August 21, 2010

.Lelaki hensem untuk perempuan cantik je ke?.

Hello korang korang semua!


Salam Ramadhan dan Selamat Berpuasa :)


Korang pernah dengar tak ayat ayat ni


'Eh, nape boyfriend minah hensem sangat ar? Minah tu bu
kannya cantik mana pun. Dah la badan pun berisi/keding semacam je, hitam plak tu. Cam ne la boyfriend dia bole suka kat dia ek? Ish. Tak puas hati tul la!'


'Bro, asal girlfriend mamat tu cantik sangat ar? Mamat tu tak dela hensem sangat pun. Dah la, perut boroi ke depan, badan gemuk lak tu. Cam ne la girlfriend dia bole suka kat dia? Aku tak puas hati la bro!


Ayat ayat kat atas ni memang tak bole blah kan? Cakap ikut sedap mulut je. Tenyeh mulut tu dengan cili kang, baru taw!


Kenapa orang masih lagi pikir macam tu? Kalau perempuan cantik, mesti dengan lelaki yang hensem je. Kalau perempuan tak cantik, lelaki pun mesti tak hensem juga. Eh, asal ar asal ar? Pelik tul aku kalau ada orang yang narrow minded yang masih lagi berpikiran macam tu.


Apa kau bajet kau hot, kulit kau putih mulus gebu putih melepak, badan ramping macam Gisele Bundchen, kau pikir kau menjadi idaman setiap lelaki hensem?


Apa kau bajet kau hensem, badan six pack ketak ketak macam Brad Pitt kau pikir kau menjadi idaman setiap perempuan cantik?


Hey hello, tolong la jangan pikir macam tu lagi. Biarlah, lelaki hensem nak bercinta dengan perempuan hitam ke tak cantik ke. Biarlah, perempuan cantik nak bercinta dengan lelaki perut buncit ke badan gemuk ke. Biarkan je. Ye, mungkin diorang diorang ni tak cantik tak hensem pada luaran, tapi dalaman diorang kau tau ke? Mungkin diorang ada keistimewaan sendiri yang membuatkan semua perempuan perempuan cantik dan lelaki lelaki hensem yang jatuh hati kat diorang.


Orang selalu cakap, biar enggang dengan enggang, pipit dengan pipit. Ye, memang betul tu. Tapi tak semestinya enggang tak bole bersama dengan pipit kan? Semua tu bole menjadi kenyataan asalkan masing masing ada persefahaman dan dapat terima kelebihan dan kekurangan masing masing. So, tak de apa yang mustahil kan? ;)


So, pleaseee jangan la terlampau narrow minded sangat. Tak semestinya perempuan cantik untuk lelaki hensem je. Dah kalau jodoh tak de sapa bole halang bai. Dan jangan mempertikaikan paras rupa seseorang itu sebab kau tak layak nak mempertikaikannya. Paras rupa tak penting, tak kekal nanti dah tua kerepot juga. Yang penting dalaman, hati mau baik ok :)


Okay babai!


p/s: Nanti nak wat entry berpassword plak. Hehehe.


43 comments:

@ien_R@z said...

jodoh tu ketetapan Allah..

siapa saja yg jdi pasangan kita.. tak kira hensem atau tak hensem.. pasti dia yang terbaik buat kita.. insyaAllah...


rupa paras tak menjamin apa2.. ^__^

Aida Effarina said...
This comment has been removed by the author.
Aida Effarina said...

prinsip sy senang je, 'ada apa pada paras rupa?'. kan kan? tak kisah lah camne physical dia, yg penting HATI chantek n hensem! *eh ada ke? =)

alinac lover said...

lelaki x hensem pon ..ada dpt awek cun meletop u!!

fara said...

hahaha.. biasa latu..
kadang2 saya pun tertanya jugak..
tp bila fikir lama lama.. baguslah macam tu..
balance sikit.. hehehe..

btw takder lelaki atau perempuan yang tak cantik dalam dunia ni..
TUHAN da bgi kesempurnaan dalam apa y dia ciptkan..

y orang kata cantik ker tak ker tu.. hanya pandangan mata manusia jerk..
betul tak??
chewah... tertiba jerk.. ahahaha..

fathiah said...

betol2. x semestinye pompuan cantek tok laki encem :)

kata kila said...

hohoo.. kakak pun tak suka banding2 muka ni

bdk johor said...

ai..cam marah jer..hehe. betol tu cik ieyna. wa stuju sgt..huhu

Nesa 21 said...

Cinta itu buta..pilihan di tgn sendiri.^^mmg x patut judge seseorg atau pasangannya krane paras rupa.

