August 4, 2012

KITA PUN PUASA JUGA

Salam 15 Ramadhan :)

Eh dah 15 hari dah kita puasa? Kemain cepat masa berlalu. Dah hari yang ke 15. Lagi 2 minggu nak raya. Sungguh cepat Ramadhan datang dan berlalu meninggalkan kita. :') So, macam mana puasa korang? Penuh takkk? Kalau perempuan macam aku ni sah sah la tak penuhkan *ehem ehem di maafkan tak pe. Yang lelaki kalau tak penuh puasa tu memang tak tau la nak cakap apa *Major turn off terussss -___-


Masa puasa ni la banyak benda yang nak kena sabar. Kena sabar tahan lapar dahaga. Kena sabar tahan marah marah. Pendek kata, kena sabar semualahh. Agak agak nak marah istighfar la banyak banyak Lepas tu duk sesenyap tak yah nak marah marah sangat*peringatan kat diri sendiri sama. Yela, kalau tengok, time bulan puasa ni la bulan yang kemain ramai orang nak emosi bagai. Sikit sikit nak marah. Sikit sikit nak berangin. Muka bad mood sentiasa. Haihhh. Tau la puasa, lapar letih apa semua. Tapi bukan awak sorang je yang puasa. Kita pun puasa juga. Bukan awak sorang je lapar, kita pun lapar juga. So, tak payah la nak berangin membuta tuli macam diri sendiri sorang je yang puasa.


Sepanjang bulan puasa ni, haruslah aku kerja kan. Letih, lemau, mengantuk belakang kira. Gigih juga kerja. Datang kerja pun bukannya ada kerja sangat. Datang punch kad, update order, update invoice sana sini pastu menyingai dengan ofismate dah tu pukul 5 punch kad balik. Menyingai tu maksud eh bersuka ria, gelak sana sini. Haaa kan dah belajar perkataan baru harini. Muehehehe.

Kad raya pun sempat aku karang kat ofis ni. Siap facebook lagi. Tolong la jangan tiru aksi ni kat mana mana ofis. Please do with your own risk. 




Menyingai bersama kak aisyah, ofismate kesayangan. Masa ni baru 11 Ramadhooonnn *Gaya johan. :D


Okey sebenarnya, dah bosan tak tau nak buat apa. Aku kat ofis ni. Nak tunggu pukul 1 punya la lambat. Makanya, update la entry yang bosan bosan cenggini. Wahahahaha :D


Sory la ehh. Terrrrrrrrrrupload gambar makanan. Kan dah terliur.

Okey bye! Selamat berpuasa :D



p/s: Happy birthday la kat awak. Bab bab birthday, tarikh semua ni insyaAllah aku ingat sampai mati. Kalau tak ingat tu, maknanya Allah dah tarik balik ingatan aku. Wehihihihi


1 comment:

Aisyah Daud said...

hahaha.. boleh pon ko kemain payah nk comment.. tahu x per asal pose jer semua nak angin bagai yg x leh bla nyer ngajuk x nak buat kad gaye aptb tol.. benci kakak!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...