August 4, 2010

.Perempuan cerewet. Lelaki simple. Apa kes?.

Hai korang!

Acecece, sihat tak semua? Kekeke. Harap harap sihat la macam aku ni ar. Kalau agak agak tak sihat pegi makan ubat ok.


Korang korang, mesti dah baca ENTRY ni kan? Hahaha, ramai lak girl girl di luar sana yang setuju dengan pandangan aku. Hehehe, gimme me five la sayang! ;)


Sekarang ni, aku nak tanya korang 2 soalan lagi.


1. Kenapa lelaki sangat simple dan tak suka fikir hal remeh temeh?

A. Lelaki tak suka nak semakkan kepala otak diorg dengan hal hal remeh temeh ni
B. Lelaki ingat benda tu hal kecik dan tak yah nak besar besarkan pun. Just small matter je
C. Lelaki memang jenis ambil mudah.


2. Kenapa perempuan sangat cerewet dan suka fikir hal remeh temeh?

A. Perempuan inginkan kesempurnaan
B. Bagi perempuan hal remeh temeh kalau di biarkan lama lama jadi besar gak
C. Perempuan memang suka berfikir banyak, tak macam lelaki.


Aku tanya soalan ni sebab aku perasan sangat kalau bercouple, lelaki memang tak suka pikir hal remeh temeh ni. Bagi lelaki, hal remeh temeh ni semak kepala otak baik buat bodoh je. Aku taw ar sebab aku ada tiga orang abang. Dan yang perempuan pula jenis yang suka pikir hal remeh temeh ni. Hohoho. Aku taw tu sebab aku pun perempuan dan aku selalu pikir hal yang remeh temeh -_-


Percaya atau tak, kalau bercinta, si gf yang selalu main peranan dalam sesuatu perhubungan. Sebab apa aku cakap macam tu? Sebab kalau bergaduh or bertekak ke salah paham ke si gf yang akan cari jalan dan cari masa untuk buat sesi luahan hati dengan bf, nak solvekan masalah. Even, si gf selalu buat masalah tapi dia mesti cari jalan nak solvekan masalah cepat cepat sebab tak suka nak gaduh lama lama sebab nanti sunyi. Kalau nak harapkan bf cari jalan cari masa nak solvekan masalah? Alamatnya tak de respond la wei. Ego kena jaga bai. Kang tak pasal pasal masalah tu tak selesai selesai pastu jadi makin teruk.


Kalau bercinta, jangan la nak harapkan gf je yang cari jalan nak solvekan masalah tu. Memang la perempuan suka pikir hal hal remeh temeh ni tapi lelaki kena pikir juga. Jangan amik mudah je. Aku tau kadang kadang si gf manja, macam budak budak, kuat majuk, suka buat perangai apa semua tapi si bf kena la pikir yang gf tu manja dengan dia je. Dah kata kekasih. Mestilah si gf manja dengan bf dia sendiri. Apa jadah gf nak manja dengan bf orang lain? Gila ke apa.


Bila bercinta, masing masing kena lah pikir macam mana nak solvekan masalah yang ada dalam hubungan korang tu. Tak kira bf atau gf, dedua kena main peranan. Hal remeh temeh ke hal besar mesar ke semua kena selesai cepat cepat. Baru hubungan korang akan smooth je :)


Sila lah dengar lagu ni. Best dan korang bole praktikkan dengan gf/bf masing masing.

Kekanda Adinda


Okay lah babai!


p/s: Korang semua ok ke kalau aku buat entry macam ni? Macam tips tips bercinta melalui pandangan dan pendapat aku. Ok ke tak?


16 comments:

eykameow said...

yunk , jwapan i B. huhu. ehh entry u kenapa semua psl msalah laki dan perempuan je eh skrg? hehe.

.miss d'ieyna. said...

eykameow..

haha.sebab baru frust.bole x bg alasan mcm tu?kekeke.

nabilah abd rahman said...

untuk dua2 soalan tu,jawapan saya c...biasalah..perempuan dengan lelaki kenalah berbeza...barulah boleh salinh melengkapi...

najihah sahami said...

alhamdulllah lam hubungn Mish ngn c die, die yg bnyk ngalah....hehe

eykameow said...

frust? r u seriusssssssssss? syg, r u okay? be happy okay.. kwn2 sentiasa ada ngn u.chill babe!

eryn nazri said...

due2 jwpn B.
selalu gf yg carik jalan selesaikan masalah.
tau tak penat?! ish. dorg tak rase ke yg gf pun ade Ego, ?
lelaki piker EGO dorg je.
eryn setuju gile dgn entry nie.
gf nk sselesaikan msalah cpt2 cuz die tak nak hubungan die ngan pakwe makin teruk, tapi bf buat derk je.
pasal manje tu pun betoi. kalau kite manje2, die cakap kite ni gedik plak, habis?takkan nk gedik ngn jantan lain. hahaha

setuju x100

S..U..D..@..I..S said...

salam
jawapan 1A, no 2B..

kk said...

ehehehe seewt je entry ni syg.kakak pilih B

enyheartsdiamond said...

babe.. apa yg u ckp tu semuanya betul dan terjadi dalam hidup i.. thumbs up! :)

bagi i,

"sekecil-kecil ucapan atau sekecil-kecil perkara itu membawa makna yang sebenarnya besar untuk seorang gadis"

i pernah bagitau macam ni kat mr. khong..

.miss d'ieyna. said...

nabilah..

yeap.perempuan dgn lelaki kena lah berbezakan.baru saling melengkapi.:)

.miss d'ieyna. said...

najihah..

alhamdulillah..:)

.miss d'ieyna. said...

eykameow..

haha.i ok la syg.mls nak pkir2 lagi.life must go on kan..:)

.miss d'ieyna. said...

eryn nazri..

haha.taw x pe.perempuan mmg jenis yg kena solvekan mslh cepat2.while bf plak jenis lepas tangan.nak wat cm ne kan.laki kan EGO.

.miss d'ieyna. said...

sudais..

thanks.:)

.miss d'ieyna. said...

kk..

hehe.maceyh kakak..:)

.miss d'ieyna. said...

eny..

kan kan.sekecik2 kuman tu la yg kita amik peduli.tp laki sekecik2 kuman tu la yg di wat bodoh.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...