December 30, 2009

ada kaki,jalan lah.jangan duduk saja.

bila nak habis cuti baru aku bole nak pegi jln2.malang betul kan?tyme awl2 cuti x jln2 pulak.hoho.tp x pe.at least dpt juga berjln dr duk umh sambil menternak bdn.hahaha.


oke2.abg 2nd aku (bayin) balik umh.dia cuti 10 hari.awek dia kak zura pun cuti gak.diorg mmg plan cuti serentak sbb nak beli brg2 hantaran kawen.next year dlm bln 2 or 3 kawen lah.*jemput dtg semua*.aku pun menggunakan kesempatan nih ajak dia pegi jln2.bwk kak zura sekali.yelah,kak zura bkn selalu dtg.bwk lah.aku merangkap pemandu pelancong dan juga gps yg bernyawa ini.*sapa yg memerlukan khidmat aku.sila cntct*.tp bkn aku,kak zura ngn bayin je yg pegi.bayi ngn kak ana pun pegi gak.sgt meriah.tmbh2 lg bila ada nya aku yg suka sgt mengepaw duit2 abg aku.itu sudah menjadi 1 kewajipan.minta duit dr diorg.hahaha.aku mana keja lg.duit aku,aku simpan lah.jahat dowh aku.hee..


so,kitorg pergi jaya jusco(jj) ayer keroh utk shopping, umbai utk mkn ikan bakar, water world utk mandi, eye on malaysia utk saja2 sbb aku x penah pegi lagi dan dataran pahlawan utk 2nd tyme shopping.even tempat2 nih mmg ada kat melaka,ingat aku selalu pegi ke?klu korang ingt aku selalu pegi,mmg silap lah.
mcm water world yg dekat gila ngn umh aku (15/20 min dah sampai) tp aku x pegi selalu pun.last aku pegi tyme drjah 3.umur 9 tahun.skrg nih 19 tahun.10 tahun dah aku x pegi sana.sadis betol.huhu.tp aku gtaw awal2.klu nak dtg sini prepare duit bnyk2.nak masuk mandi kena byr rm40 sekali ngn makan.pastu klu nak sewa loker byr rm2/rm4.nak sewa pelampung yg single rm18 yg double rm20.tu x msuk lg dgn nak tgkap gambar dgn binatang2 kat situ.ada gajah,kuda,unta,ular.nak tgkap gmbar kena byr rm10 per person.mahal kan?so,prepare duit banyak2 klu nak masuk.aku pun sbb abg aku yg payungkan.hahaha.untung bdn.
eye on malaysia plak mmg aku x penah pegi dan naik.nak naik gondola besar tu kena byr rm10.korang kena tunjuk mykad taw baru bole dpt rm10.klu x tnjuk kena rm20.
naik tu ada lah dlm 5 kali pusingan.kejap2 berenti kat atas tuh.chantek ooh tgok melaka tyme mlm.negeri sape lah ni?hahaha.bg sesape yg gayat dgn tinggi x disarankan naik.ibu2 yg mengandung pun x disarankan.hee..

itu je lah yg aku nk cte.yg lain korang tgok gambar.biar gambar yg tunjuk.tengoklah sampai lebammmm..


.jaya jusco.shopping tyme.see.muka aku teruja kan?.

.muka aku sentiasa teruja bila nak makan.
makanan kat umbai mmg super duper sedap!

.water world.abaikan aku yg semakin tembams itu.
.seronok ooh.dtg la weyh.kumpul duit dulu.

.itu gajah betul.bukan gajah mainan.best ooh.
sebelum aku naik gajah nih,aku jerit gila syiall sbb
gajah tuh sua belalai dia kat aku.terkejut dowh!

.aku geli siot dgn ular tuh.tp aku still cover dgn senyum pura2.
.kak zura pun sama gak.

.eye on malaysia kat melaka.aku bangga jd org melaka yaw!.

dah boring tengok muka aku?hahaha.aku bg tgok gambar ni plak.
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=

boboy!!!!



okeylah.stop sini dulu.
taking care readers.bye2..(^_^)

p/s: klu ada apa2 pertanyaan pasal melaka nih,tnya je.klu aku bole jwb aku jwb.klu x,cari buku sejarah.hahaha.


~klik nuff aku.nnt aku klik korang punya balik.muafakat membawa berkat.tolong menolong amalan mulia..=)~

8 comments:

.k-roon only. said...

dik..nk tnye...
cmne nk pi mahkota parade..??

hahahaa

cmne nk pi jonker street..?

haha...

cmne nk pi tesco melaka..??

sy xtau ahh...

leh jd gps sy x..??

anyss amyra ishaq said...

itu kucing kah atau harimau?
kahkahkahkah.
bapak garang muka beliau.

.miss d'ieyna. said...

nisa..

haha.bole je kak.
nnt akak bwk adik..
adik tnjuk kan jln.
hahaha.amacam?
ada bran?
wakaka.

.miss d'ieyna. said...

anyss..

haha.itu kucing lah.
muka dia mmg garang.x de perasaan tuh.pemalas pnya kucing.
wakaka.

.k-roon only. said...

ina......
ape ngat aku xbran ke..
aku tau je jln..
haha...
sllau kot pegi...
da kate org mlke...
wakakaka

.miss d'ieyna. said...

hahaha.
aku taw,ko mmg bran weyh.
bwk aku skali.
wakaka.

.k-roon only. said...

hahaha...suh pika bwk....
die de keta..wakaka..

.miss d'ieyna. said...

bkn pika sorg je.
che dah skali..
hahaha.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...