February 13, 2010

.ada apa dengan valentine's day?.


esok valentine's day kan?
ada apa dengan valentine's day?
ada orang cakap hari meraikan kekasih hati intan payung penawar rindu kita.
iye ke?


tapi aku x penah lagi nak sambut apa kejadah valentine's day ni.
aku ingat lagi time zaman sek menengah dulu
tiap-tiap tahun bila valentine's day je mesti ustaz dgn ustazah buat ceramah sbb nak terangkan sejarah valentine's day ni apa.*valentine's day pun ada sejarah bagai nih.ingatkan melaka je ada sejarah*


aku pun x ingat sgt pasal sejarah valentine's day even 5 tahun aku akan dengar cite yang sama.*otak dah karat sbb terlampau banyak minum air yg bercampur semut*
kalau nak taw pasal sejarah asal usul cicit valentine's day ni sila klik SINI
*credit kepada DIA


perasan x time valentine's day la penjual bunga banyak dpt untung.
yela,dah sah-sah nak bagi bunga kat kekasih hati pojaan.
restoran-restoran 5/6/7/8/9/10 bintang semua dah ditempah.
time ni mana layan makan kat mapley-mapley bagai.
nak makan kat restoran high class je.
siap ada candle light dinner bagai.
konon-konon romantik ye bangg.


time valentine's day juga la banyak kes-kes khalwat@tangkap basah yg akan trpampang kat paper.
mmg time valentine's day ni la ramai couple-couple kat luar sana yang akan aim utk wat benda alah ni.
ala.dah alang-alang nak buat pegi la booking hotel 5/6 star ke.confirm x kena serbu.
ni nak buat kat hotel setinggan yang murah-murah.bila kena cekup lintang pukang lari x cukup kaki baii.
nak buat,baik buat terus.x yah bagi kena tangkap apa ni.
ini x,nak buat,nak buat tapi bila kena tangkap taw plak malu.
masa nak buat x pikir malu ke hapa.
orang mcm ni baik sula je.haih!


banyak lagi la benda-benda yang x elok akan berlaku time valentine's day ni.
klu x caya nnt tengok la berita,baca la paper.


chuupp!!!
mmg tyme valentine's day je ke yang nak tunjukkan kasih syg kat org yang kita cinta?
aku x sambut valentine's day pun tunjukkan kasih syg taw.
sampai x terlarat nak tunjuk ni ar.ngihaha.


okeyla.itu saja mau update.
bubbye.taking care.enjoy ur holidays.


p/s; selamat tahun baru cina! klu dpt ang pao hulur-hulur la sket.nak limau!:)

4 comments:

Mr K said...

In Finland Valentine's Day is called Ystävänpäivä which translates into "Friend's day". As the name indicates, this day is more about remembering all your friends, not only your loved ones. In Estonia Valentine's Day is called Sõbrapäev, which has the same meaning.

.miss d'ieyna. said...

kerol..

mcm2 maksud yg ada utk valentine's day ni.

Mr K said...

15 feb is Khairul's Day. Sambut tak

.miss d'ieyna. said...

kalau khairul's day lagi aku x sambut.x de pekdah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...