August 13, 2010

.Dulu cakap cinta, sekarang dah lain.

Hai korang korang semua.


Salam Ramadhan dan selamat berpuasa :)


Hari ni kan, aku nak berjiwang sikit bole? Kekeke. Dah lama rasanya tak berjiwang jiwangan bagai nih. Teehehehe :p


Semalam aku pergi terawih. Balik terawih, aku terus tengok handphone. Tak de satu mesej mahupun 1 miskol yang ada kat handphone aku tu. Lepas tu, aku teringat zaman dulu dulu masa tengah hangat bercinta. Alololo, korang pun mesti ingat punya kan?;)


'Dulu masa kita baru kenal, awak sangat caring, awak pandai ambil hati saya. Tapi sekarang, awak dah tak ambil kisah pasal saya'


'Dulu masa kita baru kenal, awak tak penah biarkan saya merajuk lama lama, awak mesti pujuk. Padahal, saya tak dela merajuk sangat pun. Tapi sekarang, bila saya merajuk, awak tinggalkan saya sendiri, biarkan saya pujuk diri saya sendiri'


'Dulu masa kita baru kenal, awak tak penah biarkan saya sedih dan menangis. Tapi sekarang, saya menangis dan sedih disebabkan awak'


'Dulu masa kita baru kenal, awak sentiasa ucap I LOVE YOU kat saya bila awak kol saya. Tapi sekarang, awak terus letak kol tanpa ucap I LOVE YOU kat saya.


'Dulu masa kita baru kenal, awak tak penah tinggikan suara awak kat saya. Tapi sekarang, awak dah tinggikan suara kat saya'


'Dulu masa kita baru kenal, awak sanggup buat apa saja untuk saya. Tapi sekarang, nak minta tolong pun susah'


'Dulu masa kita baru kenal, awak sentiasa pentingkan saya. Tapi sekarang, saya dah tak de kepentingan lagi dalam hidup awak'


'Dulu masa kita baru kenal, awak sentiasa contact saya, mesej saya, kol saya selalu. Tapi sekarang, nak dapat mesej dari awak pun susah'


'Dulu masa kita baru kenal, awak janji dengan saya macam macam. Tapi sekarang, janji awak semua tu dah tak de'



-END-


Hahaha. Kan aku dah ingat zaman dulu dulu punya cite. -_-' Tapi aku rasa bukan aku sorg je. Korang korang pun mesti teringat zaman dulu dulu masa tengah hangat bercintakan. Bukan sekarang tak hangat, hangat juga tapi tak dela macam dulu kan. Kekekeke. Biasalah manusia berubah. Aku, kau, dia semua berubah. Tak de nya tak berubah kan? Kalau pantai pun bole berubah, inikan pula manusia. Konfirm berubah wei.


Tapi dalam duk berubah ubah tu jangan la terlampau drastik nak berubah. Kesian kat pasangan kekasih hati masing masing. Bole jadi culture shock dowh kalau tup tup terus berubah macam tu. Tak pasal pasal menangis taw T___T. Nak berubah tu bole tapi at least gtaw dulu macam dah tak bole selalu mesej or bercontact contact. Bgtaw elok elok. Dan jangan biarkan pasangan korang menangis ke kecik hati ke terasa diabaikan ke dengan perubahan korang. Sebab korang pun mungkin akan rasa benda yang sama nanti. What goes around comes around. Believe in karma ok :)



Okay babai!


p/s: Semua ni pendapat aku. Aku taw aku tak layak nak tulis apa apa pasal hal bercinta ni. Tapi entah la. Aku rasa aku nak share dengan korang semua. Kalau ada yang tak suka tu sory la ea. Apa yang aku cite ni berdasarkan pengalaman aku.

32 comments:

dak eina (◕‿◕) said...

eina tertarik ngn entry cik ieyna nie..

dlu berjanji mcm2 sblm kapel..

sekarang ya ampo0n~~

seminggu sekali nak msg or kol jgn harap lah~~

tp eina redha sbb bf eina dh pesan awal-awal sblm kapel, itu ini..

so sekarang dh jadi biasa dh kalo dia xmsg or xkol..

CgMas said...

Carilah yg lain sebagai ganti (heh nakal nih!).. pastu kawin je...

aisyaLALALA said...

betul2. agree sgt2. mase mule2 dulu bkn main lg sweet memanjang. lebih2 lg tyme memule nk tackle. pastu, da xde maknenye. hehehe. ;DD

Tqa said...

