August 10, 2010

.Kadang kadang best friend juga bahaya.

Hai korang korang semua!


Korang semua ada kawan baik tak atau dalam bahasa omputihnya di panggil 'best friend'. Ada tak ada tak? Aku konfirm bole dikatakan korang korang ni ada best friend. Dan korang mesti sayang sangat kat 'best friend' korang tu kan. Ibarat macam belangkas la. Dia jalan kau jalan, dia duduk kau duduk, dia berak kau cebok kan.

.Budak ni comel kan. Best friend you.


Kes 'best friend' ni selalunya jadi kat zaman sekolah lagi. Time tu kan zaman menuju keremajaan. So, mesti ramai 'best friend' la. Siap kau tulis kat buku siapa nama 'best friend' tambah tambah lagi kalau ada buku biodata yang kecik molek chantek tu, mesti ada part tulis nama 'best friend'. Time tu la segala nama 'best friend' akan terkeluar dan tercatat kat buku biodata tu. Yang tak bole blah siap tulis kau 'BEST FRIEND FOREVER @ BFF'! Aku tau la sebab aku pun penah alami gak. Heh!


Aku pelik bila ramai yang pikir bila 'best friend' mesti selalu bersama sama. Kulu kilir sana mari dengan 'best friend'. Nak makan dengan 'best friend', nak tido dengan 'best friend', nak pegi kelas dengan 'best friend'. Senang cite dengan 'best friend' sesaja!. Hey hello, aku nak bgtaw korang something, bila kita ada 'best friend' tak perlu ok nak bersama dengan dia 24 jam apa semua tu. Tak perlu nak bercontact contact selalu. Rimas wei rimas! Asyik mengadap muka 'best friend' je. Apa kata try to get along with some other friends. Memang dah declare yang korang ni 'best friend' tapi tak salah untuk berkawan dengan orang lain juga. Kawan aku penah cakap 'biar la kita nak berkawan dengan sesapa pun as long as kita tetap ingat kawan kawan baik kita dulu dan kawan kita tu tetap ingat kita'. And yes! aku sangat setuju dengan apa yang kawan aku cakap tu. Tak semestinya bila kita dah ada 'best friend' kita kena stick je dengan 'best friend' kita tu.


Dan lagi satu, please please please jangan la korang pegi cite rahsia terbesar kat 'best friend' korang. Yeah, memang betul 'best friend' adalah orang yang susah senang bersama kita tapi ingat, sampai bila 'best friend' tu akan stick dengan kita? Dan tak mustahil juga bila bergaduh dengan 'best friend' habis segala rahsia terbongkar taw. Bahaya tu bahaya! Kadang kadang 'best friend' kita sendiri yang jadi musuh dalam selimut dan sakitkan hati kita. Tak mustahil juga 'best friend' kita sendiri akan mengata kat belakang kita. Mengata sikit pun jadi lah. So, please be careful ok.


Sebenarnya kan, dalam korang duk ber'best friend' ni, korang taw ke maksud 'best friend' tu? Jangan pulak bila dah baik dengan sorang kawan dah rapat sikit dengan sorang kawan terus nak panggil 'best friend' padahal kau tak de nya kenal dia betul betul pun. Baru rapat sikit je dah gelar 'best friend'. Apa kes?

"Everyone hears what you say. Friends listen to what you say. Best friends listen to what you don't say."


"If all my friends were to jump off a bridge, I wouldn't jump with them, I would be at the bottom to catch them."



Okay babai!

p/s: Kawan ketawa senang cari, kawan susah susah wei nak cari.

28 comments:

~freakycuteyanime~ said...

yah!!!
love this.. semoga best friend akan jd best friend selamanyer

Aefa Aerisya said...

betul tu.. tak kira la kita serapat mana pun, rahsia besar jgn bagitau kat BF. Tak semua persahabatan tu kekal.. :)

kk said...

BFF kakak semua dh pindah sabah.hukhuk

M y M y said...

nak cari bestfriend skrg nie susah taw..huhuhuhu..
kawan plg baik sekali penah My ada smpai skrg since form3..smpai srg msh bcntct walaupun da jrg jumpa..

