August 29, 2010

.Maxis dengan Celcom mana yang best?.

Hai semua!


Salam Ramadhan dan Selamat Berpuasa :)


Korang, dalam entry INI, aku ada cite pasal handphone aku yang konon kononnya sudah tidak aktif mendapat mesej atau pun call kan? Sekarang ni pulak, aku nak cite pasal handphone kesayangan aku ni.

Okay chup!

Aku nak gtaw siap siap ar, entry ini tak de maknanya nak menunjuk nunjuk, nak eksyen bagai ar. Nehi nehi! Aku bukan pakai iphone 4G ke, sony ericson satio ke xperia ke, blackberry ke. Aku pakai yang cokia cikai je. Tak de makna nak eksyen wei. Korang mesti pakai yang lagi canggih dari aku kan? -_-'


Sejak aku terjebak dalam penglibatan handphone ni, aku pengguna setia Maxis (Hotlink). Masa guna Maxis ni, aku selalu je mesej, calling calling apa semua tu. Time tu Maxis la yang famous. Even Digi, Celcom ada promote pasal charge murah dari Maxis la apa la, semua tak pandang wei. Tengok sebelah mata pun tak nak, tak heran. Memang setia gila dengan Maxis time tu. Kawan kawan aku pun ramai guna Maxis. Dan lagi tak bole blah la kan, kalau guna Maxis mesti terasa muda remaja gitu kan kan? Eleh, korang yang guna Maxis tu mesti rasa macam tu juga. :p


Bila dah masuk zaman U, time tu Celcom ada buat promosi U-PAX. So, aku pun terpengaruh nak guna Celcom dan tercurang dengan Maxis. Konon ada X ada segalanya. Tapi tak de apa pun haih. Kekeke. Bila dah pakai Celcom terasa macam matang la pula. Yela, mama dengan abah guna Celcom. So, bila aku guna Celcom, aku pun terasa matang dan terasa macam dah keje la wei. Guna Celcom memang jimat la sket sebab charge dia memang murah sket compare with Maxis. Aku pun kalau nak calling calling orang ni, aku suka guna Celcom. Tak kira orang tu pakai Maxis ke Digi ke aku mesti call guna Celcom juga. Konon konon Celcom di hatiku


Even aku selalu guna Celcom sekarang ni, tapi aku still lagi guna Maxis. Woo, kiranya aku guna dua dua la. Tapi yang selalu aku guna op kos la Celcom kan. Maxis guna bila perlu je. Jimat kredit bai!

.Kan dah cakap handphone aku tak mahal tak canggih macam korang.
Handphone cokia je pun.


Aku pengguna Celxis! Korang pulak macam mana?


Okay babai!



55 comments:

dak eina (◕‿◕) said...

hoho sme lah kita ieyna..

mse mula2 pakai fon..pakai mxs...pastu ade Upax..pakai Upax pulak..huhu tp skang mxs pon ade youth club kan..so dua2 best~~

eina pon pakai celxis~~ huhu

Cik Jari said...

saya setia dengan celcom..Upax...jom gayut:)

sop said...

berminat dgn celcom student pax tp dah lebih umur..huhuhu

Yanie J said...

pd yanie kdua2nya OK, tapi celcom byk change murah,promotion dia pn mcm2, tu pn dsbbkn celcom da kureng org guna...so dia watla promotion mcm2 hehe..nk tarekkk cstemer la kan ;D

hemyliatolylo said...

eh eh....sy pon pengguna seksis...eh silap..celxis la..ekekke~ tpi suka gune meksis sbb youth club murah..ahaka..;p

cik lya said...

kalau akak hp line meksis ok..bodben line celcom ok..:)

PuPeL said...

