August 15, 2010

.Matang sangat ke wei?.

Hai korang semua!


Salam Ramadhan dan Selamat Berpuasa :)


Korang korang, aku nak tanya ni.


Pernah tak korang dianggap 'matang' atau pun di anggap 'dewasa' atau pun di anggap 'muda' bila baru berkenal kenalan dengan seseorang?


Korang paham tak soalan aku ni? Soalan aku pun macam terbelit belit je. Ala, maksud aku macam ni 'umur korang baru 18 tahun, tapi bila ada sedara mara or sape sape yang baru kenal korang, diorg anggap korang dah 21 tahun. Lebik kurang macam first impression la. Haa, macam tu la maksud aku yang sebenarnya. Paham tak? So, korang penah tak ada pengalaman macam tu?


Haa, aku selalu kena macam tu. Tambah tambah lagi time raya. Time raya kan segala sedara mara yang kita tak penah kenal datang beraya. Bila diorg datang beraya, haruslah bersalam salaman dulu kan. So, bila sampai part aku yang nak kena bersalam ni, ada la beberapa sedara yang sama umur dengan aku, bole salam pastu cium tangan. Kan selalu bila kita salam dengan orang yang lebih tua, kita akan salam dan cium tangan kan? Haa. tangan aku pun di cium gak taw. Padahal sama umur je pun.-__-' Lagi tak bole blah bila jumpa sepupu yang dah lama tak bertegur sapa dan sepupu tu lagi tua dari aku tapi bila time bersalam bole plak cium tangan aku padahal aku yang kena cium tangan dia. Acececece, buat buat lupa lak dia. Mentang mentang you kecik i besar, you ingat i tua dari u ea. Hahahampeh!


Penah taw, masa aku form 4 balik raya. Paksu aku dapat anak. Aku pun jaga la anak dia. Dukung ke sana ke mari sebab paksu ngan maksu aku duk sibuk nak raya kan. Aku pun jaga jela. Dan dah memang fesyen aku kalau tiap kali raya aku mesti letak inai kat jari. Inai bagi merah semedang wei. Bila raya lak segala gelang cincin mak aku suh pakai. Then aku pun pakai je. Time orang datang beraya, aku pun memang dukung gak sepupu aku. Tak pasal pasal je ada orang salam aku, dia tanya macam ni 'umur anak bape bulan ni?' 'suami mana?'-_-' Terkejut dowh bila orang tu tanya macam tu. Mentang mentang la i pakai inai pastu pakai pula cincin kat jari manis, semua bajet i dah kawen la yee =_='.


Matang sangat ke muka aku ni sampai orang bole expect aku dah kawen? Haish! Korang pulak macam mana? Masa first first tengok blog ni agak agak umur aku bape? Kekekeke :p

.Matang ke muka budak tembam ni?.


Okay babai!

25 comments:

alinac lover said...

i pon kena sama..ada yg kata umur i 30 tahun,,,cis!

kata kila said...

sayang. nanti kakak buat entry pasal ni

dak eina (◕‿◕) said...

eina pulak sedara mara yg jrg jumpe mesti tnye form brape..aii muda kot eina nie..hihi

ozzy said...

salam ieyna..
Orang pompuan mmg cepat nmpak matang..

t e m b u m e said...

hahahaha.
no komen.

orang penah cakap i lagi muda adalah!
ngeee~
umur dah 21 ada orang tu cakap macam baru form 4.ciss..

enyheartsdiamond said...

tehee! i pon tak faham mata dyowang mcm mn.. i pon selalu kena cop matang..

myb sebab i suka diam kot.. :D

Amni said...

hahaha.. selalu orang nampak saya orang tanye, form berapa ni? padahal dah kerja weiiii... =P

Hamzah Ian said...

cun je gua tengok..

Munira Muhiyddin said...

Moon pulak kalau org jumpe "darjah berapa ni" . tension jep nak jawab . huhu -,-

Tqa said...

Haha. Tapi, kadang2 benda neh slalu jugak jadi, tp bukan kat i lor, kat adik i. :D

Hurm, first impression, I rasa u 21 la kot. Erk?

Btol ke x? huhu

Aida Effarina said...
This comment has been removed by the author.
Aida Effarina said...

haha sy selalu sgt terkena mcm tu. kalau pegi beraya kat rumah sedara yg agak2 jarang jumpa, nanti dia tanya, "skrg keje mana?". hello, i belajar lg okay, baru 18. wuhuu~

pasal umo pulak, selalu je org yg tak kenal igt sy lg tua dari umo sebenar. baru 18, org igt dh 21 ke 22. ayoyoo tuakah daku ini.. =p

p/s : awk tak tua lah, maybe just muka awk nmpk matured. =)

.miss d'ieyna. said...

alinac lover..

kan kan.kita senasib.

.miss d'ieyna. said...

kata kila..

hehe.ok syg.:)

.miss d'ieyna. said...

dak eina..

haha.awet muda tuu.

.miss d'ieyna. said...

ozzy..

ye eh?x taw la plak.

.miss d'ieyna. said...

tembume..

haha.awet muda.

.miss d'ieyna. said...

eny..

hehe.kan kan.kita matang sgt kot :p

.miss d'ieyna. said...

amni..

wow! awet muda sgt tuu.

.miss d'ieyna. said...

hamzah..

hahaa.cun la sgt.

.miss d'ieyna. said...

moon..

hahaha.moon kecik sgt kot.

.miss d'ieyna. said...

Tqa..

haha.20 la syg.:)

.miss d'ieyna. said...

aida effarina..

haha.nasib kita sama la syg.mebi muka kita matang kan.

Che Armster said...

hmmm 5 tahun lepas orang cakap aku umur 25 tahun.. taun ni pon orang cakap aku umur 25 tahun.. macammana ek?

eykameow said...

TET, tak tahu nk komen apa. tapi an.. masa eyka tengok blog iena 1st² pun eyka bajet iena ni akak2..hoho! larikkkkkkkkkkk

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...