January 14, 2010

aku jenis cepat gabra,panik,cuak bilaa....

aku memang jenis yang cepat sangat takut,gabra,panik,cuak dan perkataan-perkataan lain yang sewaktu dengannya bila....

- aku taw jalan yang aku biasa lalu ada roadblock polis atau jpj
.yang ni mmg buat aku gabra.siyes jantung aku bole berhenti berdegup bila aku taw jln yang biasa aku lalu ada buat roadblock polis atau jpj.aku tak taw nape.tp aku x bole dgr ada roadblock.nnt aku dah cuak,gabra dan panik semcm.mula lah aku rasa nak terkencing-kencing,seram sejuk je tangan tyme tuh.*mcm nampak hantu*.even,aku taw aku ada lesen and roadtax motor yang masih hidup tapi aku still takut.takut kena tahan.mmg la abah,mama ngn 2 org abg aku polis gak.tp aku tetap takut.aku penah kena tahan dengan polis pastu kena tanya mcm-mcm sbb dlm lesen tuh alamat aku duduk kat berek polis.mula la nak buat sesi interview mama abah aku keja kat mana.nape num plat moto daftar kat kedah.jenuh aku nak explain.pastu orang-orang yang lalu pula dah pandang aku smcm.yela,mcm aku buat salah je.dah la lama kot.sbb tuh aku gabra bila ada roadblock.


- aku nampak lipas terbang dlm bilik aku
.lipas terbang mmg buat aku gabra tambah-tambah lagi bila aku nampak dia terbang dlm bilik aku.mula la aku nak jerit bagi 1 melaka dgr.aku penah jerit pukul 2 pagi cm tuh sbb mata aku nampak lipas terbang kat dlm bilik.abg aku yang baru nk tido terus gelabah dgr aku jerit siap bawak penyapu lagi.haha.lawak pulak aku ingt.aku x bole tengok lipas nih ada dalam bilik aku.aku jenis cuak dgn spesies nih.pastu nanti mula lah aku x bole tido.klu nak tido pun aku mesti buka lampu sebab nak bg nmpak lipas tuh.takot dia terbang kat tempat lain time aku tido.


- aku x jumpa barang yang aku syg
.benda nih mmg selalu jd kat aku.aku pun x taw nape padahal aku bukannya jenis yang simpan barang merata-rata.cincin yang aku selalu pakai mmg selalu sgt nak hilang.pastu mula lah cari x jumpa.mmg selalu sgtt cincin nih hilang.penah sekali kat umah nisa,aku buka cincin tuh sbb aku nak mandi.aku mmg mandi buka cincin.tup-tup bila aku nak pakai balik cincin tuh dah x de.aku pun tanya lah nisa dgn mar nampak x cincin aku.semua pakat-pakat cari cincin aku.yang aku ingat aku letak cincin tuh atas meja.nisa pun bebel-bebel kat aku.dia suruh aku pakai cincin tuh selalu.jangan buka-buka.habis 1 umah nisa kena geledah sbb nak cari cincin aku.klu aku x pakai cincin tuh rasa mcm x tenang.tambah-tambah lagi bila taw cincin tuh hilang.menangis aku.T____T.bila dah lama sket,akhirnya jumpa juga cincin tuh.nisa yang jumpa kat bwh kerusi tempat aku lepak sebelum aku mandi.hehe.


- aku bangun lambat nak pegi kelas
.sem lepas benda nih selalu jadi kat aku.bila aku tido lewat,bangun pun nak lewat gak padahal aku dah set alarm kat handset aku.entahlah mungkin aku terjaga sbb aku dengar bunyi alarm tuh then tido balik.bila bangun je lagi 30 minit nak start kelas.mana nak mandi lagi,iron baju lagi.mmg x sempat lah kan.umh aku plak umh yang paling jauh dari kolej aku.mula la aku nak gabra bila bangun lambat.yang jadi mangsa dlm situasi nih mesti lah nisa sbb aku pegi kelas dgn dia.dia kena tggu aku.nasib baik dia sanggup tunggu.klu x,mmg aku x masuk kelas dah.thankz nisa.rindu nak pergi kelas dgn kau lagikk.hehe.


okey dah.cukup 4 benda aku bagi.nnt klu bagi lebih-lebih rahsia aku bocor lah.nnt korang pekena aku pulak.mana taw nak tengok aku gabra.muka aku lagi comel bila aku gabra.hahaha.;p

nyte all.bubbye~~


~klik nuff aku.nnt aku klik balik korang punya.muafakat membawa berkat.tolong menolong amalan mulia..=)~

18 comments:

Cammy said...

hehehe...
i guess many people including me face the same situations.
it's kinda normal.
no worries.
u wanna be a police officer also?

.miss d'ieyna. said...

cammy..

yeah.many people face the same situations.
but i cepat panik bila situation cm nih.huhu.
me?be a police officer?
oh.no.i tak minat.hehe.

Eyriqazz said...

aku jadi cuak bila aku tak tahu mana aku letak wallet ku

Ada Apa Dengan Melromeo

Didi Nadhirah said...

sama la eventhough tak buat salah lalu kat road block stil rs mcm ade wat salah hehehehe

.miss d'ieyna. said...

eyriqazz.

aku pun cuak gak bila beg duit aku x de.semua lesen ic dlm tuh kot.maw x cuak.

.miss d'ieyna. said...

didi nadhirah..

kan2?klu lalu kat roadblock mesti cuak kan.

amalinshahida said...

wahh! cs pantang tgk lipas terbang jgk eh? same lah! tak bleyh tido bila tahu lipas ada dalam bilik. sampai ke pagi tak tido semuanya sebab si lipas tuh! aiyaaa

aNis aMirAh said...

ada plakkk takut kami saje nk bg gabra. hahahahah. tp psl roadblock tu, dulu awal2 ade lesen sy takut, skg da berani sket da. tp belum pnh kena tahan,boleh la gerekkk. hahahahah.

.miss d'ieyna. said...

malin sygg..

hahaha.kita same lah dik.
yup2.sis x bole nampak lipas.nnt sis gabra.huhuhu.
siap menyumpah seranah lipas tuh.
hehehe.

.miss d'ieyna. said...

anis amirah..

sy still gabra lg bila nmpk roadblock.hahaha.
x taw la bila nak ilang.

icy said...

kalo tgk lipas terbang x takat gabra, panik n cuak jer..
leh trauma gak..hhoho

Lady Fyza ;) said...

hihi, nak tgk la muke akak time gabra :P

.miss d'ieyna. said...

icy..

taw x pe.smpai skrg x suka dgn lipas terbang.huhu.

.miss d'ieyna. said...

fyza sygg..

hahaha.nak tgok muka sis tyme gabra?
jgn lew.kang fyza yg gelak.
hahaha.

Kyuubi_85 said...

kalau bangun lambat nak g kelas tu la yang paling tak best... akhirnya tak jadi nak g kelas sebab semua belum prepare... :D

.miss d'ieyna. said...

kyuubi_85.

haha.taw x pe.bila dah lmbt mula nak kelam kabut.x pasal2 skip kelas.

eykameow said...

i setuju dengan encik "cammy" . btw , tp for dat 1st tym i lupe in 2010 is today . wakaka. sengal ~

.miss d'ieyna. said...

eykameow..

hahaha.sampai bole lupa tuh.ish2.;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...