December 26, 2009

busy,busy,busy.

Selamat Hari Sabtu~~~

hohoho.goodmorning everyone.dah lama aku x bangun pagi cm nih.kekdg tuh dah rasa mcm x de istilah bangun pagi dlm kamus hidup aku.okey,aku tipu.bangun pagi akan terus bersambung bila 11jan sbb dah start kelas!!even,aku merindui saat2 aku nak pergi kelas.tp aku benci situasi bila tiap2 ari kena bangun awl.busy with assignment,quiz,test and exam.damn! i hate that.


aku selalu tido lewat.paling koman pun pukul 4 or 5 baru tido.kekdg tuh lepas subuh aku baru tido.ada jg yg aku x tido lgsg.gila kan?yeap.mmg pun.pening syiall pale aku.tp semua taw kot.bila tido lewat,confirm ar bangun lewat.aku pun cam tu gak.abg aku g keja pun aku x sedar.tyme2 zuhur baru aku bangun.teruk kan?hahaha.i told u.nasib baik mama ngn abah aku x de.klu x,teruk ar kena.so,dah alang2 ma ngan abah x de.aku pun amik peluang.rezeki jgn ditolak.abg aku selalu ckp nnt klu dah start kelas mesti aku susah nak tido awal.yela,sbb aku dah biasa tido lewat.but,who cares?ala.kejap je pun.nnt aku lah manusia paling tido awal sekali.x caya tnya lah family aku x pun kwn2 aku.letih ooh dgn kelas.dgn lab yg paling koman 3 or 4 jam.stdy utk kuiz,test n exam.serious shit mmg penat.tp dah nama pun student,kenalah tanggung.T_____T


skrg nih muka aku di naiki oleh jerawat2 yg x bertauliah.kureng betol.lepas satu,naik lg.ish.geram betol.aku pakai oxy kot.kan ke trademark oxy 'no pimples'.ni ada jg 'pimples' nya.sengal lah.abg aku ckp lagi.tu lah tido lambat lagik.kan muka dah naik jerawat.jap2.aku terpikir.tido lambat ada kena mengena dgn naik jerawat kat muka ke?apa pndpt u alls?ada kena mengena ke x?klu betol lah ada kaitan.lepas nih pukul 10 mlm aku dah tido.nak jaga muka.x mao bg naik jerawat.hee..


ouh.oke2.sbnrnya aku nak gtaw yg ma ngn abah aku ada pos brg.brg pertama dah sampai lepas raya haji tuh.then ri kames lepas brg kedua sampai.berat brg tuh 30 kg tuh.gila berat weyh.aku dgn excited nya terus buka bgkusan tuh.pergh.bnyk brg kot.ada jam tgn.tasbih kristal.kurma celup coklat.jubah.shawl.kopiah.serban.haih.banyak lagi lah.sampai kan abg aku ckp.mama nih g haji ke g shopping.hahaha.sengal sungguh abg aku.besa lah.bila haji n umrah dah setel shopping la kan.bkn sng nak pegi sana.ma ngn abah aku stay kat sana 54 hari.seminggu ada 3 kali diorg kol.rindu bdk comel ini.(^_^)


ting tong!

arini,aku terlbey rajin dr biasa.aku nak buat housekeeping babe.ma ngn abah aku nak balik dah.lagi 6 hari je.umah ni kena kemas ooh.nak bg ma aku bsing?try ar bg umh ni cam lintang pukang.konfirm ma aku bsing 3 hari 3 mlm.x nak aku.aku anak yg baikkkk n disayangi.

to-do-list.
~ sapu sampah kat hall,dapur.klu rajin mop sekali.
~ buang segala botol2 kosong 100plus and twister.
~ buang kuih raya yg masih dlm balang lg.
~ lap semua brg yg berhabuks.
~ kemas bilik yg bersempah sampai ada lipas terbang kat dlm.hampes betol!
~ cuci bilik air bg berkilat lg bersinar.
~ kemas baju2 and almari yg mcm kapal nak terbalik.


pergh.bnyk kan?yg aku ingt ni jela.klu de pape aku tmbh g.