Yes, stuju sangat ngan Cik Ieyna. Masa tengah hangat2 dulu, nak jauh sket pun susa woo. Time gayut siap tak nak letak ag, ayat femes, "You la letak dulu", yang sorang lagi pun balas macam gitu jugak. :D

Skang neh, kalau satu hari tak contact, tuh macam dah perkara besa. alahai. Slalunya benda neh jadi sebab dia rasa pasangan dia faham yang dia sayang kat pompuan tuh, that's y dia tak tunjuk dah. Tp, lagi satu, mungkin jugak dah jemu sbb hari2 contact. huk3.

CrewFathi said...

Salam Ramadhan!! ehh.. korang dijemput follow blog movie ini .. ---> http://terbarumovie.blogspot.com/ [sambil korang follow.. korang leh download movie terbaru.. Movie Tekken & Ong Bak 3 pon dah keluar da.. ]

Munira Muhiyddin said...

aloh aloh . sedih pulak Moon baca entry ni sebab memang terjadi kat kawan-kawan Moon . sabar k sayang

Trah Wann said...

'Dulu masa kita baru kenal, awak tak penah biarkan saya sedih dan menangis. Tapi sekarang, saya menangis dan sedih disebabkan awak'


HAHH ni mmg betol . huhuu .

FareedSairi said...

jom bejiwang ngan Allah dan Al-Quran...konpem Dia takkan kecewakan orang yang menyintaiNya

I.Hazwani said...

Sy no cmmnt. Sy bdk bdk.

Tapi::

Dulu awk ckp, kita KAWAN. FOREVER. Tapi skrg, kita MUSUH. FOREVER.

*bukan igt psl kisah cinta monyet, teringat friendship yg tak kesampaian :'|

intanurulfateha said...

bese la tuu
bile da dpt, buat bodo je
grr!

kk said...

takmo tak mo jadi mcm ni :( dont dont

enyheartsdiamond said...

menangis i baca huruf-huruf merah tu :'(

Aida Effarina said...

ek.. manusia kan. tp why not if dh takde pape pun still boleh keep in touch lg what. kan kan. wuhuu.

Aida Effarina said...

ek.. manusia kan. tp why not if dh takde pape pun still boleh keep in touch lg what. kan kan. wuhuu.

Aida Effarina said...

ek.. manusia kan. tp why not if dh takde pape pun still boleh keep in touch lg what. kan kan. wuhuu.

mcjust.lol said...

dulu masa baru kenal, memang macam tu. bila dah lama kenal, dah mula nampak taring... eeeee.... geram jugak!!

Linglung said...

ok gua nak jadi sweet talker jugak.

sweet beb ayat2 ala2 merajuk2 marah benci sayang ni :)

.miss d'ieyna. said...

dak eina..

hehe.untung la bg u dah pesan awal awal.at least x terasa sangat kan?:)

.miss d'ieyna. said...

cgmas..

wooo.susah woo.

.miss d'ieyna. said...

aisyaLALA..

Hahaa.besa la tu.ayat mesti mau manis.nak ngorat kan.

.miss d'ieyna. said...

Tqa..

haha.ayat yang you letak dulu tu memang selalu dgr time gayut dulu2.tp skrg x de nya.kekeke.

.miss d'ieyna. said...

crew fathi..

salam ramadhan.

.miss d'ieyna. said...

munira..

kwn2 moon jd mcm ni ke?sdey nya..

.miss d'ieyna. said...

Trah wann..

haha.taw x pe.menangis sbb Dia je.

.miss d'ieyna. said...

Fareedsairi..

jom jom :)

.miss d'ieyna. said...

I.Hazwani..

alololo.sdeynya.jgn sdey2 syg.kwn mcm tu better lupakan.

.miss d'ieyna. said...

intanurulfateha..

taw x pe sis.

.miss d'ieyna. said...

kk..

akak jgn jd mcm tu taw.

.miss d'ieyna. said...

eny..

jgn nangis syg..

.miss d'ieyna. said...

aida effarina..

yeap2.betul tu.tp susah nak contact2 lg.sbb nanti msti ingt kes dulu2.

.miss d'ieyna. said...

mcjust.lol..

haha.taw x pe.

.miss d'ieyna. said...

linglung..

haha.sweet la sgt.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...