December 15, 2009

lidah kau bercabang!sbb tu ckp putar belit.

arini mood aku x ok.dr pagi smpai ke ptg smpai ke mlm.ada je org nk kol.pergh.bosan kot.
klu kol tu dr mama ngn abah or dr cinta hati aku x pe gak.ni dr cousin aku.x penah2 dia kol.tba2 plak dia kol.pagi2 dah buat telinga aku bingit dgn bnyi call and mesej.gila weyh!x senang nak tdo.

petang td abg aku num 2 yg aku pggil bayin kol aku.dia ckp yg abah ngn mama kol family kak zura a.k.a bakal besan family aku.bayin ngn kak zura ni dah lama couple.so,nak kawen la next year.

tyme aku stay kat perlis dulu,aku ngn parents aku g la umh kak zura nih nk bncg bagai.korang taw,kakak kak zura tuh plak melebey2.mcm dia yg cntrol idup adik dia.sesedap mulut dia ckp cm ni 'kalau bole,sy x nak la adik sy kawen skrg,sy nak dia jaga mak ayh sy dulu'.
abah aku dah hangin.dia hot tempered sket.so,mama aku jnis cool down.dia ckp la ni baru plan.bkn nya nak kawen esok lusa.aku plak senyap je.dlm hati mmg aku dah serumpah seranah bagai.

tetiba plak.kakak dia bole ckp lagi 'sy nak zura keja dulu,kmpul duit sbb tyme dia blja dulu sy yg support dia sty'.pergh!pale hot kau.kau ckp kau yg support adik kau stdy?kau cermin muka kau dulu.bape bnyk sgt duit yg kau penah bagi kat adik kau dulu?ingt aku x taw ke?bodoh!
padahal,tyme adik dia stdy dulu abg aku yg support.laptop abg aku bg pnjam.tu bil talipon pun abg aku byr.nak balik kg pun abg aku yg jemput berhantar.abg aku pun bg duit belanja kat adik kau.sesedap mulut kau je nak ckp yg kau support adik kau?orang lain kau bole kencing.tapi aku,kau jgn harap!sbb aku taw semuanya.

back to the topic psal abg aku kol aku.dia ckp yg abah marah family kak zura tuh sbb wat perancangan sesuka hati tok nenek dia je.dah la mama ngn abah aku ada kat mekah.sggup kol diorg.ingt kol murah ke hapa?then,bole pulak mak kak zura tuh tnya.ni kol dr mana?bodos pnya soklan.awal2 lgi anak kau dah bgtau kau yg parents aku nak g mekah.kau ni nyanyuks ke hapa?
kau mmg nyanyuks sbb tuh perangai kau cm nih.pastu dlm keadaan tegang tuh mak dia bole ckp lepas seminggu nikah baru wat kendri kawen kat sblah pumpuan.
oit!kau gila ke hapa?kau ingt melaka-kedah tuh dekat ke?smpai nak ulang alik selalu.bnyk songeh kau.klu kau nak support duit minyak ngn tol x pe gak.ni x,kau wat rancangan ikut sesedap rasa kau je kan.
mama ngan abah aku tuh ada kat mekah dah bengang dengan kerenah kau taw x?
memula hari tuh kau ckp x nak tunang.terus nikah.pastu,bila mama ngn abah aku kat mekah.
kau bole pulak nak tunangkan anak kau dgn abg kau.pdahal,dulu kau ckp x nk tunang.nk wat direct.skrg nih masuk cte lain plak.kau mmg ckp mcm koling.kau buat aku panas jek sbb kau menyusahkan family aku.nasib baik anak kau tuh baik.

klu korang nak taw,mak kak zura nih penah tuduh abg aku penagih dadah.sumpah!tu tuduhan x berasas langsung.dah sah2 abg aku tuh polis.dia bole ckp abg aku penagih dadah.aku taw la abg aku tu kurus keding.tp dia bkn penagih ok.klu penagih cm ne dia bole jd polis?bongek pnya org tua.ckp x de akal.
plus,skrg ni kau bertambah2 demand kan.korang nak taw x bakal besan family aku tuh letak hantaran bape utk ank dia?
dia letak 10ribu hinggit taw.bkn nya 10 hinggit.
mas kawen plak 2999 hinggit.
total semua sekali = 13ribu hinggit.