.ni bkn aku.aku gemuks+comel.hahaha.


okeylah.stop sini dulu.aku nak g tgok tv then wat kerja2 di atas ini.sesapa nak tolong bole lah dtg umh aku kat alor gajah melaka.dpt pahala freeeee lg.rugi ooh.hahaha.

bye and enjoy day..(^_^)


p/s: merry christmas to non-muslim.;)





21 comments:

.k-roon only. said...

siyes weyh...
mmg tido lmbat leh wat muka nek jerawat...
mkcik aku yg ade msalah jerawat dr remaja sndri ckp...kalo kite tido lewat...pori2 muka kite xdpt rehat yg lama...n then akan sebabkn pengeluaran minyak pd muka yg byk...
itu yg menyebabkn jerawat..kalo xcaya..kalo korang de masalah kulit muka berminyak...bile korang tido lewat..time2 tu mesti muke korang berkilat2 mcm ade lampu lip lap lip lap kn...aku ckp sbb aku pun seorg yg tido lmbat..n masalah muka berjerawat n berminyak...vampire la katekn...tu la part time job aku time cuti...gaji die best = on9 24hrs...haha...so...sblum tido cuci muka..haha

.miss d'ieyna. said...

nisa syg..

pergh.betul ke weyh?hahaha.gila lah.
pas ni aku tido kul 10 mlm.
tido awl.nk jga muka.wakaka.
tp bole ke aku tdo awl tyme2 cuti nih?susah kot..
tp x pe.tyme kelas nnt cnfirm aku yg paling awl.
ngee..:D

misz farah said...

wow!thanks 4 d info. baru sy tau rupanya tido lwt pn ble buat muka brjrwt. n pttla waktu cuti ni muka sy brtmbh2 jrwt. haha. gonna sleep early after this. ;)

p/s : kalo 2 pg ble kira early x? haha. kalo x, kul 4 pg br nk tido. ;p

.miss d'ieyna. said...

farah..

sy pun baru taw.hahaha.
pas ni kita kna tido awl..
10 mlm dah tido.
pling lwat kul 12..
hee..

amalinshahida said...

mmg pening kpale bila tdo lwt. bgun esk pg, fuiihh. berpusing2 kan cs. haha! neway, rajen btowl kemas rumah. heee

.miss d'ieyna. said...

malin dearie^^

yup2.mmg pening pale pun bila tdo lewat.bgun tuh sure berpusing.
tp bila cuti ni lah nk tido lewat.
kan3??
rajin kemas umh?hahaha.
rajin la sgt sbb ma ngn abah nak balik.kang bising 3 hari 3 mlm dik.
;)

.miss d'ieyna. said...
This comment has been removed by the author.
riBEna said...

lorrrr baru tau sbb pe jerwat kat mke bena gak ni
sbb tdo lewat
lex ar dlu
pas stat kelaz 2 leh tdo awl
cti2 ni pe brg tdo awl
hahahahaha
xgtu?

.miss d'ieyna. said...

ribena.

hahaha.taw x pe.
tyme cuti ni la nak tdo lewat
bila stdy nnt tido awl..
hahaha.

anN said...

hye!.. plz do vote for me @ http://shawlsayucinta.blogspot.com/search/label/contest no.3 ANNURAIN tq :)

anN said...

hye!.. plz do vote for me @ http://shawlsayucinta.blogspot.com/search/label/contest no.3 ANNURAIN tq :)

.k-roon only. said...

haha...sowie ahh lmbat reply..ngee..
ina...aku tdo lmbat tp dpt atasai msalah jerawat...hahaa...thanks oxy..wakaka...

farah..2pg tu awl lg ahh...haha...
kul 4 tu waktu ideal tido time cuti..haha...xyah tido pun bagus...xde ahh jerawat...wakakaka....

.miss d'ieyna. said...

nisa syg..

haha.guna lah oxy.no pimples.wakaka.
aku promote nih.
hee..
skrg nih mmg tido lmbt.nnt tyme kelas.aku la yg paling awal antara korang.hee..

.k-roon only. said...

aku tau dah ina...
manjang kul 10 nk tido...
aku kul 1 pg pun terkebil2 lg xtido...
hahha

.miss d'ieyna. said...

nisa..

hahaha.taw x pe.
aku lah yg akan tido pling awal nnt.
ngee..:p

.k-roon only. said...

haha...
pastu die paling lmbat bgn...
jenuh aku nunggu kat umah tp die xsesampai lg..
wakakaka

.miss d'ieyna. said...

hee..
kau jgn bocorkan rahsia aku weyh.
hbis semua taw.
wakaka.besalah.
kau kena tggu aku ooh.
kita kan rempit sesama.

.k-roon only. said...

hahahaha...da 1 sem pi class nek moto pun nk aku teman lg ke..
wakaka...
weh..kalo same time la class..
kalo xsame...bye2 ahh..ko pi sorg2...
hahahahaha

.miss d'ieyna. said...

hahaha.
aku kan pemalu.
wakakaka.
x sama class dgn ko aku suh ayah aku antar.
hehehe.malu..;p

.k-roon only. said...

gedik je suh ayh anta.......
da besar kot.....
haha

.miss d'ieyna. said...

hahaha.
aku kan pemalu.
wakaka.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...