April 2, 2011

.Review movie: CUN! memang the best,tak rugi tengok.

31.3.2011 cite CUN! keluar wayang. Dari dulu memang aku aim cite tu. Memang nak tengok juga. Tengok video trailer, baca komen wartawan pasal cite tu memang buat aku lagi eksaited nak tengok. Hikayat Merong Mahawangsa memang aku tak dapat tengok. Jadi aku pun frust. Dan nak cover frust tu, aku tengok CUN!.




Frankly speaking, cite CUN! ni memang the best la. Even jalan cite ni ringan, sempoi, tak de konflik banyak sangat tapi mesej tersirat memang sampai! Memang dapat feel.


CUN! ni bukan cite cinta jiwang tangkap leleh semata mata. Banyak part kelakar dari awal sampai akhir cite ni. Tapi bila sampai part sedih, memang bole meleleh air mata ni. Bila sampai part sakit hati, rasa geram je sampai rasa nak penampar and meluat gila. Semua ada dalam cite CUN! ni.

Kembang si kerbau yang sangat jinak, menurut kata dan perintah. Kan best kalau dapat kerbau jinak macam ni :')

Part yang paling menyakitkan hati, paling sedih, paling tacing. Air mata hampir meleleh bila time part ni :')


Bagi aku, tak rugi aku laburkan RM12 untuk tengok cite ni. Siap amik couple seat dengan pasangan dating aku minggu ni. Memang berbaloi baloi. Yang aku perasan, semua orang dalam wayang tu semua happy and gelak berdekah dekah bila part lawak. Memang enjoy gila ah!

Tak rugi melaburkan duit untuk tiket wayang ni. Berbaloi balooooooii :D

Muka eksaited tengok CUN!. Mata sembap. Eye bag besar gila. Mata merah. Pipi je yang sentiasa maintan tembam (bakat semulajadi)

Pasangan dating minggu ni. Akak yang paling pemalu. Akak yang paling penyegan. Akak yang paling rapat dengan aku masa praktikal sekarang ni.

Ingat pasangan couple je bole amik couple seat? Kami pasangan adik dan akak pun bole amik couple seat taw. Hekhekhek. Macam biasa, muka aku haruslah teruja dari biasa. Kehkehkeh.


Btw, rasa kagum dengan Remy Ishak yang berlakon dalam cite ni. Dia cakap loghat utara weh. Bukan senang bila orang bukan utara nak cakap utara. Memang aku kagum ah bila tengok tadi Kalau korang tak tengok lagi, better pegi tengok. Memang best wa cakap sama lu.


Oh ye! cite CUN! ni adalah FIRST MOVIE yang aku tengok dalam tahun 2011 ni. Ye ye aku taw aku sangat ketinggalan (tutup muka) -______-


Ok bai!


p/s: Esok nak pegi kedah dgn perlis. Tapi perlis banjir. Agak agak aku sempat tak nak main air banjir?

8 comments:

Manja (let it be my sweet name) said...

baru tgk petang tadi, bgi Manja boleh la cite nie.. ade sesetengah part dia org buat lawak, Manja rasa kureng lawak huhu

syairahmohdanuar said...

t nk cuba tgk jgk lah! :)

Insomniac. said...

aku nak tengok beastly. tapi dah terlepas. hahaha

mahfudzah said...

saya dah tengok semalam!! gelak xhengat yang panggung wayang tu orang punyaa.haha. super bestt!:D

Tqa said...

Lawa la kak ieyna pakai shawl macam tuh! hehe

hiro said...

pehh..macam sodap..ehhee..nak.

Teeyalavender said...

Arghhh ! cerita dy mmg best..kwn2 tia sume da g tgk..tia je lom g tgk lg :(

Cinoi said...

Apesal cite ni mcm xda kat SABAH eh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...