HaNTwO said...

sokong sokong.......

farysa said...

betol betol betol
org ske sgt pertikai pasangan org lain
mnyibok je!
haha

pemanas cerita said...

byk sebab utk kita suka kat seseorg tu.tak semestinya rupa je.yg pling penting pada aku serasi n saling memahami.kalau cantik/hensem tp x serasi, hari gaduh nk bwt apa?

Dikna said...

saya sokong iena, tak kisah la paras rupa tu kan, yg penting bahagia...:)

Tqa said...

Huhu. btol tuh. kebiasaanya y duk pikir gitu, orang tua je sbb orang kita banyak berpegang pada adat, for sure, adat ni sometimes banyak menyusahkan kita, kan? lg, orang y xbrapa nak terbuka mindanye pun sibuk complain pasal ne jugak.

I memang tak brapa nak faham orang yang cetek dari sudut pemikirannya. Kurang menuntut ilmu, kot. :D

Tqa said...

Huhu. btol tuh. kebiasaanya y duk pikir gitu, orang tua je sbb orang kita banyak berpegang pada adat, for sure, adat ni sometimes banyak menyusahkan kita, kan? lg, orang y xbrapa nak terbuka mindanye pun sibuk complain pasal ne jugak.

I memang tak brapa nak faham orang yang cetek dari sudut pemikirannya. Kurang menuntut ilmu, kot. :D

Trah Wann said...

betul betul betul .

sangat setuju dengan statement tuh . huhu selalunya org tgok sesetengah couple tuh ikut penampilan diorang .

T____T suka hati mak bapak tri laki nenek orang tu la nak pilin pasangan yang macam mane pun .

hii ter-emo pulakk .

GadisMerah said...

betul tu..orang suka sangat cam gitu.

Kalau prmpuan suka kat lelaki yang x hensem dikata prmpuan 2 x de taste.

Biar x hensem/x cntik luaran, tetapi hensem/cntik dalaman.. hehehe

Amni said...

encik hubby saya hensome.. saya comel. erk? perasan! larikkkkk/......

Manja (let it be my sweet name) said...

kan setiap pasangan tu Allah jadikan untuk saling melengkapi. so, x slah gf x cantik, bf nyer macho ke, kan melengkapi? '
kalu kite ikut sgt pa yg org sekeliling kite pikir, sampai bila2 kite x dpt ape yg kite nk
hehe

Arief Arf said...

luaran tu tak penting.
yang penting sekali hati budi.
biaselah mulut orang bercakap kan..
hahaha

x)

eykameow said...

betul tuh :) iena, bila nak show off ur bf niee......!

enyheartsdiamond said...

yang keding dan hitam tu i selalu kena.. anonymous lah tak puas hati apa ntah :p

HanisAzla said...

Hati paling penting... hensen ngan cantik tu penting jgk but yg tu selalunya x kekal...

.miss d'ieyna. said...

@ien_R@z

yeap.betul tu.paras rupa x menjamin apa2.

.miss d'ieyna. said...

aida effarina..

yeap2.betul tu :)

.miss d'ieyna. said...

alinac lover..

sebab dalaman dia baik.:)

.miss d'ieyna. said...

fara..

yeah! setuju dgn awak :)

.miss d'ieyna. said...

fathiah..

kan kan.:)

.miss d'ieyna. said...

kata kila..

adik pun x suka banding banding ni.

.miss d'ieyna. said...

bdk johor..

haha.mana ada mrah.peringatan je ni bai.

.miss d'ieyna. said...

nesa 21

betul tu.x patut nak jusge2 kan.

.miss d'ieyna. said...

hantwo..

yeah! gimme five!

.miss d'ieyna. said...

farysa..

taw x pe.sgt penyibuk!

.miss d'ieyna. said...

pemanas cerita..

betul tu.:)

.miss d'ieyna. said...

Dikna..

yeap2.yg penting bahagia.

.miss d'ieyna. said...

Tqa..

i pun x paham.terlampau narrow minded bila ada org yg pikir mcm ni lg.

.miss d'ieyna. said...

Trah wann..

yeah! taw x pe.

.miss d'ieyna. said...

GadisMerah..

yang penting dalaman mau cantik :)

.miss d'ieyna. said...

Amni..

wua! untung dpt hubby hensem :)

.miss d'ieyna. said...

Manja..

betul betul betul..

.miss d'ieyna. said...

Arief..

yang penting dalaman.:)

.miss d'ieyna. said...

eykameow..

haha.klu x de bf mcm mana nak show eyka?

.miss d'ieyna. said...

eny..

abaikan anonymous tu.dia jeles dgn u sbb u gorjes dr dia :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...