wuish.bnyk kan?gila weyh.kopak abg aku.dia nak jual anak kot.tyme dia letak harga tuh.bole plak dia ckp cm nih 'ala,zmn skrg org keja kilang pun hrga tinggi'.ceyt,kureng kau.aku taw anak kau tuh nurse tapi jgn la tggi sgt.tu jual anak namanya.
bila mama ngan abah dgr,1st soklan mama tnya abg aku.sanggup x.abg aku iyekan jela.dah syg.tp sumpah weyh.bakal besan family aku mmg demanding gilak.and klu korang nak taw abg aku tuh bkn nya menantu pilihan sbb dia bajet anak dia nurse.so,dia nak la menantu yg berpangkat.doktor ke.engineer ke.manager ke.abg aku nih polis jek.sblah mata pun dia x pndang.dia ingt pangkat tuh penting kot.

sedarlah wahai bakal besan family aku.kalau nak wat kptsn pun bncg la dua2 belah pihak.tggu mama ngn abah aku balik dr mekah dulu.jgn memandai.selama nih,dah bnyk mslh yg kau dah timbul kan.jgn sampai abg aku bawak lari anak dara kau kang.x psal bernikah kat siam.kau nak?haa!mesti x nak kan.so,bincang lek lok.jgn menyusahkan family aku.

sorry sbb entry ni terpanjang and teremo plak.x de tmpat nak mengadu weyh.aku kesian kat mama ngn abah aku.nak beribadat pun x tenang bila pikir mslh anak2 diorg.kesian juga kat abg aku.nak kawen pun mcm kena bala.doakan semuanya berjln lncar..:(

p/s: kalau dah nurse saje hantaran dah 10ribu hinggit.jurutera kimia plak nak letak bape ar?

34 comments:

cik lubakpink said...

nie betol2 emo nie!haha~

amboi..demand giler..

iena,kau jgn buat cmtue plax..

kcian bkal laki kau..haha~

.miss d'ieyna. said...

irah..
demand kan?
aku nk letak tggi gak ar.
tp cian bkl laki aku.
gigit jari lak dia.
wakakaka.

Yusman said...

huhuhu.. klu nurse dah RM 13K..
jurutera chem lagi la RM 13K +++++..
omg... O.o

.miss d'ieyna. said...

ouh.itu tidak mungkin..
sila bg keta suzuki swift satu sbg hantaran..
*pergh.lg demanding!*
hahaha.
hntaran tuh ikut ma ngn abah la.
diorg x letak tggi aih..
kang susah nak bayaq.

:)

.k-roon only. said...

haha....gile annoying dieorg tu..
kalo aku..aku cancel kawenkn abg aku ngan dia...agaknye org kedah mmg mcm tu ekk..demanding..
ape die pikir die tu kerabat di raja ke...
ceit..nurse je pun...I repeat..NURSE je pown...
esh marah lak aku..mane aku xmrah..
aku pun sama mcm ina..abg masing2 nk kawen...
naseb baik family bakal kak ipar aku tuh baik bebenor..
kalo demand,mmg aku bg penyepak...lantak ahh muke ayh kau mcm nash ke..pedulik pe aku..hahaa

.miss d'ieyna. said...

nisa sygku..

annoying gila kan?
sbb tuh mood aku x ok.
smpai x bole tdo.
risau kat ma ngn abah aku same.
sialan jek org tua tuh.
hntran nak letak tggi gaban.
mas kawen plak beribu riban.
ingt abg aku menteri kot.
aish.klu ikutkan ati aku nih.
mau nya aku suh abg aku bwk ank dara dia kawen kat siam nun.
baru pdn muka!
hahahaha
jhat gile.

.k-roon only. said...

haha..kalo aku..aku suh cancel...
lntak ahh pe nk jadik..
ko nk jual ank ape..!!
nurse je pun..
awek abg aku ade degree lg tu..
ayh die letak 7777.77..
gile baik ann..???
spupu aku yg spm sume dpt 9G pun mintak 9ribu...
awek abg aku degree.....bru 7 lebih..
hahaha...
kalo da nurse pun cmtu..
kite yg bakal2 chemical engineer nk letak bape ekk...
bak kate pak busu aku td..
sape2 nk ngurat ko nisa..pastikn lam poket de suku juta..bru ley ngurat..i repeat..SUKU JUTA...haha

Lady Fyza ;) said...

sis ku syg :)

jgn la emo cmni, saba oke.

hee.

.miss d'ieyna. said...

nisa syg..

hahaha.aku nk suh cncel.
tp x sggup.kang frust plak kan.
x pe.redha jek.
dia nak sgt jual anak dia.
abg aku amik.
hahaha.
ouh.yg kita bkal2 engineer nih..
kena lg up oke.
mmg apa yg busu ko kata tuh betul..
duit suku juta kena ada..
haih.chem engine tuh.
superb beb.
*demanding gila weh*
hahaha.

p/s; nisa,mata aku x mau pejam.

.miss d'ieyna. said...

fyza syg..;)

sis tgah sbr nih..
huhu..
thankz ek dear..