Munira Muhiyddin said...

absolutely betul !
kwn suka snang nak cari . tapi kwn duka , susah kott .
harap2 semua kwn2 moon tak macam tu :)

Trah Wann said...

yess betul .

dulu penah ada sorang bestfriend*KONONNYA . biaselah budak2 kann semua rahsia nak citer . so trah pnah la ckap dgn dia yg trah ni suka ngan sorg budak laki nih , . then kt blakang trah die p cite kat sumaa kawan2 dia . haishh mmg sakit ati gilaa bila tahu bnde tuu . malu siot . HOHO .

then lpas tu tak brani lagi nak cite pape kat bestfriend even sebaik mana pun diorg kt kitaa .

sometimes bestfriend bole jadi musuh :) depends laa mcm mna kita jga relationship tuh .

ozzy said...

salam..
betul tu jgn terlalu cepat percaya meskipun dia adalah best friend kita..berhati2 lah...tetapi jika dia benar2 best friend dia x kan cerita sedikitpun keaiban kita krn dia juga tahu kita x kan ceritakan keaiban dia...itulah dinamakan best friend.

PinQib said...

I LOVE MY BF.. BETUL BF KLU KITA DAPAT RASA


Latest entry. Mai la singgah. 
Apa menu sahur anda?

eykameow said...

em for me kan.. kita sbg manusia msti akn hadapi dugaan. samada dgn parents, bestfriend or lover. mesti punya akan gaduh, x kesah la dlm hal yg kecik atau bsar. yg penting.. mcm mana kita nk handle masalah tu. pengalaman kan mengajar kita? So kt entry ni... mcm suka dkat ayat


"Everyone hears what you say. Friends listen to what you say. Best friends listen to what you don't say."

betul. if org tu knal kita. kita takyah ckp pun dia akan twu apa kita nk ckp :)

fara said...

yeay!! betul tu..
sy ada bff gak but like you said.. kita orang tak berkepit selalu pun.. ahahha,..

just ketika bila ada waktu sesekali luangkan masa.. like lunch,.. wayang or whatsoever..
waktu2 biasa buat hal masing2 suda..

yes.. betul! adakalanya rimas gak kalo nk berkepit always.. n word.. kadang2 best friend juga bahaya itu.. teramat sy sokong..

coz kadang2 even baik mana pun kita ngan dia.. tapi pernah terfikir tak sometime harus punya rasa nak bersaing.. berebut! huhuhu.. mintak jauh.. =p

Ery Farieha said...

ade sorang je besfren
dan xde la kehulur kehilir bersama pon
just selalu update perkembangan die :)

tp ery kwn je dgn semua orang
biarlah ramai kawan kan?

touya said...

takder best friends dan tak rasa nak ada

CrewFathi said...

Selamat berpuasa!! korang dijemput follow blog movie ini .. ---> http://terbarumovie.blogspot.com/ [sambil korang follow.. korang leh download movie terbaru.. Movie Tekken & Ong Bak 3 pon dah keluar da.. ]

enyheartsdiamond said...

i love my bestfriends :)

.miss d'ieyna. said...

freakycuteyanime..

hehe.hope so che dah! :)

.miss d'ieyna. said...

aefa arisya..

yeap2.taw x pe.rahsia jgn gtaw dekat bf.nnt terkecoh plak.

.miss d'ieyna. said...

kk..

jauhnya bff akak duduk.

.miss d'ieyna. said...

mymy..

yeap.taw x pe.nak cari bf sgt susah.

.miss d'ieyna. said...

munira.

kwn sng mmg senang je nak cari.kwn yg susah?mmg sangat susah nak cari kan.insyaAllah kwn2 moon bukan mcm tu :)

.miss d'ieyna. said...

Trah wann.

yeap2.betul tu.sometimes bestfriend kita sendiri jadi musuh kita.

.miss d'ieyna. said...

ozzy..

yeap2.betul tu.setuju dgn awak.:)

.miss d'ieyna. said...

pinqib..

betul2.:)

.miss d'ieyna. said...

eykameow..

yeah! setuju dgn eyka.:)

.miss d'ieyna. said...

fara..

yeah! taw x pe :)

.miss d'ieyna. said...

ery farieha..

yeap2.baik kwn dgn semua org.:)

.miss d'ieyna. said...

touya..

better x de bestfriend.kwn je dgn semua.:)

.miss d'ieyna. said...

crew fathi..

selamat berpuasa.:)

.miss d'ieyna. said...

eny..

i love my bestfriends too.:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...