July 23, 2010

.Eleh, kau pun hipokrit lah!.

Hai semua!


Penah tak korang tanya kawan kawan korang manusia yang macam mana yang diorg benci? Dan jawapan yang diberikan mestilah 'Manusia yang hipokrit!'. Aku konfirm la wei dalam setiap jawapan mesti ada pasal Manusia hipokrit ni. Wa berani jamin bai! Sebab wa pun selalu bagi jawapan macam tu dan korang pun mesti bagi jawapan macam tu. Wa tau wei wa tau. Hahaha!


Bila korang bagi jawapan tak suka 'Manusia yang hipokrit' penah tak korang terpikir yang korang pun kadang kadang hipokrit juga? Penah tak penah tak? Aku penah wei. Aku selalu pikir aku ni dah la tak suka 'Manusia yang hipokrit' tapi aku pun hipokrit juga pastu bole pula tak suka 'Manusia yang hipokrit' nih kan. Ish ish ish, sangat tidak patut (sambil geleng geleng kepala)


Tapi aku hipokrit bertempat, ikut keadaan dan masa juga la wei. Apa ke gila aku nak hipokrit sepanjang masa? Tak best wei. Tak nikmat hidup nak hipokrit bagai nih. Tak jadi diri sendiri bila hipokrit nih! Sangat tidak nikmat ye kawan kawan.


Bagi aku, hipokrit ni bila perlu je. Macam nak jaga hati someone ke. Nak rahsiakan sesuatu ke. Ye, kekadang hipokrit itu perlu juga. Jangan selalu hipokrit sudah kang orang menyampah baru nak terngadah!


Aku tak bape suka sangat orang yang terlampau hipokrit ni. Asyik nak hipokrit sesaja! Tak de faedah pun nak hipokrit hipokrit nih. Menambah kebencian ada lah. Baik jadi diri sendiri lagi bagus kan ;)


Okay lah babai!


p/s; Asal ada blogger blogger lain duk banned ip address aku? Aku ada wat salah ke? Musykil aku nih. Kalau ada wat salah tolong bgtaw ye. Kita bole berbincang ye kawan kawan.

19 comments:

I.Hazwani said...

wani pon ta suka manusia hipokrit
and wani pon perna jadi hipokrit dan mungkin masih seorg hipokrit

so bermakna, wani benci jugak la diri wani bila bertuka menjadi hipokrit
:DDD

Tqa said...

Nice post. I pun tak suka manusia hipokrit tapi kan, sometimes, macam you kata, kita pun ada jugak hipokrit kan? adoyai. Hipokrit bertempat dihalalkan :D

echah mashuri said...

btl uh!hipokrit sbb k jg ati org bleh dtrima..tp kalo hipkrt yang talam dua muka or nk backup kslahan sndiri mmg xleh timer!!!

kk said...

sapa banned tu dik.

eh dik, kdg2 kan kakak terpaksa hipokrit utk jaga hati org.eh sedihnye:(

QBA said...

wah marah betul ni... :)

ASSILA. said...

btol2.manusia hipokrit tu plastik n talam dua muka cik ieyna.

cheximm said...

kadang2 perlu utk hipokrit. kadang2 tak sedar yg kita ni hipokrit. kadang2 best je buat2 hipokrit ni. ehhh hipokrit tu camna ah =_=

ASaDa RyutaRo said...

hipokrit ni apa sbnrnya? hahahaha..

M a W a D D a H said...

perlu erk hipokrit...hehe

sape banned kamu??sabr erk..

.miss d'ieyna. said...

I.hazwani..

haha.same la dgn akak.:p

.miss d'ieyna. said...

Tqa..

haha.taw x pe.kekdg harus hipokrit juga kan.

.miss d'ieyna. said...

echah mashuri..

hipokrit talam dua muka bagi penyepak je!

.miss d'ieyna. said...

kk..

ada blogger lain banned adik.:(

taw x pe kak.sdey kan bila kena hipokrit.

.miss d'ieyna. said...

QBA..

haruslah marah!

.miss d'ieyna. said...

Assila..

yeap.taw x pe.

.miss d'ieyna. said...

cheximm..

haha.hipokrit ada bnyk makna.

.miss d'ieyna. said...

Asada..

haha.cari dlm kamus dewan makna hipokrit.

.miss d'ieyna. said...

mawaddah..

kekdg perlu hipokrit.

eykameow said...

hipokrit ? emm. untuk jaga hati org lain xpe kot... contoh nya ;

ketiak kwn u berbau. tp u takut dia terasa. so u dgn slmbe buat muka mcm tak ada bau busuk. hipokrit kan ? haha


pstt , spe banned kamu iena??!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...