June 27, 2010

.Facebook semakin bengongkah?.

Hari ni dah genap seminggu aku meng-DEACTIVATE-kan facebook aku. Aku rasa bangga dengan pencapaian tersebut. Yela, sebelum ni aku teramatlah addicted dengan fb. Ibarat fb ni macam dadah lah! Sekali kau berfb, terus addicted, melekat kat depan lappy 24/7 ok. Hahaha. Hiperbola disitu. Aku tipu je. Ngeee.

.No Facebook for a while!

Dalam seminggu tak berfacebooking ni aku tak taw apa apa pun pasal dunia luar. Gosip gosip terhangat di pasaran pun aku tak taw. Agak ketinggalan zaman bila aku tak berfacebook ni. Dan aku rasa sejak aku tak berfacebook aku makin baik je. Acecece, konon konon je baik, padahal aku online juga even tak berfacebook pun. Dah tak facebook, haruslah aku online blog. Blog peneman aku sekarang ni. Hehehe. Maceyh ye blog kesayangan. Leb u lah blog!


Bila dah deactivate fb, haruslah kawan kawan akan tanya 'nape, tak de pun fb kau?', 'kemanakah fb kau?', 'nape deactivate fb?', 'aku cari fb kau tak jumpa pun, 'kau delete/block aku ke?'. Eh eh eh, ada pula aku nak main block block orang ni. Tak baik bai. Aku tak block pun, just deactivate je. Kenapa deactivate fb? Sebab aku kecewa dengan fb haruslah aku deactivate. Hahaha! Kecewa la sangat. Tak dela, aku deactivate kejap je. Nanti active balik tuuu.


Dan bila dah deactivate ni haruslah profile aku kat fb tu x de. Tapi, semalam punya semalam abang aku ada buka facebook dia, dia bgtaw yang profile aku ada. Haa. Sudah, aku dah pening ni. Sapa yang pegi buka profile aku tu. Then aku tukar pass and deactivated balik. Tapi profile aku kejap ada kejap tak de dah macam chipsmore. Ke facebook memang dah bengong? Hmmm. Aku pun malas nak pikir, biar jela dan aku terus je deactivate balik. So, kalau korang ada yang jadi friend kat fb aku tu, pastu ternampak profile aku ada tu maksudnya aku tak taw la sebabnya aku dah deactivated fb aku tu. Aku rasakan fb tu mesti dia nak aku fb selalu sebab tu dia bergurau main cak cak dengan aku. Tak bagi aku deactivated fb tu. Hahaha! :D


Okey, Bye!

p/s: Nanti fb tu active balik, dah active nanti bole la add ye. Tapi dah add tu jangan tak tegur pula.:)

28 comments:

I.Hazwani said...

fb nie taleh berjauhan dari akak
tu psl la gedik je na maen sorok2

FndRocka said...

mistik juhgak ni..ni semua dugaan untuk meninggalkan fesbuk berpuaka

Terbaru : Si Kacak Mengintai Dari Tirai Kamar

NaNaJoe said...

wah!!
deactivate??
nape nana xpnah pon?? :P

iena.[banana] said...

fb mmg giler skrg. bodo kan? terlalu ramai kot yg ade fb. hahaha. =D

ribena.illina said...

mmg fb gle..sbb jap ade jap xde pe yg kte post
dan memutuskan utk deactive wat sementara waktu
jom2
gengggg~ hehehhe

yan said...

baru je deactive khamis lepas. tapi b42 ni pernah jugak deactive. paling lama tahan 2 bulan :) bangga bangga :) haha

feel free,go here :)
izyan's

Ery Farieha said...

kehkehkeh
FB mmg makin bengong
sbb da ramai sgt org addict

niesz said...

hihi..sabo je la ngn fb nie..mmg kadang2 die bengong..ye la..ciptaan manusia kan..mmg xsempurna..

kk said...

ekekeke ieyna!fb memang dah lama bengong taw!

NiZaM Limited said...

fb mmg bengong pon..
dia kasi org deactivate je..nak delete trus akaun tu xbleh..sengal btoll..
tapi org kate carenya nak delete fb ni..delete email tu skali..ahaks..

eykameow :) said...

hihi eyka rasa macam nak delete je fb . mmg bengong punn :P

Mommy Pinky said...

dah lama tak main fb sbb kene block kat ofis..tggl blog y kusayang2 je...hehe..Mommy pinky follow, jemput ke blog tau..wink2~ ;)

Zayanie said...

ok... kalo ko nk tau.. tu ko nye fb da kena hack.. kwn aku da kena.... n dia hack email2 skali

enyheartsdiamond said...

pernah rasa nak deactivate.. esp bila dingin dgn mr. khong.. baik tak payah ada fb kalau kat fon pon no news.. kat fb pon no news..

.miss d'ieyna. said...

I.Hazwani.

taw x pe.fb x nak lepaskan akak tu.
hahaha.

.miss d'ieyna. said...

FndRocka..

kan kan.sangat mistik.haha.dugaan semua ni.fb bengong dah.

.miss d'ieyna. said...

nanajoe..

yup2.deactivate kejap je.
nnt active balik tu.

.miss d'ieyna. said...

iena.[banana]

haha.fb mmg semakin gila!

.miss d'ieyna. said...

ribena.illina..

yeap2.taw x pe.lately ni,fb semakin gila.baik deactivate kejap.

.miss d'ieyna. said...

yan..

wah.2 bulan?bagus ar tu.iena x taw tahan sampai bila.hehe.

.miss d'ieyna. said...

ery..

haha.taw x pe.fb bengong!

.miss d'ieyna. said...

niesz..

haha.mmg pun.kena sabar jela sbb bole fb ni bole deactivate je.

.miss d'ieyna. said...

KK..

haha.mmg pun.fb mmg dah lama bengong!

.miss d'ieyna. said...

nizam limited.

huhu.taw x pe.fb sgt pndai nak trap org.x bg org delete fb.just bole deactivate jek.sgt2 bengong!

.miss d'ieyna. said...

eykameow.

fb x bole delete syg.deactivate je eyka.huhu.fb ni sengal la.

.miss d'ieyna. said...

Mommypinky..

iena pun dah lama x berfb since deactivate ni.hehe.

.miss d'ieyna. said...

fatin..

dia hack?mksd ko cm ne?

.miss d'ieyna. said...

eny..

huhu.i taw.i penah rasa mcm u dulu.tp skrg dah deactivate juga.huhu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...