June 14, 2010

.Trust your lover.

Petang tadi, aku tengok Cinta Luar Biasa. Dalam cite tu Nasha Aziz yang cantik gebus tu ada cakap macam ni


"If you love someone, you have to trust that person"


Aku memang setuju gila dengan apa yang beliau cakapkan tu. Yela, dah kalau kau cintakan seseorang,mestilah kau kena percaya kat dia. Kalau kau tak percaya dia, buat apa kau cintakan dia. Nonsense la. Buang masa je kau nak pegi cakap kat dia yang kau cinta dia, padahal kau tak percayakan dia langsung.


Kepercayaan sangat penting dalam perhubungan. Kalau kau tak percaya dengan orang yang kau cinta, sah sah orang lain senang nak amik kesempatan dekat hubugan kau dengan orang yang kau cinta. So, people trust is very important in relationship okey!


Biarlah, orang lain nak kata apa pasal kau dengan si dia tu. Janji kau percaya kan si dia dan si dia pun percayakan kau. Zaman sekarang ni banyak sangat orang yang tak suka tengok orang lain bahagia. Ada je cara nak buat orang berpisah. Ada je cite dan fitnah yang tak elok nak bagi orang berpisah. Sangat jahat kan!


Tapi, dengan kepercayaan kau dengan si dia, anasir anasir jahat parasit itu dapat dilupuskan.:) No more parasit yang bole menggugat percintaan kau dengan si dia lagi. Biasalah tu zaman percintaan memang banyak dugaan. Parasit pun salah satu dugaan juga ok.


Yang penting jangan sia siakan kepercayaan yang telah diberikan..:)

"Love me without fear. Trust me without wondering"

16 comments:

eykameow :) said...

bagi I, trust num dua! yang penting honest! KEJUJURAN paling penting! kalau pasangan ni percaya gile babi kat si babun ni..tapi babun ni kuat kencing gak..still TAK GUNA jugak ryte? ok. ni pandangan i..lalala~

.miss d'ieyna. said...

eykameow..

haha.betul la apa eyka ckp tu.honest mmg lg penting.skrg ni pun susah kan nak cari pasangan yg betul2 honest and can be trust.wooo.sangat jarang dijumpai.tp klu jmpa terus grab je.haha.

enyheartsdiamond said...

ni macam untuk i je sayang! tqvm 4 da advice! very nice topik.. :D

helena's said...

yang penting both must be comited tepuk sebelah tangan takkan berbunyi =)

noor afzan said...

betul..
kena caya..=)

.miss d'ieyna. said...

eny..

hehe.x dela.ni umum sbb i tengok skrg ni ramai yg gado2 sbb parasit yg dtg mengacau.and i hope u dgn khong akan sentiasa hepi ok..:)

.miss d'ieyna. said...

helena..

yeap.mmg betul apa yg cik hel ckp kan tu.dedua mesti comited baru la smooth.:)

.miss d'ieyna. said...

afzan..

kan.percaya itu penting..:)

dak eina (◕‿◕) said...

bet0l tu ieyna...huhu sk0ng 100%..huhu..ade je orang kutuk si die tuk r0sakkan hubungan...mencik.!!

adiezaqistina said...

bagi ibu dini itu terpulang pada individu itu sendir sbb mcm ibu dini sendiri put 100% trust on my mr hubby...so up to him how to appreciate my trust...kalau tg satu cuople tu berpisah..jgn arr kita lak pandai2 nak judge mereka ..sbb lidah lagi tergigit tambahan plak pasangan kekasih...

**Sy!eRA_N** said...

ble kte sndri pnah wat hal..npe kte ssah nk prcyekn psgn kte...yer la..ayat yg dy gne sama ngan ayat kte tym nk kelntong org laen dl..huhu...

caliph shuriken said...

honest penting, baru wujud trust dlm hati..
tiba2 tpikir org jauh, iskk...

.miss d'ieyna. said...

dak eina..

tu la pasal.sentiasa je ada org ketiga yg akan merosakkan hbgn kita ni.

.miss d'ieyna. said...

adizieqistina..

yup.sgt2 setuju dgn ibu dini..:)

.miss d'ieyna. said...

syieran..

taw x pe.mesti ayat yg sama je kan.x de modal lain.

.miss d'ieyna. said...

caliph..

yeap.honest penting.
rindu org jauh ke?contact la dia.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...