December 29, 2009

sikit lagi.sikit lagi.

setelah hampir berperang dgn habuks2 di rumah ini.akhirnya,aku berjaya juga mengalahkan habuks2 tersebut.gila lah.pegang penyapu.sapu 1 umah.lenguh pinggang ooh asyik bongkok jek.tp x pe.itu pun dikira exercise gak kan?hehehe.


semua kerja2 yg melibatkan ruang tamu,dapur,halaman rumah dah setel.
tinggal bilik aku,bilik mama,ngn bilik air je x setel lg.mls ooh nak setel kan awal2.tmbh2 g bilik aku.hohoho.bersepah tuh x yh ckp lah.kang klu kemas awal2 sepah balik.baik kemas lewat2 sket.baru nmpk chantek.*pdahal aku mls weyh.asyik online jek.jaga cafe*


sem baru dah nak start.aku dgr start kelas 11hb.tp x taw lah betul ke x.micet pun x inform pape.sengal ooh.pape hal pun duit yuran dah setel.elaun bln 12 pun dah masuk.aku pun excited lebey bila dpt duit nih.bila dpt duit je aku ajak abg aku g guardian tampin.beli mask oxy,nose pose strip ngn scrub muka.hambik kau.semua aku grab.kalau bole 1 guardian aku nak beli.
then,aku nak beli beg ngan jam baru.sem baru semua nak baru.hahaha.gila pemboros aku nih.sampai ma ngan abh yg pegang duit aku.sesapa yg kenal aku,mmg taw aku cm ne.tp aku x minta duit org lain.aku minta duit family aku je.itu bila emergency je.

.oxy.pimples?no way!haha.bole tahan lah oxy nih.
sesuai dgn kulit aku.


okeylah.stop sini dulu.layan tv lak.
bye2 semua.taking care.


~klik nuff aku.nnt aku klik balik korang pnya.muafakat membawa berkat.tolong menolong amalan mulia..=)

16 comments:

.k-roon only. said...

haha..chaiyookkk ina...
siyes weh..penah sapu lntai umah..haha...nk2 umah aku..
mrah btl aku..berpeluh2 aku sapu..
terbongkok2...pas sapu kne amik mase nk luruskn pinggang..haha cramped oohh..kalo aku mlas gile nk sapu..
time tu aku bebel..tu ahh...sape suh wat umah besar2...aku menci tul sapu kat ruang tamu..haa..da ahh byk perabot kayu..kang aku men sapu je, bebel lak mak aku takut perabut die bercalar...pastu aku ckp..len kali ruang tamu xyah ltak perabot...org dtg duk ats tikar je...hahaa....

.miss d'ieyna. said...

niesa syg..

hahaha.taw x pe weyh.menyapu mmg penat.terbongkok2 aku.pinggang cnfrim sakit.ko pun taw umah aku cm ne.habuk mmg bnyk la.x yh ckp.
sapu kejap ada habuk.bengong pnya habuks.hahaha.
nnt umh kita bg x de apa.ada tikar je.sng nak kemas.
hehehe.

irahehe said...

promote oxy nmpak..ahhahaha~

.miss d'ieyna. said...

irah..

promote2..
wakaka.mana taw dpt oxy amik aku jd model.;p

.k-roon only. said...

haha...
umah aku,aku letak meja blaja budak2 tu je..haha...leh lipat2..
wakaka

anyss amyra ishaq said...

Hahahaha.
semoga berjaya dlm melunaskan misi dan visi mengemas rumah.
tak dpt dinafikan,sy juga pemalas spt ini dlm bab mengemas.
tak taw la ini adalah normal atau memang dilahirkn sbg pemalas.
wakakakaka.

.miss d'ieyna. said...

nisa..

ko letak meja bulat?
hahaha.senang nk lipat2..
nak sapu umh je lipat..
ko mmg bg aku idea..
:P

.miss d'ieyna. said...

anyss..

hampir berjaya nih..
kena kemas betol2.
nnt kena bebel lak..
sy pun sbnarnya pemalas.
tp kena paksa diri.

.k-roon only. said...

haha...ko sengal la kn ina..
hahaha...

vacuum je umah..haha

.miss d'ieyna. said...

hahaha.
aku x mampu beli vacuum weh.
pakai penyapu jek.
sadis betol.
wakaka.

.k-roon only. said...

hahaha...

vacuum murah kot....
ko ni

.miss d'ieyna. said...

vacuum mahal lah.
hehehe.
x mampu aku.
ko beli kan aku 1..

.k-roon only. said...

ceh...

.miss d'ieyna. said...

hahaa.
boleh la.
beli 1 kat aku.

Dak Wan said...

Uish? Oxy ok ke? Teman guna takder effect ah.

.miss d'ieyna. said...

Dak wan..

yup2.teman gna oxy..sesuai dgn kulit teman yg berminyak ni ar..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...