February 28, 2010

.oppss.copycat?alamak.terlebih sudah.

Hoyeah!
tiba tiba petang td tengah best best mencekik kuih cakoi tu ada kawan aku yang baik hati kol aku.
aku ingatkan sebab apa dia kol aku.rupa rupanya dia nak bgtaw yang ada 1 blog ni mendakwa yang aku copycat blog beliau.

hohoho.memula aku dengar memang la terperanjat sbb aku x taw pun KEWUJUDAN blog beliau.then,aku pun berlari lari anak mendaki tangga utk tengok blog yg dimaksudkan.aku pun baca punya baca punya baca sampai la habis entry tersebut.memula tu aku agak blur.kenapa aku harus dicop sebagai copycat?aku tak faham di mana copycat nya?setahu aku la kan copycat tu kalau aku ni pegi blog beliau then amik la 1 or 2 entry dari blog beliau then paste kat blog aku.itu baru namanya copycat kan?*kalau salah,betulkan aku*


aku nak buat survey dimana beliau mengatakan aku copycat blog beliau.

- penggunaan bintang kecik (*)
- perkataan ulangan (laju laju,tidak tidak)

.okey,yang pasal bintang kecik (*) tu aku dah lama guna since aku terlibat dlm dunia blog yni.mmg aku selalu guna bintang kecik tersebut.kalau x percaya,bole tengok entry entry aku yang lama

.penggunaan bintang kecik (*) mmg dari dulu aku dah buat.


.pasal penggunaan perkataan ulangan (laju laju dan tidak tidak).yang ni aku mmg guna juga perkataan ulangan.cikgu sekolah panggil kata ganda.aku mempraktikkan apa yang aku belaja.mmg aku guna juga perkataan ulangan utk perkataan lain.bukan hanya utk perkataan laju aju dan tidak tidak.yeap.kdg kdg aku mengaku yang aku pun suka taip perkataan mcm ni -->kdg2,mkn2,jln2,tidak2.
tapi aku taw ramai yang x bape nak suka guna singkatan dlm berblog ni sbb susah difahami.sis intan pun ada cakap baik berblog guna gaya penulisan yang sng difahami.
x kan sbb aku guna perkataan ulangan yang sama terus di cop sebagai copycat?

.penggunaan perkataan ulangan mmg dah guna dari dulu.

- cara penangkapan gambar yang sama dan penggunaan perkataan 'sila percaya' 'sila bersimpati'.

.yang ini aku x taw menahu pasal cara tangkap gambar bagai nih.aku hanya letak gambar aku then aku x taw plak yang posing gambar tersebut telah diguna oleh beliau.aku hanya posing gambar tersebut just ikut suka suki hati aku je.tapi x sangka plak cara berposing itu sama dgn beliau.kalau aku taw,mmg aku x posing mcm tu.aku posing mcm erra fazira ke.lisa surihani ke.nsha aziz ke.lagi meletupp kan.haha.kalau nak tgok gambar tersebut sila klik SINI

.penggunaan perkataan 'sila percaya' 'sila bersimpati' semua tu hanya terlintas dari otak aku.dan jari aku hanya taip apa yang keluar dari sel sel otak aku nih.aku x taw la plak yang beliau pun guna perkataan 'sila menyila' bagai nih.bak kata aku tadi.kalau aku taw beliau guna.aku pun x guna.


- penggunaan perkataan 'merapu raban'

.penggunaan perkataan 'merapu raban' ini pun hanya terlintas dari sel sel otak aku.lagi sekali aku x taw yang beliau pun guna perkataan tersebut.bak kata aku tadi.kalau aku taw beliau guna.aku pun x guna..--->penegasan kali kedua.haha.siap nak tegas tegas bagai.macam debate plak.haha.


so,aku x taw la kalau sebab sebab tersebut aku terus di cop sebagai copycat,meniru,kaki tiru,pentiru,peniru,dan yang seumpama dgnnya.x kan sbb beliau guna perkataan tersebut terus orang lain x bole nak guna and dicop sebagai copycat?x tahu lah aku.


bagi aku,kalau aku nak copycat pun baik aku copycat dari blog sis YnaaOhYnaa, blog sis intan, blog cik epal ke kan.lagi best.mana taw market blog bole tinggi.hahaha.pengakuan berani mati dari aku.


so,apa kata korang?aku ni copycat ke?

entry ni bukan utk cari gaduh bertumbuk bagai.entry ini tercipta sbb nak menerangkan hujung pangkal dari entry INI.aku pun x nak gaduh gaduh.penat taw asik asik gaduh.kepada beliau,aku minta maaf kalau ada apa apa persamaan dari blog ini.


okeyh.stop sini dulu.bubbye.
taking care.
chowchinchow..


p/s; akan jarang online selepas ini kerana hidup kembali sibuk.huhu.