teringat masa pakai mtvpack-digi.memang besh..rate murah tapi 1 je.budak2 kelas tak nak impom kalau kelas batal.miskipon kawan baek.berkira gile 20sen beliau tu.tapi maxis memang kene pakai dan pakai sejak peristiwa putus cinta dng bf yang pakai digi sama2..lagipon malas nak dengar kawan2 kelas mengeluh nak msg (padahal tak rajin msg pon) then bila da kije guna celcom 1=5. memula ok.lama2 menyampah tapi guna gak sebab tahu plan maxis bil mahal,.dengar kata digi murah tapi tak tahula..skung maxis dah takde sbb rate2 kawan2 semua guna celcom bil.ngeeeee..sejak kije :)

I.Hazwani said...

celcom lagi best ^^
ada X,ada segalanya. patutnya ada W, ada segalanya. W itu mewakili WANI :P

dengan celcom, boleh jimat. bukan nak kata mxs takboleh jimat tapi entahlah. kalau guna mxs, mesti rasa macam sayang ke kredit nak call orang.

if guna celcom, kalau call orang, rasa macam "alaa, bape sen je lah habis. nnt topup lagi lagi dan lagi."

papepun, terpulang la pade invididu sendiri. kalau diorang maxis user, sah sah la nak cakap maxis lagi berbaloi. tkkn nak khianat pulak kan?

HanisAzla said...

Janji ada kredit, dua2 pun okey.. tp sbb i guna line maxis so vote for maxislah..

Un Phat Lee said...

TNB. (ape kaitannye?damn lu phatlee)

Munira Muhiyddin said...

dulu Moon setia kott gn Maxis . siap ckp sape pakai Celcom , dia mcm org tua . tp last2 Moon pakai Celcom . ampess ! and saya juga CELXIS ;DD

✿ emaxoxo ✿ said...

aww <3 saya masih ag setia dgn maxis . hekhek

gdoupt_monster71 said...

beragas penguna tegar maxis....

gdoupt_monster71 said...

beragas penguna tegar maxis..

Manja (let it be my sweet name) said...

heheh Manja juga pengguna setia celcom setelah curang ngan maxis hehe

kata kila said...

pakai meksis dik.muda remaja gitu akakakakaka

AMALIN SHAHIDA said...

saya pun celxis jugakk! hihik. tp cel mahal lah sis charge dye, tp lau guna upax mmg murah laa. hee

Aefa said...

waa.. sama la kisah kita ni.. dulu2 setia giler gn mxs..
masa ka U wujud plak UOX..
bukan apa aefa beli no tu, hampir smua member kat U guna UOX..
so. nak tak nak beli la satu.. ehe.
then, b4 abis stdy wujud plak Digi campus.. dugaan2.. surfing internet free sebulan selepas pgunaan RM30..
apa lagi.. rembat DG cmpus satu! haha..

er.. jadi skrg ni aefa pguna CELDIXIS.. hehee :)

eykameow said...

eyka pun ada 2 number. 2 hp. shuhh. :P
skrg nak try pakai 3 hp plak. sbb nak guna digi. boleh? muahahahahaha *berlagak mcm org kaya. iena, comel la pic tu!!

Lelord said...

ekekkek akak pakai celcom dulu kini selamanya. dan skang tambah lak ngan Qtel no tepon qatar

Dc said...

oh x ku sangka kau berpaling tadah dgn maxis..dimana janji2 manis mu dulu hahaha...

Aus MeLankoLik said...

haish ,
tak suke menduakan .
aku guna maxis , hahaha

enyheartsdiamond said...

i pengguna maxcom :p

Aida Effarina said...

sy selaku pengguna setia maxis, sy suggestkan anda utk prefer maxis je la. haha. nombor maxis yg sy pakai skrg ni dah lama taw, since sy darjah 6 sampai skrg dah umo 18. pecaye tak? :D

masa form 5 ada pegi bookfair kat PWTC, then that time ada U-PAX promotion. sebab benda tu free kan, sy layan je laa. after that pakai dua handphone la, 1 for maxis n 1 for celcom but maxis is still my main number. tp lama kelamaan encik celcom tu terabai dan sy still loyal dgn encik maxis bf ksygn sy ni. haha.

