September 4, 2010

.Status facebook yang sangattt teett dan tuutt.

Hai semua!


Salam Ramadhan dan Selamat Berpuasa :)


Korang semua mesti ada facebook kan? Ala. aku berani jamin la yang korang semua mesti ada facebook. Zaman sekarang ni budak budak tadika pun dah ada facebook taw. Jangan memain taw! Budak budak zaman sekarang canggih dan very up to date. Aku rasa terkagum melihat kecanggihan dan ke-update-an budak budak zaman sekarang. Woo! Sangat update bai.


Aku pun ada gak facebook. Facebook yang di sign up masa semester 1. Lepas SPM baru aku taw bab bab facebook taw. Masa zaman start facebook serius wei aku rasa kejakunan aku sangat terserlah. Aku rasa nak bgtaw kat semua orang 'Weiii, aku dah ada facebook wei, add la akuuu.' Huiii, sangat sangat bangga bila ada facebook. Sangat aktif mengupdate segala status kat facebook tu. Tapi tu zaman dulu la, sekarang ni tak de nya. Aku dah jarang nak layan facebook. Aku pun dah 2 kali deactivate facebook aku. Awat tah aku pi deactivate facebook aku. Tapi yang aku taw, rasa best dan tenang je bila deactivate facebook ni. Yang paling aku suka, inbox email aku tak di penuhi dengan segala email email notification facebook. Bersih je inbox email aku. Tak yah susah susah nak delete :)


.Facebook yang konon kononnya ditatang bagai menatang minyak yang penuh.


Selama aku berkecimpung dalam arena facebook ni, aku perasan macam macam update status dari friend list kawan aku. Bila refresh je home facebook tu, kemain lagi status status baru yang di update. Kekadang bila baca status tu, aku rasa lawak gelak tak ingat dunia, kekadang rasa annoying gila, kekadang rasa curious gila, kekadang rasa sedih gila, semuanya aku rasa la wei. Tapi aku takat rasa jela. Kalau nak komen tu tak selalu la. Depends tahap kerajinan aku la kan.


Aku taw selalu je orang cakap 'ala, facebook aku sukati aku la nak tulis apa pun'. Ye, memang betul pun. Tapi kadang kadang tak yah la nak main update je apa yang kita rasa. Sometimes, kita kena berahsia juga. Tapi itu depends la kat tuan empunya facebook tu. Haa. lagi satu, kalau korang tak suka status status orang tu, jangan la nak komen macam taikkkk. Kalau tak suka, tak yah komen, tengok je dari jauh. Jadi stalker je senang macam aku. Kekekeke.


Okey dah. Sekarang korang bezakan status status ni


Yeay! Dah dapat handbag baru harga RM 500! Suka suka suka :)



atau


Yeay! Dah dapat handbag baru! Suka suka suka :)



Dah dapat beza belum? Hahaha. Apa perasaan korang bila baca status ni? Oh ye, status kat atas ni rekaan je bai. Tak de kena mengena dengan sesapa pun.


Okay babai!

16 comments:

Trah Wann said...

serious , MENYAMPAHH ! haha perlu ke nak bagitau harga segala ? nak show off konon brang dy beli tuh mahal padahal beli dekat pasar malam jaaa T____T

dak eina (◕‿◕) said...

moral of the story, jangan berlagak bila post status..huhu

dylli said...

aiy0o..
status mencapub tu. :P

Khumaera Ismail said...

salam singgah.. =)

kdg2 org tak perasan kalo2 status nye itu nmpk mcm menunjuk2..kalo yg tak sengaja tu, ok lg..tp kalo yg saje nk menunjuk tu? huhuhu~ tak pasal2 dpt dosa sb riak & takbur..

shasha said...

like topik neh. Slh sorg mber dlm friend lis sya pnh wt status gni..

"..Puas hati hari ni dpt pecut dgn my baby CAMRY pegi bazar.."

hiks.motif? keh3

dunspeak♥ said...

yeay! saya dah tak aktif fesbuk ! suka suka..hek3



siyesly, agak bosan ngan fesbuk skang..hohoo

dunspeak♥ said...

yeay! saya dah tak aktif fesbuk ! suka suka..hek3



siyesly, agak bosan ngan fesbuk skang..hohoo

eykameow said...

hohhh =___="

misyamissyou said...

biasekk le tu..kalau terbace status ala2 macam tu mmg adeii..ttbe jek sakit hati..hahaa..nak kate jeles..idak le..entah le..

molmolla said...

mak aiiiiiiiiiiiii!!
mahalnya handbag kamu~ :D

HonEyBuNNy said...

salam...btol tu..ila setuju...kdg2 mcm2 status dkt Fb..ada yg gadoh la..ila dulu pn cm tu jugak...tp bila makin lama...makin maloo pulak....ya..kdg2 kita plu ada privacy untk kita...xkn semua nak tahu kn....tp itu la..pndpt msg2 lah....;-)

yebbit + . + said...

a'ahh sgtt berbeza.! stujuu. ;) kalo yebbit bce status ala-ala mcmtu, yebbit akan cakap, PERLU k? ehehe

kata kila said...

harga rm500 tu macam tak senonoh je nak tunjuk harga hbag.tu pasal kakak kurang sikit nak update status :|

Yann Mazian said...

betul tu bah. kadang2, entah apa2 yg di"update" kan. tak semua benda kita harus update kat fb. kan? :)

Zayanie said...

yunk.. psl email notification tuh bole edit la.. ko bole plih nk recieve email ke x

Tqa said...

Haha! suka post kali neh! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...