September 14, 2010

.5 blog yang wajib diterjah (Part 1).

Hai semua!


Salam Aidilfitri :)


Aku malas nak update pasal raya tahun ni sebab raya tahun ni tak da apa yang menarik dan woww pun. Macam biasa je. Di sebab kan tak de apa apa yg extraordinary yang aku nak share dengan korang pasal raya aku ni, so aku nak share dgn korang pasal........


5 blog yang wajib diterjah oleh Cik Ieyna (part 1)


1. Kata Kila

Aku dapat taw blog ni dari blog sape tah, aku pun tak ingat dah. Masa memula tengok, menarik la blog dia, pastu baca entry entry pun sempoi je. Dah la lawak entry dia. So, aku pun dah start melekat dan terlekat dekat blog tu. Blog tu memang menjadi blog yang wajib diterjah oleh aku. Tetiap ari aku terjah blog kakak cantek dan comel ni. Kalau korang bosan, korang pegi la terjah blog dia. Mesti korang akan gelak terbahak bahak dengan entry yang ada kat situ. Siyes wei, sempoi dowh. Tak rugi ar kalau korang baca blog dia. Sesimple simple dia pun, follower banyak dowh. Ramai kot yang suka berkawan dengan dia, termasuk la aku. Aku anggap dia macam kakak aku. Kalau ada pape masalah, aku share dekat dia . Korang tegur je dia, mesti dia akan tegur korang balik. Percaya la cakap aku ni wei. Dia baik. Okey, sekarang korang pegi terjah blog dia!

.Muka kakak cantek ni sama dengan pelakon Korea Park Shin Hye yang berlakon You Are Beautiful. Tak caya tengok la pic atas ni wei. Sama tak sama tak?


2. gadis ini kekwat?

Blog ni kepunyaan eykameow yang sangat la comel. Aku dapat taw blog eyka ni dari blog sis intan. So, memula aku pun terjah la kan. Masa memula terjah, aku suka tengok header blog dia yang panass tu. Pastu mula baca entry entry dia. Blog dia pasal life dia. Siyes aku suka baca cara dia interpret pasal life dia plus dengan gambar gambar dia yang comel. Dia pun ada cite pasal love story dia dengan ahmad buibui kesayangan. Memang sweet couple la diorg. Sama sama comel sama sama padan. Followers blog dia pun ramai. Aku memula segan taw nak tegur eyka ni tapi aku wat dun no je, aku tegur gak. Nasib baik eyka pun tegur aku juga. Aku pun terus add dekat fb. Eyka comel dowh. Aku suka la tengok gambar gambar dia tambah tambah lagi bila dia wat mulut. Hehehe. Comel ar eyka! Geram taw tengok. Kalau korang memang follow blog eyka ni mesti setuju yang eyka ni comel kan? Okey, tak payah tunggu lagi sekarang dah bole terjah.

.Kan aku dah cakap eyka ni memang comel. Bukti ni bukti.


3. [drama is boring .. reality is fun!!]

Blog merah ni kepunyaan Cik Ernie Khong. Aku dapat taw blog eny dari blog eyka. Aku pun terjah la blog cik eny kita ni. Terjah punya terjah terus melekat. Memula jadi silent reader je you. Tapi mana bole tahan jadi silent reader je, mesti la nak kena kenal dengan tuan punya blog kan. So, aku pun terus add eny dekat fb. Rupa rupanya eny pun study dekat UniKL. Just dia UniKL Mestech dan aku plak UniKL Micet. Ok la kan, janji UniKL gak. Blog eny ni memang best. Ayat dia memang puitis dan bersastera. Masa mula mula baca aku dah macam dapat agak yang eny ni mesti lembut je, sopan je, manja je. Bila dah dapat kenal, memang lembut pun eny. Suka wei berkawan dengan dia. Dia ni ibarat model taw. Gambar gambar dia dekat fb memang macam model ar wei. Photogenic babe! Kagum aku. Bukan senang nak photogenic bagai ni pastu nak wat mimik muka depan kamera lagi. Susah tu. Tapi eny bole wat semua tu. Even dia bermodelling pun tapi study mantap bai. Result dia gempak wei. Jangan memain taw. Okey sekarang korang pun bole terjah blog eny.