.k-roon only. said...

hahaha..suku juta...
xpe...aku suh laki aku duk KALKULET awl2...
wakakaka....

.miss d'ieyna. said...

hahaha..

suh laki kau KALKULET awl2..
biar bajet ckup utk pinang anak cikgu abu kasim..;)
hehehe.

.k-roon only. said...

wakakaa...KALKULET..
comey2....hahaa..
ngat senang nk pinang ank kasim...ceit..
ayh aku ckp...abg aku kawen..
die nk pasang khemah spanjang jln2...wahhh..mau pasang 10-12 khemah...yg aku duk kalkulet ahh...hahaha..andaman n masakan..from sdare aku kat singapore....haha

.miss d'ieyna. said...

hahaha..

word KALKULET ko mmg comey..
mmenarik prhatian aku.
wakakaka.
klu abg ko kawen dah psang kemah spnjg jln..
maw klu ko kawen...
kg air merbau tuh pnuh ngn kemah kawen ko..
hahaha..

.k-roon only. said...

haha..ank 1st..
gile kaw aku kawen nk wat mcm tu...
ngat ank sultan ke..sultan pun wat lam kawasan istana je tau..haha
aku kawen wat mjlis mlm...awal2 aku da ckp kat mak aku..dihiasi lilin2 yg cntik..berkonsep taman..best gile....impian aku...!!!!!!

Mr K said...

Tapi memang ar. Harta dan pangkat memang penting sekarang ni. Hantaran 10k. Kenduri kawen apa semua standard 20k. Tapi kalau si perempuan tu cun memang berbaloi ah.

Kita cakap pasal beli perempuan kan?

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.akak sis ade master pun hntaran 9ribu huhuhu

.miss d'ieyna. said...

nisa syg..

nak wat mjlis mlm?
siap ada lilin?
klu ujan cm ne?
hahahaha..wat mjlis lam taman ek..
ouch.romantik seyh..

.miss d'ieyna. said...

kerol..

taw x pe.skrg org mmg pndg harta ngn pangkat je kot..
yg lain letak ke tepi.
pumpuan tuh cun sket dr aku..
hahahhaa.
bole la dikatakan comel..

.miss d'ieyna. said...

sis intan..

akak sis ada mster 9 ribu..
my future sil 10 ribu tp diploma.
cekik darah kan?
huhu..

.k-roon only. said...

iena..
ade khemah ahh...xde ar kne ujan...
best siot cmtu...
huhu...di hiasi ngan bunga2 putih...cupcakes..

n adik2 kecil bergaun putih bersih...
waaahhhhhh

.miss d'ieyna. said...

nisa..

kau mmg berangan.
superb dowh!
:)

.k-roon only. said...

haha syg..

aku bab2 berangan n merancang mmg best..wakaka...
impianku...bersama F..wahhh......

cik EPAL said...

letak 30 ribu ok kot..hehe :)

.miss d'ieyna. said...

nisa syg..

hahaha.aku taw dah..
ko bab2 merancang mmg supeb!:)

.miss d'ieyna. said...

cik epal..

30ribu?
pergh.mahal sgt kot..

Mr K said...

Senang2 kasi aku je lah kawin. HAHA

.miss d'ieyna. said...

kau nak kawen?
bole.
bg duit semua cukup ar..

misz farah said...

wah,emo eh? huhu. tp agkla, ngada btl diorg 2. mahal gila mas kawen ngan blanja kawen. kezen saya kawen dulu ngan org kedah jgk. reporter. tp xdela smpai byk cam2.

p/s : jurutera kimia letak 22 ribu! haha. kopak yusman camnih. ;p

.miss d'ieyna. said...

farah..

haa.taw x pe.ngengada kan.
haish.sabar jela.
hahaha.

jurutera kimia letak 22 ribu?hohoho.
bnyk kot.kopak my future husband cm nih.

misz farah said...

yup, kena byk2 sabar. kalo dah syg, trpksa gak la kena thn.

haha. just joking! kalo ur future husband mampu apa slhnya kan. jnji x menyusahkan bakal suami. kalo dia snggup, x slh. ;) ada hadis kan yg kata perempuan yg baik adalah perempuan yg mas kawinnya rendah atau dalam erti kata lain x membebankan.

.miss d'ieyna. said...

hahaha.
klu dia mmpu bole lah.
mas kawen rendah?
hohoho.sy mmg mas kawen rendah.
ikut adat johor.rm22.50..
haa..rendah kan?
hee..

misz farah said...

haha. rendah2. penang pn lbh krg kot. huhu

.miss d'ieyna. said...

farah..

rendah kan?sbb tuh untung kawen ngn sy.hahahahaa.promote2..;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...