betul ke maxis lg mahal dari celcom? i'm not really sure coz i'm using postpaid. every month main bayar je. hehee. =)

salam merdeka sis! =)

Trah Wann said...

mak aihhhh . pakai dua hndphone ye kak .

hehee ., eh , dulu trah pena pkai dua phone , then mak suh bagi kat adek yg satu lagi tuh sbb dia kata trah bukannye ad bnyak boyfriend pun nak pkai dua handphone T____T

sabar je laa . huhu btw trah pengguna CELCOM !

hamzah ian said...

maxis kalau tmpt gua

Zayanie said...

aku? pengguna maxcomgi :)

hamzah ian said...

maxis

.miss d'ieyna. said...

dak eina..

hehe. mmg pun. tp suka lg cel com dr maxis :)

.miss d'ieyna. said...

cik jari..

upax best kan? hehe. jom jom gayut.

.miss d'ieyna. said...

sop..

alolo.ciannya.

.miss d'ieyna. said...

Yanie J..

haha. dulu celcom rajin wat promosi kan. tp skrg rajin jg thats why terpikat dgn celcom.

.miss d'ieyna. said...

hemyliatolylo..

haha. sy pakai celcom upax punya. maxis punya pakai yang besa je. x amik youth club pun. huhu.

.miss d'ieyna. said...

cik lya..

hehe. broadband celcom line ok sket kan.

.miss d'ieyna. said...

Pupel..

hehe. celcom juga yang menjadi pojaan hati kwn2 kan.

.miss d'ieyna. said...

I.Hazwani..

yeah! taw x pe. klu guna maxis mesti pkir sal kredit. klu celcom x pkir lak. bantai guna je.

.miss d'ieyna. said...

HanisAzla.

haha. betul betul. jnji ada kedit.

.miss d'ieyna. said...

Unphatlee..

hahaha. apa kaitan ngan TNB ni?

.miss d'ieyna. said...

Munira..

haha. taw x pe. dulu kutuk2 sape yg pakai celcom. skrg kita pun pakai juga.

.miss d'ieyna. said...

ema..

haha. bagus bagus.

.miss d'ieyna. said...

gdoupt_monster71..

iena pengguna celxis!:)

.miss d'ieyna. said...

Manja..

hehe ye ea? sama la kita.

.miss d'ieyna. said...

kata kila..

haha. muda sungguh klu pakai meksis kan kak.

.miss d'ieyna. said...

Amalin shahida..

hehe. same same. malin pakai celcom amik pakej ke?

.miss d'ieyna. said...

Aefa..

woo. sampai 3 number ni. hebat!

.miss d'ieyna. said...

eykameow..

haha. same la kita. ada 2 hp 2 num.
klu pakai 3 jenuh nak topup eyka.
hehe.

.miss d'ieyna. said...

Lelord..

waa. ada num tpon Qatar ea?bestnyaa.

.miss d'ieyna. said...

Dc..

haha. tercurang dgn maxis.

.miss d'ieyna. said...

AusMelankolik..

wohooo. mana ada menduakan. pakai juga maxis tu. hehe.

.miss d'ieyna. said...

eny..

haha. same la tp i sebut celxis.:)

.miss d'ieyna. said...

Aida Effarina..

wow. lamanya pakai num maxis tu. mmg loyal gila dgn maxis ni. nnt nak kena gtaw maxis bg award kat aida. hehe.

.miss d'ieyna. said...

Trah wann..

haha. pakai 2 hp pun mak akak dah bsing gak. tp wat dun no je la. hehe.

.miss d'ieyna. said...

Zayanie..

pergh kau. 3 hp siott.

.miss d'ieyna. said...

hamzah ian.

hehe. aku guna celcom.

feeyqa said...

waaaaah . cantiknyee blog dye . ehhee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...