.Macam model kan Eny ni. Ingat senang nak buat gaya macam ni?.
Kalau aku belum tentu dapat wat. =_='


4. this is intanurulfateha's blog

Blog ni kepunyaan sis Intan. Aku dapat taw blog dia dari blog kawan aku, si irahehe tu. Masa aku terjah blog sis Intan ni, terus hati aku cakap ' Cantiknya blog dia'. Kagum wei. Ala, korang pun mesti kenal dan taw kan blog sis Intan ni. Blogger famous tuu. Followers blog sis Intan ni dah beribu wei. Memang ramai la. Aku pun masa mula berblogging ni aku duk jadikan blog sis Intan as a reference la. Reference nak edit edit blog kasi cantek. Banyak kot tutorial kat blog sis Intan tu. Apa yang korang nak taw, korang tanya je dia, mesti dia akan try untuk tolong korang. Blogger blogger baru yang nak belaja edit blog bole la terjah blog sis Intan. Tak rugi haih. Tak yah malu tak yah segan tanya je, sis Intan ni mesti tolong punya la. Blog sis Intan ni pasal life dia, family dia and apa apa yang berlaku kat sekeliling dia. Tapi lately ni, sis Intan selalu sedih and down bila teringat kisah lama. T___T. Korang semua, jom doakan supaya sis Intan akan kuat dan tabah untuk hadapi semua ni ok. Hope sis Intan tak kan sedih sedih lagi :') Sekarang korang pun kena terjah blog sis Intan juga. Oh lupa nak bgtaw, sis Intan, Eyka dengan Eny adalah kawan rapat and diorang adalah The Gorgeous :)

.Sis Intan yang kecik comel lote. Agak agak umur sis Intan bape? Hehehe.


5. Ynaaohynaa

Blog ni kak Yna yang punya. Aku dapat link blog kak Yna ni dari sape tah, tak ingat plak. Pastu terus aku buka and baca. Masa tu kak Yna still guna blogspot lagi. Blog hitam legam dia panggil. Sekarang ni blog dah bunga bunga biru. Masa memula baca, aku rasa best sangat. Sebab cara kak Yna cite pasal life dia sangat sempoi macam Kila gak. Aku suka baca pasal adik bulus yang ada 4 ekor yang comel tu Nur Snowy, Ahmad Fuffy, Ahmad Cheju, Nur Lupita dengan anak bulus yang comel comel juga Nur Adoraa dengan Nur Ameera. Memang best la cara kak Yna cite pasal adik and anak bulus dia. Kekadang rasa macam nak culik je semua tu pastu nak simpan tak nak bagi orang amik. Comel sangat. Geram taw. Kak Yna ni pun friendly. If korang nak kenal, kenal je tegur je kak Yna dekat fb dia, mesti dia akan tegur balik. Aku pun memula takut gak nak tegur sebab tengok kak Yna ni macam garang je. Tapi tak kira ar, memang nak kenal gak pastu aku pun dengan muka tak senohong pegi add pastu bole tegur tegur dekat fb. Kak Yna memang sempoi la. Aku taw korang pun mesti kenal Ynaaohynaa ataupun dengan nama glemer dia Yenadey. Blogger famous gak tuu. Mesti kenal kan. Okey, sekarang jom terjah!

.Kak Yna yang sangat la friendly dan sempoiii.



Tu jela 5 blog yang wajib aku terjah. Baru part 1 wei. Ada lagi part part seterusnya. Rilekk lu. Entry entry lain nanti, aku buat la part lain plak. Hehehe. Btw, sory banyak banyak dekat Kak Kila, Eyka, Eny, Sis Intan dengan Kak Ynaa sebab copy picture tu tanpa kebenaran. Sory sory. Huhuhu. Haa, lagi satu. Entry ni tak de nya entry bodek bodek ke hape. Semua ni berdasarkan pengalaman aku yang berkawan dengan diorg kat fb. Korang bole je add diorang dekat fb tapi lepas add tu tegur tegur la jangan duk wat senyap je.


Okay babai!


34 comments:

Fyka said...

waaaa....new part,fyka ska review utk ni...

MuJE said...

ah, cane blog kila bleh ade kat sini? arghhhh....

