January 31, 2010

.mana lagi penting.kuantiti atau kualiti?kurangkan kontroversi.tingkatkan prestasi.

tiba-tiba saja aku rasa rajin utk mengupdate blog yg entah pape ntah.sila tepuk tangan sambil berdiri ok.bangga kejap.hahaha..~~


hey kamu-kamu sekalian,perasan x yang skrg nih banyak sangat program realiti kat tv skrg.dah jadi 1 trend.bila channel A buat program ni.channel B pun buat juga.mcm nak lawan pun ada.tapi x pe.at least persaingan yang sihat.x mao ada dendam-dendam,busuk hati bagai nih.no! no! no! no PhD ok.


aku x kisah pun pasal program tu tapi aku pelik kenapa mesti nak diteruskan juga sampai dah bermusim-musim?yela.skrg nih kat malaysia dah ada akademi fantasia (af), mentor, my starz LG,one in a million,raja lawak,sehati berdansa ngn idola kecil.urm.ada lagi x yg aku terlepas pandang?rasanya x de kot.







skrg ni akademi fantasia (af) dah masuk musim ke-8.ujibakat yang last kat stadium putra bukit jalil.bila tu aku x taw sbb x bape nak alert sangat.aku pun peminat af juga.tapi itu zaman dulu-dulu masa af baru musim 1st.time tu aku form 1 2003.aku mmg minat af time tu.sampai sanggup suruh abah pasang astro sbb gilakan af.yela,ada kan yang nangis gila babengg bila ada peserta fav yang terkeluar.aku x nangis lagi.cool jek.ouh.time tu aku minat khai dgn rosma.skrg diorg dah kawen,ada anak dah.jodoh kat af katakan.masuk af musim ke2,aku minat lagi.sbb ada zahid,linda,adam ngan farah breep breep.af2 yang best kot.semua suara sedap-sedap.menari pun pandai.bila af3 lagi la cantik menarik tertarik lagi da bomb sbb ada mawi.time ni siap ada fenomena tsumawi lagi.penangan mawi punya pasal.mama pun minat mawi taw.ramai kan para-para gadis yang kat luar sana yang minat sgt kat mawi.sampai sanggup pakai tudung bila mawi gtaw dia suka gadis yang bertudung.hohoho.penangan mawi sungguh hebat.af4 pula mcm suam-suam kuku.aku x minat sgt af4.af5 aku minat sbb ada mila ngn heliza.diorg cantik ooh.mila pula jadi perempuan 1st yg jd juara af5.af6 aku ikut juga sbb stacy ngn nadia yang teramatlah lincah gila babengg.bila af7 aku x ikut langsung.sbb rasa mcm x de apa yang menarik.yang aku taw hanyalah juara af7 je.hafiz kan?skrg nih dah masuk af8.entah aku tengok entah x.sbb format dia sama je.nyanyi,afundi,ada penyingkiran.pastu nangis sampai mata bengkak.haihh..


antara juara-juara af

.zahid orange af2.nita punya.


.mawi idaman ramai.skrg ekin punya ar.

.ouh mila.tahi lalat mu tetap
menjadi pojaan hatiku.

.ini amoi klu menari pergh lincah gila babengg.
.guna kuasa kuda kot.

.wah.konon-konon gagah perkasa gitu ye bangg.


dari juara af1 sampai af7,bape kerat sangat yang still berjaya sampai sekarang?yang aku taw mawi,zahid,mila,stacy,hafiz.yang lain mcm senyap je.dan bape kerat artis-artis af yang berjaya mcm aizat af5,adam af2,farah af2aril af7,akim af7?bila artis-artis tu dlm af lagi mmg la nasib terjaga.ada org afundi bagai.siap buat banner,buat fanclub tapi bila dah kuar af susah nak survive bila x de recording company yang offer menyanyi.yang bwh label af bole dikatakan agak untung sbb ada astro yang jaga aktiviti diorg.itu pun ikat dgn kontrak.bila habis kontrak.kena pandai-pandai la.


