January 13, 2011

.Boboy dah pergi jauh. Sangat jauh.

Hari ini aku rasa tak sedap hati. Keja macam besa. Tepat pukul 6 petang terus punch kad balik rumah. Even hujan lebat, tetap tak heran. Start keta terus balik rumah. Dalam hati doa banyak banyak moga tak jadi ape ape.


Sampai rumah, letak beg. Siapkan susu nak bagi Boboy. Panggil Boboy tak de respon. Mungkin Boboy tido. Panggil Boboy lagi tapi tetap tak de respon. Saje ketuk ketuk pintu sangkar. Tapi tetap tak de respon. Boboy tetap kaku. Tetap statik tak bergerak. Hati dah dup dap dup dap. Pegang Boboy tengok tengok dah keras, kepala dah terkulai. Boboy dah mati! T___T

.Boboy dah terkulai layu T___T


Sumpah aku takut bile tengok Boboy tak bagi respond. Dalam hati doa banyak banyak janganlah Boboy mati. Tapi Boboy dah terkulai layu. Dah tak bergerak lagi. Boboy dah mati. Terus nangis. Mungkin Boboy mati time tengah hari. Tak de sape yang perasan Boboy mati. Aku yang perasan. Sumpah sedih time tu. Tambah lagi Boboy mati dengan mata terbuka. T___T

:(



Aku peluk Boboy. Panggil nama Boboy banyak kali. Aku taw Boboy dah mati. Tapi aku tetap panggil nama dia dengan harapan dia akan bagi respond bila dengar suara aku panggil nama dia. Aku nak sangat tengok dia bagi respond. Aku nak sangat dengar dia mengiaw bila aku panggil nama dia. Aku nak sangat dia gesel gesel kepala dia kat tangan aku. Aku nak sangat semua tu berlaku. Tapi kecewa. Boboy tetap pergi.



Bila Boboy dah tak de, rasa menyesal sangat sebab tak bagi perhatian kat dia lately ni. Busy dengan keje sampai Boboy terabai. Rasa terkilan sangat sebab tak dapat tengok Boboy and tak dapat ada dengan dia time dia nak pegi. Aku baru plan nak mandikan Boboy sabtu ni. Nak wangi wangi. Nak bagi minum susu. Nak kasi vitamin. Nak kemaskan sangkar dia. Nak main main dengan dia. Tapi dia dah pergi dulu...














.Rest in Peace Boboy.



Video pertama and last yang aku rakam masa main dengan Boboy.

.Will always miss u Boboy.



Ok bai


p/s: Sunyi lepas Boboy tak de.

13 comments:

~freakycuteyanime~ said...

sabar la iena..
nak buat camne..
sabar tau~~ jagn sedih2..

mozuba said...

Sedih...mozuba pon sayang kucing.sedih amat entry ni. Banyakkan bersabar ya tuan tanah.InsyAllah ada pengganti tu nanti...

hudahazwani said...

jangan sedih2 yer kak..saba yer...stip yg bernyawa pasti akan merasai mati..cheel yer..

iszieylyanziy said...

sayang sgt kt kucing saya :(

iszieylyanziy said...

sayang sgt kt kucing saya :(

fiq said...

huhu... boboy sakit apa? sedih nyer.. fiq pn pernah ada kucing nama boboy jgk. fiq fhm perasaan cik ieyna. jgn sedih2 k. kita sama2 doakan kesejahteraan mereka di sana =')

eykameow said...

sedih nya...
kucing yg baru eyka jumpa pun baru je pergi..... :'(
sabar iena......

... said...

Sedih kan, dulu my cat pun mati masa I g keje, malam sebelum tu dia dtg bermanja2 macam sedih je... I nangis seminggu...walaupun dah beberapa tahun dulu, tp sampai skrg kalau citer pun masih sedih

kata kila said...

kakak sedih bila baca :(

niesz said...

cian nyer..sabar ye...ALLAH lebey syg kan die..

♥ pSychOMantiSs ♥ said...

salam, nice blog. i m ur folower rite now, plis folow me back =)

psychomantiss.blogspot

PinQib said...

comel nyer
boboy
Rip boboy

PS|Seriously, I want to…|

Melati said...

RIP boboy...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...