May 29, 2010

.Gaya yang patut diamalkan bila berphotogediks!.

Siang tadi pergi kenduri kat Muar. Aku sorang je ikut. Dah bosan duk belakang aku berphotogediks sesorang dengan menggunakan kamera nset yang berkuasa kuda 2 MP. Macam macam gaya aku tangkap tapi tak semua aku tunjuk. Muka tak photogenic la babe! Err.. Jangan gelak taw.

Versi Bajet Serius@Garang

.Tak senyum tak ketawa tak gelak. Nampak serius tak? Nampak garang tak?. Bagi sesiapa yang rasa tak nak dikacau atau dimengorat bole la buat muka bajet serius@garang. Mesti orang takut nak tegur. Tapi jangan amalkan selalu sangat sebab nanti ada pula orang cakap kau sombong.


Versi Bajet Comel

.Mimik muka cam ni memang bole buat orang simpati. Konon konon macam kau nak kena marah then try kau buat muka bajet comel macam ni. Konfirm orang tak sampai hati nak marah kau. Mesti dia cakap 'alolo comelnya muka budak ni'. Please try this ok. Kepada pipi yang gebus mulus memang sangat dialu alukan untuk menorai.


Versi Bajet Hot!

.Nak buat muka macam ni kena ada bibir yang tebal ala ala Angelina Jolies. Bibir kena mungil kalau bole pakai lipstick merah menyala tu then bubuh lipgloss sket. Pastu bole muncungkan bibir tu macam gaya nak kiss gitu. Aww. Memang kau bajet hot la buat macam tu. Tapi kadang kadang pose macam ni tempah penyepak juga. Gediks you! Jangan amalkan selalu ok. Kadang kadang tak pe. ;)


Versi Bajet Lapar@Kenyang@Nak pipi tembams

.Kalau rasa rasa tengah lapar ke kenyang ke bole la nak tangkap gambar dengan muka yang macam ni. Kalau rasa nak tengok muka bila pipi tembams pun bole try. Just kena penuhkan angin dalam mulut. Konon kau tengah tahan nafas la. Bila dah kembung terus tangkap gambar. Gaya macam ni comel juga tambah tambah bila tengah lapar kan. Nanti terus ada orang belanja Secret Recipe. Hahaha.


Semua gaya gaya dalam gambar ni aku dah try. Tambah tambah lagi bila berphotogediks dengan kawan kawan aku. Macam macam gaya aku buat. Kadang kadang macam nak sepak muka sendiri sebab suka buat gaya bukan bukan. Hahaha. Tapi dalam setiap gambar selalunya aku akan senyum. Senyum itu sedekah. Bila kita senyum kita nampak lagi manis. Manis dari gula taw. So, senyum senyum la selalu. Tapi jangan senyum sorang sorang pula. Kang tak pasal pasal orang kata kau gila! Hahaha..:)



p/s; Kurangkan manis dalam makanan. Tapi lebihkan manis dalam senyuman.:)

5 comments:

eykameow :) said...

hehehe, memang vogue lah semua photogedik ni. iena comel ! pipi tu nak cubit2 jeeeee!!!

eykameow :) said...

hehehe, memang vogue lah semua photogedik ni. iena comel ! pipi tu nak cubit2 jeeeee!!!

Jimmy said...

hahaha..

pipi ayg cam belon.. :P

.miss d'ieyna. said...

eykameow..

haha.vogue la sgt eyka.besa2 je.eyka lg vogue taw.:)

.miss d'ieyna. said...

jimmy..

cis! mentang2 la pipi tembam bulat. cakap mcm belon.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...