sekarang ni pula,ada mentor (dah masuk musim ke4),my starzLG (x taw musim ke bape),idola kecil pun ada khas utk adik-adik.mmg banyak la program realiti kat tv skrg nih.ada yg dpt sambutan ada yang x dpt.tapi x semua yang berjaya.last-last nnt ada juga berita negatif yg mg x best pasal artis-artis nih.


aku pun x taw rancangan nih akan wujud sampai bila.mungkin sampai aku bercucu cicit dah jadi tua kerepot.huhu.tapi bagi aku why not rancangan mcm ni distopkan sekejap.just stop sekejap je bukan selamanya utk bagi peluang artis-artis baru bina nama dgn kerjaya kan.lagi pun kita nak kan kualiti,bukannya kuantiti.klu artis lama sgt,tapi klu hampeh susah juga.so,why not kita pikirkan.kualiti atau kuantiti yang penting?sbb dah banyak sgt artis-artis segera yang ada.pikir-pikirkan la.aku nak bagi ayat ni utk semua.'tingkatkan prestasi,kurangkan kontroversi' ihsan dari melodi.renung-renungkan dan selamat beramal.yeeeeeehaaaaa..;)


itu saja mahu update.ketemu lagi.
bubbye.taking care..


~klik nuff aku.nnt aku klik balik korang punya.muafakat membawa berkat.tolong menolong amalan mulia..=)~

12 comments:

aNis aMirAh said...

betul betul!
biasanya pertandingan realiti klu dah banyak sgt, orang jadik jemu.
mcm raja lawak 4, dah tak best.
af pun sejak musim 4 mula dah tak best.
tp paling penting,
saya peminat mawi!
;))

zulhilmi bdk blur said...

akademi nasyid camne...
hihi

~!Fi3!|i3z|~|!N d@ HuZ3| said...

hohoho..
btoy2..
pe yg pentg,kerjasama..
hakhak..out of topic..
pe yg pntg aku ske cgt2 kat stacy..
hehe..lincah gila baban..
sonok glew..

.miss d'ieyna. said...

anis amirah.

haha.taw x pe.dah jemu kan.
lepas mawi mana ada af popular sgt.
peminat mawi?hahaha.sama ngn mama sy.

.miss d'ieyna. said...

zulhilmi bdk blur..

akademi nasyid still wujud sampai skrg ke?

.miss d'ieyna. said...

fiqa..

kejesama itu penting.ngihaha.
aku pun suka gila babengg kat stacy.
i likee..

yuyuEyuliAnayusOf said...

faizal?
org da lupe kat dye.. haha
pdn mke.

.miss d'ieyna. said...

yuyue..

faizal org dah lupa kot sbb kawen senyap2.

perempuan ITU said...

Kualiti la wey
tapi aku dah malas layan semua ni.Buang masa

Lady Fyza ;) said...

suke utk saye bahaskan disini bahawa rancangan berbentuk realiti spt contoh diatas tida lg mementingkan kualiti suare, ttp hanye mmenting kan paras rupe, yes tida dinafakan paras rupe yg c antek merupakan satu pakej, ttp suare juge tida bole dipandang remeh memandang ini merupakan satu program pencarian vokal ryte? kalo dilihat secare random, rancangan idola kecil is better than rancangan vokal org dewasa spt af, star lg and others. we can seethat budak kecil lbh mmpunyai suare yg mantap n vokal yg bagus. so, disi saye tgskan bhawe, kualiti sbg artis amatlah penting tuk melahirkan golongan artis yg gah di persada seni antarabangsa :P

hehe, ayat formal k syg xD

.miss d'ieyna. said...

perempuan itu..

kualiti kan?tu la psal skrg nih org x pikir sal kualiti.tangkap muat aje.

.miss d'ieyna. said...

fyza sygg..

taw x pe.skrg nih org tgok paras rupa.
bakat semua org tolak ke tepi.
it dah x penting dah kan?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...