May 30, 2010

.Rahsiaku kini kau tahu.

Harini rajin sikit, so aku nak jawab tag dari irahehe. Tag ni dapat dari last week tapi biasalah aku tak rajin nak menjawab time tu. Sekarang baru rajin nak buat. Nak buat macam mana kan huruf M lagi banyak dari huruf R. Hehehe.


23 Perkara yang korang mungkin tak tahu

Syarat syarat kelayakan.

a) Tulis 23 rawak (random) tentang diri anda (tak kisah la benda tu fakta ke angan angan ke imaginasi ke tentang body ke awek ke, pakwe, makwe etc)

b) Tag pulak benda ni kepada rakan blog anda (sekurangnya 5 orang)

c) Kalau tak ikut peraturan dimana keseronokan "TAG-TAGGED-TAGGING" ni..:)

***********************************

Alahai kenapa minta 23 perkara je? Kenapa tak minta 50 ke 100 ke baru banyak sikit. Cis! Berlagak je lebih. Padahal 23 perkara tu dah banyak kot. Jenuh nak pikior. Huhuhu.

Jom lah kita check check checkidaout yeeee...

1. Aku jenis yang kuat tido. Kalau aku tido awal pun bangun lambat, tido lambat pun bangun lambat. So, tak de guna tido awal kecuali masa ada kelas.

2. Emosi aku bole berubah ubah mengikut keadaan. Kadang kada
ng menangis punya nak gila. Tak sampai 5 minit aku dah bole ketawa macam orang gila.

3. Tak suka tengok kawan kawan aku sedih sebab nanti aku sedih sekali. Huhuhu.

4. Suka pakai tudung hitam padahal banyak je tudung kaler lain. Tapi kaler hitam tetap menjadi pojaan hatiku. Hitam is seksi!

5. Tak suka sapu sampah sebab nanti sakit pinggang nak terbongkok bongkok.

6. Kureng sikit nak minum susu. Tapi sekarang dah bole nak minum sikit sikit. At least aku try minum :')

7. Suka minum air yogurt nestle bliss dengan air twister.

8. Suka makan sushi yang beli kat jusco tu.

9. Sangat gila dengan donut J.CO dan Big Apple.

10. Ada parut luka kat buku lali kaki kanan sebab kaki termasuk dekat rantai basikal. Time kena tu kecik lagi umur baru 3 ke 4 tahun tah. Dah la time birthday. Sangat sadis! T___T

11. Pernah kena langgar dengan keta masa darjah 5. Time tu kat Perlis lagi. Nak pegi sekolah naik basikal. Dahlah langgar lari. Nasib baik keta tu langgar tepi je. :')

12. Jenis yang senang tido dalam keta. Asal naik keta, keta dah gerak sikit aku dah krooh krooh kat belakang. Melainkan kalau aku yang drive tak pe.

13. Minat dengan winnie the pooh sebab aku rasa pooh tu teramat la comel!

14. Aku sayang gila kat kawan kawan aku. Tak kira kawan dari sek ren, men, UniKL, blogger, fb apa semua aku tetap sayang deh.

15. Suka baca novel especially novel yang jiwang jiwang tangkap lentok tu. Konfirm aku berangan.

16. Bila tengah sedih + dengar lagu yang jiwang jiwang nih mesti meleleh je airmata nih. Konon konon meratapi kesedihan itu. Hahaha.

17. Tak suka tengok cite site seram sebab aku ni penakut tapi tergedik nak tengok juga. Last last tak bole tido tak pun tido buka lampu. Hahaha.

18. Sangat allergic dengan lipas dan cicak. Euwww.

19. Kadang kadang aku suka pendam perasaan. Kadang kadang aku suka bgtaw direct. Kalau bgtaw direct tu maknanya tahap kesabaran aku dah habis la.

20. Aku ni sensitif sikit. Sikit je tak banyak pun.

21. Aku ni banyak cakap. Masa kecik kecik orang panggil 'mak nenek'. Hahaha.

22. Suka mengambil kesempatan terhadap abang abang kesayangan aku bila diorg dapat gaji. Mula la aku nak mengecek. :)

23. Nama aku Nurul Fadhlina Arshad diambil sempena nama abang aku Nurul Fadhli Arshad sebab aku sorang je anak perempuan dalam family ni dan aku yang bongsu. :')


Okey dah. Dapat juga aku menyelesaikan task yang penuh cabaran ini. Fuh. Lega+bangga....

Sekarang aku nak tag orang lain pula


Orite, semua dah settle.

Bubbye! :)

8 comments:

shey said...

makk ! banyak nye ! haha , if suruh i , i koma dulu :DD



btw , slm pkenalan (:

eykameow :) said...

19 - eyka pun macam ni gak

23 - same lagi. name eyka di amek pun sempena nama abang. hehehe

woww sikit nye nak kene buta. HAHAHHAHA hutang lu :P wekk

.miss d'ieyna. said...

shey..

haha.taw x pe.banyak kan.23 tuu.ni pun jenuh nak pikir.

salam perkenalan juga..:)

.miss d'ieyna. said...

eykameow..

eh.eyka ada abg ea?i thought u anak sulung.hehe.

x pe2.bila free nnt bole buat.:)

enyheartsdiamond said...

eny tak suka tudung hitam..suka tudung putih.. kalau eny pakai tdg hitam.. nanti eny nampak tembam macam karikatur tu..haha :D

AMALIN SHAHIDA said...

ahaha. da tauu rasia sis. ecece, sensitipp nie eh. k sis, nt malin buat ek tq tq ;)

.miss d'ieyna. said...

eny..

hehe.i suka hitam sbb hitam x cepat kotor.klu pakai putih mesti cepat kotor.huhu.

.miss d'ieyna. said...

malin sygg..

haha.sensitip sket jek.x banyak pun..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...