34 comments:

Anonymous said...

biasa ah tu bkan. mane nak cari ayat2 yg x sama. buat lah bahasa sendiri kalu nak ayat x sama dengn orng lain. tul x???

fca said...

sabar ajelh iena.tulis lain pun org ingt copycat jugk.. copy susu, copy tea, copy nescafe.. hahahaahaha
kalu aku tulis hahahahaha.. pastu kau blas hahahahaha tu pun dikira copycat jugak kew

.k-roon only. said...

aku xpaham betul la ann....salah ke kalo gaya berbelog tu same..gaya penulisan tu same..stahu aku.lam dunia ni, bkn dia sorg je yg ade cara camtu..berlambak kowt ada..kalo da gitu caranye..stiap org kne ade cara sndri..taip menegak ke..melintang ke..membujur ke..ape2 ke...waahh...variasi trus blog2 kat dunia ni nnti...esh2..

so..xsalah kn kalo da mmg same2.. da mmg cara enulisan die mcm tu..xkn sbb sesetengah blog..seseorg yg nk wat entry kne tukar gaya penulisan die...betul x.. aku pun da xtau nk ckp pe..well..xbaik tuduh menuduh tanpa bukti..jumpe depan2 ahh...

psttt: copycat = kucing tiru...

wo0ow..jgn labelkn kwn aku ni copycat..

.miss d'ieyna. said...

anonymous..

haha.aku pun pkir cm tu.kalau dah x nak org guna perkataan tu.bole la reka perkataan lain yang dia je bole guna.kan?

.miss d'ieyna. said...

fca..

haha.taw x pe.segala copy2 kang terkeluar.aku pun pelik.x kan sbb cara perkataan yg sama terus digelar copycat.makk ooi.susah lew cm tu.
pas ni klu ko bls hahaha.aku nk bls huhuhu.x dela copycat kan?hehehe.

.miss d'ieyna. said...

niesa sygg..

taw x pe.lepas ni aku nak taip cara yg pelik2 sket la kan.trademark aku.x de sapa bole ikut.haha.taip cara love2.*erk,cm ne nak buat tu?*
hahaha.aku pun x taw la wei.susah betul.gaya penulisan sama je terus dicop copycat?apa kes kan.huhuhu.
pas ni aku x bole nak posing2 gambar sesuka hati.kang kena cop copycat lagi.huhuhu.
btw,thankz.:)

.k-roon only. said...

hahaa....pasni ko gne symbol je..
nk amik gmbar pon..ko pose cam gmbar passport...abes cite...kecoh sgt..

rmai je leh amik gmbar mcm tu..tulis mcm tu...sok lusa aku nek keta pun aku amik gmbar mcm tu gak...stereng keta sndri...bkn die punye..esh2..

.miss d'ieyna. said...

niesa sygg..

haha.taw x pe.aku nak guna simbol2 la.sng sket.org lain pun x fhm kan.
aduhai.nape la susah sgt.ada jugak manusia cm 2 kt dunia nie.

pas ni aku nak tgkap gmbar menegak je.duduk atas bumbung keta plak.haha.ada x org nak tru aku?ngeh3.

.k-roon only. said...

aku nk tiru..!!! aku suka..

nk jd copytiger...hahahaa

elakkn bergambar kat stereng keta..
ti di cop kucing tiru..hohoh

.miss d'ieyna. said...

niesa sygg..

haha.ko nak tiru?bole2.
dialu2kan.
ngeh2.
pas ni nak cop copy snake plak lew.
x pun copy rabbit.comel sket.

Anonymous said...

syg,sabar je la..
kpade org ue,maybe sume ni kebetulan jew..dlm dunia e de je an 7org muke iras2 xkn nk ckp mak ayah dorg copycat plax an..
dh2 aku da merepek..sila tmpr aku..
muahahaha.. ;)

p/s;jgn disbbkn word2 ue,gado plax an..xbest ah gado2 e..penat babe..

