October 16, 2010

.Sesimple mungkin.

Hai semua!


Sekarang ni, aku busy dengan kelas and Final Year Project. Mana nak siapkan thesis, lab report, sudy untuk quiz, test, final exam, prepare untuk presentation lagi. Wuuu, penat penat. =_='


Tiap tiap hari aku ada kelas. Isnin sampai Jumaat. Kalau bernasib lagi baik, Sabtu dan Ahad pun ada kelas. Ah dem! Bila ada kelas, aku mesti bangun awal. Then, bila dah mandi apa semua, otak aku jadi jammed sebab pikir nak pakai baju apa nak pegi kelas harini. Time tu la, habis aku selongkar almari baju duk cari baju baju yang nak pakai.


Aku jenis pegi kelas memang sempoi habis. Tak de nya aku nak pakai heels bapak tinggi gaban tu, tak de nya aku nak pakai cantik make up setebal 10 inci kat muka, tak de nya aku nak buat semua tu. Aku pegi kelas memang sempoi, aku main pakai apa yang tangan aku sempat capai.


.Aku pegi kelas pakai macam ni la.
-T-shirt
-Jeans
-Kasut crocs tak ori
-Tudung hitam bawal @ tudung ekspress @ shawl


Haa. Macam tu jela aku pegi kelas. Simple tak simple? Gila simplekan. Kalau kat U lain aku rasa memang dah kena hambat dah kalau pakai macam ni pegi kelas. Nasib baik, aku tak penah kena hambat lagi. Ada sebab gak nape aku pakai cam ni pegi kelas. Aku ni tiap hari masuk lab. Bila masuk lab, WAJIB pakai lab coat and kasut bertutup. So, apa jadah aku nak pakai cantik cantik make up tebal segala bagai sebab last last pakai lab coat masuk lab gak. Tak de sapa gak nak tengok.

.Lab coat yang konon konon macam doktot. Cis!


Bila aku pakai sesimple yang macam ni, ada je kawan aku yang tanya macam ni 'Iena, asal kau selekeh sangat harini. Muka berminyak macam apa je?'. Selalu soalan macam ni ditanya waktu petang time dah habis kelas, aku dah ready nak balik umah. Hahaha. Aku gelak jela bila orang tanya macam tu. Selekeh ke sememeh ke, yang penting aku datang nak belajar bukan nak melawa. Yang penting NIAT tu. Kalau orang nak mengata ke nak dengki ke JUST SMILE AND WAVE :)


Okay babai!


p/s: Perasan tak blog berubah lagi? Hehehehe. Eh sory tak sempat nak blogwalking. Busy. Nanti dah setel semua, aku terjah blog sorang sorang. Jaga jaga kak Bedah!!!

15 comments:

fariehan ibrahim said...

xkesah sesimple mgkn mne pom,
asl selesa mata mmndg n tutup aurat,
:)

Rowena Chasez said...

simple is better..
bila bergaya g kelas..
rimas lak rasanyer..
:p

.s.o.f.i.a. said...

ala.... aku dulu time blajar pun ngan suar londeh, tshirt kecik...... he he..... kekadang ngan selipar jamban ja...... bukan nak masuk ratu cantik.... =)

I*K*T*I*R*A*F said...

aloh-alihhh..

comelnye coat! :P

kata kila said...

alololol.tetap cun

Munira Muhiyddin said...

miss you la yunk .
byw , good luck FYP :)

hamzah ian said...

hhehehe

Cik Bulat said...

hey2 ! hey ! saya ada baju t-shirt ituh ! hehe!!

Eka Yucika said...

Simple ke apa ke..yg penting, selesa, kn???br best nk belajar...

xyh layan pe org nk kate..as long as ikut aper Islam suruh, its ok then :D

ribena.illina said...

wahh blog ieyna pon dah makin simple. heee~

bena pon dulu simple jek g kelas. tudung xde nk lipat2 ke silang2 . kalo silang2 belit2 pon time rajin .
sampai membe pon terikut sempoi cm bena. heeeee~ =)


dan bena elergok bile pakai kerongsang BESA! wahahahaha~

BUDAK NAKAI said...

same goes with my sister:)

intanurulfateha said...

sis pun pegi kelas simple je! ;p

hiro said...

stail gler.

Kazen said...

Salam kunjungan dari kazen..jom join UniKL Bloggers di facebook..submit ur link there...and every time u updating ur blog it will automatic update there if u submit ur link... lets try now....

http://www.facebook.com/pages/UniKL-Bloggers/165952636749982

Tqa said...

Haha. Sangat sempoi! Setuju sangat, pergi kelas nak belaja, bukan nak melawa. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...