May 20, 2010

.Dulu lain sekarang dah lain.

Bohong la kalau manusia dalam dunia ni tak berubah. Pantai pun berubah. Inikan pula manusia.


Manusia sentiasa berubah ubah mengikut masa dan keadaan. Yela, masuk kandang kambing mengembek. Masuk kandang singa mengaum. Kena berubah la untuk sesuaikan dirikan.


.Auuummmm! Garang betul singa ni.
Jangan memain.


Perubahan dalam diri akan sentiasa ada. Sama ada berubah kepada yang lebih baik atau yang lebih jahat. Dan mungkin sebab kawan kawan juga seseorang itu berubah.


Si A: B, aku tengok si C tu dah berubah la. Dia dah lain je. Dah tak macam dulu. Tak cakap sangat dengan kita la. Dah tak join kita. Kau perasan tak?


Si B: Ha'a la wei. Aku pun perasan. Mungkin kita ada buat salah dengan si C tu tak. Selama ni dia ok je. Sekarang dah senyap.


Haa. Tengok. Si C tu berubah dari banyak cakap jadi pendiam sebab Si A dan Si B. Mungkin ada salah yang Si A dan Si B buat sampai Si C terasa dan terus berubah.


Alah senang cerita, semua manusia berubah la. Tak payah nak expect apa apa. So, sebagai manusia kita pun kena berubah untuk menjadi yang lebih baik dari sebelum ni.


We did not change as we grew older; we just became more clearly ourselves. ~Lynn Hall


Till then.
Bubbye! :)

5 comments:

Anonymous said...

berubah jadi lagi bek xpe. jangan jadi lagi truk..

.miss d'ieyna. said...

Anonymous.

insyaAllah berubah jd yg lbey baik.

BalqisShafiqa said...

berubah tAk salah, janji ke arah perbaikan.
mungkin si C sakit gigi, jadi dia tak boleh nak cakap banyak. :D

.miss d'ieyna. said...

BalqisShafiqa..

tu la.harap2 kita dpt berubah ke arah kebaikan..:)

cik eykameow :) said...

memang. manusia ni memang selalu akan berubah.. btw, blog ni pun pun dah pandai berubah skrg. lalalala~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...