Sophie Al-yahya said...

heyyy!! thanks for the info!
pernah tegur yang first tu aje. A ah.die mmg best.entry die klakar dan sempoi. Kila mmg x sumbung. Yang lain tu boleh lah nak cuba tegur. Sophie ni masih baru dlm blogging.Jadi malu2 kucing lah jgk.hehe..lepas ni berani sikit nak tegur kot =D

Good info! *two thumbs up*

hudhud said...

betul betul betul ! blog diorang semua best. blog2 idola ni hehe :D

ribena.illina said...

dan menunggu blog bena d terjah. *muke xmalu*. wahahahaha~

Epul Azimi said...

hye,btollah,semua blogger best2 dan blogger no2 hingga 5 tu dh jadi frenz sy kt fb dn dorang semua mmg baik,best kwnngan dorang.....:)

kata kila said...

eyyyy budak ni.kahkahkahkahhh.piat telinga adik.ekekek

muah muah thanks syg

enyheartsdiamond said...

eyh.. betul lah.. muka kata kila macam pelakon tu.. muka i plak mcm LJ.. takmau tegur? blueksss :p

eyka meow memang comel.. muka dia buat mcm mn pon comel..geram :p

intan punya blog pula, omg! sgt lawa.. i envy sebenarnya.. tapi, malas nak belajar main2 dgn tutorial dan coding yang dia ajar ;)

yna! lama dah tak terjah blog dia.. kami pernah jumpa sekali :)



p/s: ayat-ayat i mana ada sastera pon! hish.. malu lah u cakap macam tu.. hahaha ;p

gambar yang u culik tu, my sis yang snap.. kalau angle tak cantik, maka, tak cantik lah gambar tu.. credit to her <3

intanurulfateha said...

malu je ltk pic tu
dah la muke mcm macik macik =.='

btw, tenks for d entry syg =)

monica said...

sy pon suka tgk blog no 2 sampai no 5..yg no 1 lom kenal gik..nanti sy usha blog dia..thanks sharing.. :)

tqa.awesome said...

memang betol lahh :D
sejibikk!! macam park shin hye ..
waaaa excited plak rase nye :)

blog KATA KILA mmg besh wooh

Syafiq A. Ghani said...

Da view blog2 diorang. Sy da lame follow blog cik ernie khong. Best blog diye ;)

hamzah ian said...

blog gua??? sob2..

eykameow said...

lorr. mana aci iena tak cite psl raya!!!!!! nk twu gakkkkkkkkkkkk! at least tayang baju raya dan kg halaman pun takpe ah. pls iena plss!

ehem ini bukan entry bodek ehh.. ahahahaha. tekezut mak nokks~ rupe nya blog yg iena wajib terjah ni pun semua blog fav eyka! hee.

psst, best kan layan org yg mcm2 ragam kt dunia blog ni :) msing2 ada story sndiri.... hppy blogging iena! iena pun salah satu blog eyka wajib terjah youuuu. sbb blog ni byk perbincangan! huhu

Che Armster said...

baru perasan komen ko pasal muka kila - kalau dia baca ni mesti hidung dia kembang macam roti terlebih yis

Myra Arshad (: said...

waahh. semua blogger cun2! i loike ! :)

hamzah ian said...

oi .. bukan aku pernah komen sini?? ko tak approve eyh?? sedih dowh..

.miss d'ieyna. said...

fyka..

hehe. thanks. nnt nak wat part dua plak.

.miss d'ieyna. said...

MuJe.

haha. sbb blog kila best.

.miss d'ieyna. said...

sophie al yahya..

hee. welcome dear. nnt pegi la tegur blogger2 ni. :)

happy blogging.

.miss d'ieyna. said...

hudhud..

kan kan. blog diorg mmg best :)

.miss d'ieyna. said...

ribena.illina..

haha. wait wait.

.miss d'ieyna. said...

epul azimi..

best kan kwn dgn diorg. sangat sempoi.

.miss d'ieyna. said...

kata kila..

hehe. jgn la piat. welcome kakak.
mmuah!

.miss d'ieyna. said...

eny..

ha'a la. muka u iras LJ. haiyoo. cm ne bole x perasan ni.

hehe. u mmg ada bakat jd model la dear :)

.miss d'ieyna. said...

intanurulfateha.

mana ada macik macik sis. lawa la pic tu.

welcome sis :)

.miss d'ieyna. said...

monica.

hehe. nnt pegi la usha.

.miss d'ieyna. said...

tqa awesome.

sejibik kan? hehe.

.miss d'ieyna. said...

syafiq.

blog eny mmg best :)

.miss d'ieyna. said...

hamzah ian.

lek luuuu.

.miss d'ieyna. said...

eykameow..

haha. raya x best. x de apa yg nak di cite. huhu.

happy blogging eyka! :)

.miss d'ieyna. said...

che armster..

haha. roti terlebih yis? haha.

.miss d'ieyna. said...

myra..

haha. cun kan.

.miss d'ieyna. said...

hamzah ian..

rilek ar wei. aku approve lambat ar.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...