.k-roon only. said...

copypig..wakakaa...ouch...tidak dibenarkn sama skali..aku je leh sebut...hohohoho

thundercat...copycat..hahaa

Anonymous said...

copypig..
lalalalalala~

.miss d'ieyna. said...

anonymous..

haha.taw x pe.aku pun dah penat gado2 nih.penat fizikal n mntal.
huhuhu.

.k-roon only. said...

copypig....
hohohoho~

.miss d'ieyna. said...

niesa sygg..

haha.ko mmg suka sebut copypig ni.
ngeh3.

.miss d'ieyna. said...

anonymous..

sape copypig?ake ke?
hehehe.

.k-roon only. said...

hahaa...my fav word..ececehh....
eyy jgn ckp byk2.ssshhhuuuuhhhh...
nnti kne cop copycat..haha

ms.whatever said...

iena, aku nk gelak dulu blh x?????
hahahahahhahahahahahahhahahahahahah, ok cukup... serius weh, kepoh, standard la 2 setakat same cm2... skit je kot. kalo cm2 aku pn nk wat cm2 jgk la dkt blog aku...
yg bab ckp lajulaju 2, aku rse rmi je kot budak micet yg ckp cm2, asal budak2 micet 2 die x ckp copy die jgk???? gilo apo... pk pnjg la kakak oit...

.miss d'ieyna. said...

niesa..

haha.ko jgn guna bebnyk copypig tu.
kang ada org amik terus copypig plak.
hahaha.

.miss d'ieyna. said...

ms whatever.

hahaha.gelak la.aku pun dah bantai gelak habis2 tadi.
aku pun x taw apa yg aku copycat.
mungkin cara dia tulis.
hoho,entah la.lepas ni aku nak kena tulis gaya pelik bin ajaib.
x pasal2 aku dah kena cop copycat.

ms.whatever said...

xpela iena... lg glamor... bkn slalu dpt pluang cmni nk glamor...

-anis-

.miss d'ieyna. said...

ms. whatever..

haha.taw x pe.aku rasa aku 'hot stuff' plak.
keh2.nmpk sgt mcm nak kena lempang je.

Mr K said...

Tp penulis blog tu comel doe

ms.whatever said...

blh2.. sila lempang LAJU-LAJU... hahahahaha

.miss d'ieyna. said...

kerol..

haha.aku taw penulis blog tu comel.
tp irine nadia marcello lagi comel.

.miss d'ieyna. said...

ms whatever..

haha.meh lempang meh.
aku rela..hahaha.

Anonymous said...

spe copypig?
nisa la..
haha =)

NurSyazwani MdAzmi said...

saya minta maaf sekiranya saya sudah melampaui batas.sebenarnya tujuan entri yang ada di belog saya itu hanyalah sekadar luahan apa yang saya rasa sahaja.

sebenarnya,setakat ini saya tak pernah lagi jumpa cara penulisan yang agak-agak mirip dengan cara penulisan saya.apabila terlihat belog kamu,saya terasa macam samalah pulak cara penulisan kita ni.mungkin salah saya disitu.

so,i'm really sorry okey? :)

NurSyazwani MdAzmi said...

saya minta maaf sekiranya saya sudah melampaui batas.sebenarnya tujuan entri yang ada di belog saya itu hanyalah sekadar luahan apa yang saya rasa sahaja.

sebenarnya,setakat ini saya tak pernah lagi jumpa cara penulisan yang agak-agak mirip dengan cara penulisan saya.apabila terlihat belog kamu,saya terasa macam samalah pulak cara penulisan kita ni.mungkin salah saya disitu.

so,i'm really sorry okey? :)

.miss d'ieyna. said...

syazwani..

yeah.mungkin cara kita sama.
tp penyampaian kita berlainan.
itu hanya kebetulan.
saya pun x taw pasal blog awk.
x pela.benda dah lepas.
its ok.

.k-roon only. said...

anonymous:aku lak...aku ckp je..hahhaa

aNis aMirAh said...

okey,
baru nak menambah api dlm minyak tp dah berbaik pun.
heheheheh.

Mr K said...

x bestnya pergaduhan abis awal

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...