah hadiahkan handphone baru.nokia 2600 classic.time tu handphone model ni baru keluar iklan kat tv.memang aku berangan sgt nak dapat handphone yang ada kamera ni sbb aku suka sgt tangkap gambar syok sendiri.hehe.tapi tak sangka pula mama ngan abah nak bagi hadiah handphone tu sbb result SPM aku yang agak elok.mmg best la time tu tapi dalam hati still cakap kalau aku tahu mama ngan abah nak bagi handphone mesti aku belaja lek lok bagi result SPM terus cemerlang mcm encik boyfiee.tapi tak pe.tu pun dah cukup.janji aku dah dapat handphone ada kamera.hehe.


.nokia 2600 classic.yang colour oren aku punya..:)


zaman masuk u aku masih lagi guna handphone tu tapi ada penambahan sedikit dimana aku menggunakan dua handphone masa tu sbb aku gatal gatal mendaftar utk num celcom u pax sbb encik boyfiee guna celcom time tu.tak kan la aku nak mesej dgn encik boyfiee guna maxis ke celcom.mahal berganda ganda kot.so,nak jimat kredit aku pun daftar celcom u pax.tapi maxis still guna.bila dah ada dua num mesti ada dua handphone kan?hehe.so,aku pun minta handphone lagi satu kat mama.mula mula mama tak bagi sbb mama cakap nanti tak belaja.asyik main handphone je.tapi bila dah pujuk pujuk baru mama bagi.aku pun amik jela handphone yang ada kat umah tu ar.nokia 2310.mama ngan abah selalu cakap mcm ni 'handphone banyak banyak nak buat apa?mengalahkan tokey bab* je'.hahaha.sampai sekarang mama ngan abah cakap macam tu.


bila dah lama sgt guna nokia 2600 classic,aku pun dengan muka yang sangat kesian pegi pujuk abg abg kesayangan aku, bayin ngan bayi.minta diaorg belikan handphone baru utk aku.yela.selalu aku tengok diaorg je tukar handphone.aku pun nak tukar juga.so,aku pun kecek kecek sket kat diaorg.and last last dapat juga handphone baru tapi dengan syarat duit raya tak dapat utk tahun lepas and tak kan ada sumbangan topup dari diaorg sampai bulan 5 ni.huhu.punya la susah nak dapat handphone baru siap bersyarat lagi taw.diaorg belikan handphone nokia 3120 classic.ada kamera kuasa kuda 2.0 megapixel ngan mp3.hohoho.sangat membahagiakan bila dapat handphone baru nih.syiookk ooh.


.same with mine..:)


and sekarang aku guna dua handphone,nokia 3120 classic ngan nokia 2600 classic.kalau korang perasan,handphone aku dari dulu sampai sekarang semuanya nokia.tak de la plak sony ericson ke.motorola ke.LG ke.samsung ke.aku pun tak tau nape aku suka sgt dgn nokia ni.sbb dah biasa kot.dah selesa.nak taip mesej pun tak yah nak tengok tengok sbb dah hafal font and space kat mana.*wah.riak betul.hehe.*


tapi kan sekarang ni,aku berkenan gila kat satu handphone ni.handphone apa?handphone ini..
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--


.Sony Ericson Satio. Oh damn! falling love with it.

smart gila handphone ni.dah la kuasa kuda kamera dia 12.1 megapixel.bapak besar gila.segala tok nenek jerawat kat muka kau pun dia bole nampak.siyes aku mmg minat kat handphone ni and aku masih lagi meng'usha'.mmg dalam plan nak beli.tengah rancang dgn bayin and bayi ni.harap harap dpt beli.kalau tak dapat Satio,aku nak Iphone sebijik.hambik kau,barang tak nak kalah.nak mahal memanjang! sepak kang!



so,korang pulak mcm mana?apa handphone yang korang guna?hehe.saja nak nyibuk kan.;p


orite,stop sini dulu.thankz sbb sudi baca entry yang panjang mcm buat karangan ni ar.;)
taking care.chowchinchow..

*setiap kali aku update mesti panjang gila.sbb tu malas nak update..hehehe.;p
*all picture curik dari google*


p/s; wish me luck ok! next week ada 2 test..:)

4 comments:

cik eykameow :) said...

ok. mmg pjg. aww. berjaya habiskan. best! teringat plakk. eyka pun pnah pkai 33 sekupang ni. hee. btw , casing tu teringat plak blogger pojiepooh :P

.miss d'ieyna. said...

eykameow..

haha.tahniah sbb u barjaya habiskan entry ni.sebagai ganjaran i akan klik ur nuff..:)
33sekupang mmg best nak guna
nak taip msj laju je.
hehehe.

enyheartsdiamond said...

eny tade fon :p

.miss d'ieyna. said...

eny klasik kan?
sweet je bila pakai public phone balik.mcm zaman dolu2.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...