June 18, 2010

.Bila first time pakai inner syria.

Aku rasakan aku la yang paling mandom sikit bab bab fashion nih. Taw x mandom tu apa? Mandom tu sama dengan lembap, lambat dan seumpama dengannya. Nape aku cakap aku mandom bab bab fashion nih? Sebab aku baru 1st time nak try pakai inner syria. Hahaha. See. Mandom gila aku wei. Perempuan lain semua dah try pakai tudung syria apa semua. Aku baru pakai inner syria. Kalau tak taw inner syria tu apa, pandai pandai la google. Jangan duk malas no!

Aku pakai inner syria ni pun lepas aku usha usha blog kakak kakak gorjes Fatin Liyana dengan Cik Nadia Bayu kita. Aku pikir beribu kali owh nak pakai inner syria ni sebab muka aku bulat pipi tembam macam pinggan, takut kang pakai nanti muka jadi macam bola. Kang tak pasal pasal ada orang nak sepak muka aku sebab ingatkan bola. Ye ye, aku mengaku memang muka aku bulat pun.-_-


Lepas dah dapat taw teknik macam mana nak bg muka tak nampak macam bulat macam bola bila pakai inner syria tu, aku terus beli. Aku beli online je kat SINI. Banyak inner inner syria dan tudung tudung syria yang cantik dan murah murah. Tak rugi beli :) .Akukan suka inner syria kain cotton sebab kain cotton terletak elok kat kepala dan tak gerak gerak sangat bila gerak gerak nak garu kepala tu kan. Bila pakai pun selesa. Rasa nak tido dengan inner syria tu je tak nak buka buka dah. Okey okey. Aku tipu je. Hahaha.


Nah! Aku kasi tengok muka aku bila 1st time pakai inner syria dengan shawl nih.

.Haruslah senyumkan. Pergh. Pipi yang tembam macam pinggan itu jelas ternyata. Tak bole disangkalkan lagi yang aku memang tembam! -_- Tak pe tak pe. Redha redha. Pemberian Tuhan tu. *Senyum balik* :)

Lepas try pakai inner syria ni, aku rasa aku dah jatuh hati sebab makin comel (ouh.perasan!) dan tahap confident aku makin membuak buak. So, lepas ni nak pakai lagi. Nak kumpul inner syria bagi banyak lagi ;) Ala, tak kisah la orang nak cakap apa. Janji kita confident dengan apa yang kita pakaikan. Kalau tak confident, pakai apa pun tak cantik dan tak jadi. Betul tak? Ngeee.


Okeylah, aku tempek kan variasi variasi muka aku start aku pakai tudung bawal biasa sampai la ke inner syria dgn shawl ni.

.Agak agak muka mana yang macam minta penyepak? Hahaha.
Eh eh. Shawl di gambar 4 dan 6 tersamala pulak. Huhuhu.


Okey bye!

18 comments:

jack said...

saye tau mandom tu ape. sejenis jenama minyak rambut kegemaran dak2 skola saye dlu. ekeke. neways ther is no prob to not to know how to fashion-ing. as long as u rase u selesa itu da lebeh ok dari nmpk too fashion-ist :)

noor afzan said...

tembam tu cumell la~

niesz said...

nmpak comey je d'ieyna pkai tdung syria tu..sesuai la..

Anonymous said...

woot2..cmne nk kasi muke nmpk x bulat eh?muke aku pn bulat gak sbb 2 aku x pnah cbe pkai inner syria.ko pkai nmpk cntik jew.share lew tips2 nk kasi mke xnmpk bulat.kasi aku cnfident jgk nk pkai.ngeee

adiezaqistina said...

ahakss...comel ler tu..ibu dini pakai out terus...wahhhhhh cedey ooo

helena's said...

cikhel baru buat entry pakai tudung nih!comel kan tudung nih!

.miss d'ieyna. said...

jack..

haha.sy x taw plak yg mandom tu sejenis minyak rambut.ngee2.sbb sy dulu2 mmg suka sebut mandom.
ha'a.apa yg awk ckp tentang fashion tu betul..:)

.miss d'ieyna. said...

noor afzan..

haha.comel ea?

.miss d'ieyna. said...

niesz..

haha.muka tmbam kot bila pakai inner syria ni..

.miss d'ieyna. said...

Anonymous..

haha.sape ni wei?kenalkan diri dulu.nnt aku gtaw.ngee..

.miss d'ieyna. said...

adiezaqistina..

haha.comel la sgt.pipi itu makin tembam jdnya.ibu dini pun should try it.:)

.miss d'ieyna. said...

cikhel..

hehe.iena dah bc dah.cikhel comel sgt bila bertudung.slowly ok dear..?

enyheartsdiamond said...

lebih kemas dan simple dgn inner tersebut :))

intanurulfateha ❤ said...

cantek!

kata kila said...

uwahh comel tu!
geram pp die.

.miss d'ieyna. said...

eny..

thanks dear..:)

.miss d'ieyna. said...

sis intan..

x secantek sis.sis lagi chantek..:)

.miss d'ieyna. said...

kata kila..

haha.comel la sgt dear.pipi dah tembam mcm pinggan ni.-_-

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...