July 1, 2010

.Internet penting lah!.

Hoyeah! Akhirnya, aku dapat juga meng-ONLINE-kan diri aku balik. 3 hari aku tak online bole jadi gila bai. Okey, aku tipu. Hahaha. Tak dela sampai gila wei. Agak agak ar kau nak sampai gila. Tapi kan siyes aku cakap bila aku tak online tak de tenet, aku dah rasa macam cacing kepanasan. Tak lengkap hidup wei bila tak online.


Aku dengan tenet sangatlah kamceng. Bangun pagi aku mengadap tenet. Nak makan, aku ngadap tenet. Nak mandi, aku ngadap tenet. Nak tido pun aku ngadap tenet. Memang tenet la peneman setia aku sekarang. Bagi aku kalau air tak de tak pe. Jangan eletrik tak de sebab nanti tenet pun tak de dan aku tak bole online. See, tenet sangat penting dalam hidup aku.


Bila dah berinternet ni, haruslah aku akan pikir 10 ke 20 kali kalau nak pegi mana mana yang melibatkan masa yang lama dan berhari hari. Macam balik kampung ke, pegi holiday ke. Konfirm aku akan pikir banyak kali ooh sebab aku pikir nanti tak bole online. Online itu sangat penting ok. Dulu zaman guna broadband celcom tapi bila dah pindah Melaka, tukar guna streamyx. Penah sekali, modem streamyx aku rosak, tak bole online. Aku la orang yang paling kecoh sekali. Aku sanggup kol tmnet banyak banyak kali sampai la technician tmnet tu datang. Selagi tak datang, selagi tu aku kol. Kira apa aku, janji aku dapat tenet dan dapat online. Hahaha. Aku sangat pentingkan diri bab bab online ini. Ngeee :D


Bila dah balik dari Kedah, haruslah aku suka melompat kegembiraan sampai bergegar rumah ni sebab dah bole online. Hehehe. Dan aku haruslah membaca segala entry entry terbaru dari blog blog korang semua. Dah banyak ketinggalan ni ar ;)


Okey babai!


p/s: Next entry aku akan cite pasal peminangan kak zura tu ea. :)

17 comments:

nabilah abd rahman said...

betul..xda laptop dgn internet mmg rasa mcm hidup ni serba x lgkap...

irahehe said...

same cam aku.bukak mate jer terus angkat leptop atas meja tue pastu kluar bilik pergi online kat ruang tamu.nak tidor pon lepas dah offline.hebatnye penangan online dan jugak penangan blog!hahaha..

eykameow :) said...

heeee. betul tu.. hebat kan intenet nihh? haih tapi eyka tak mandi ngn tido jela.. iena kira hebat lah sbb 2-2 tu boleh. hihihi.

selamat meng-online kan diri semula! YEYY! update2 !!! nak tahu!!

Nur Su'aidah said...

setuju!!! ku pun tak boleh tanpa tenet. pg tadi gerak shah alam. yg dibwaknya lappy. baju tak bwk lgsg. hahaha :D

Jim said...

kalu handphone xde macam mana plak eh.. :p

I.Hazwani said...

kak dieyna & internet mcm isi dgn kuku
hahaha ta perna sekali ke korg gado?
:P

kk said...

hp&internet sangat penting.boleh sawan kalau duduk kat opis takde tenet,sigh!

ehh, peminangan tu mesti lulus kan!hehe.mcm hepi jer;)

cik helena said...

parah nih parah hahaha

.miss d'ieyna. said...

nabilah..

kan2.rasa mcm x lengkap bila x de laptop ngan tenet.

.miss d'ieyna. said...

irahehe..

haha.aku dgn kau kan sama.x bole x online.nnt jadi sawan.ngeee.

.miss d'ieyna. said...

eykameow..

haha.tenet mmg hebat.x de tenet mmg sunyi ar hidup.bosan kot.ngee.nnt i update ea.

.miss d'ieyna. said...

su'aidah..

haha.lappy penting oo.bole online.

.miss d'ieyna. said...

Jim..

handphone pun kena ada jg.nak msej2.

.miss d'ieyna. said...

I.Hazwani..

haha.tenet dgn akak sgt kamceng.tp kekdg tenet ni majuk sket sbb x tutup.ngee.

.miss d'ieyna. said...

kk..

taw x pe dear.hp n tenet sgt penting.klu ada lappy tp x de tenet x guna gak.huhuhu.

peminangan itu akan diupdate nnt.stay tune taw.

.miss d'ieyna. said...

cik hel.

haha.mmg sudah parah.ada obat x?

tqa said...

btol3~
xde internet susah idop
tp the fact is, boleh je kan nk idop xde internet.
hihi.
cume akhir2 ni aktif btol berblogging,
so agak susah nak berenggang
blogging dpt mengurangkan shopping.
heheheh
JempotDatangKeBlogTqa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...