July 25, 2010

.Otak ada, jangan letak kat kepala lutut!.

Hai korang!


Korang korang jom tengok pic kat bawah ni.


Dah tengok?


So, macam mana?


Apa perasaan korang bila tengok baby yang tak bersalah ni menjadi mangsa? Sedih, geram, marah semua bercampurkan? Yeap! Aku pun rasa macam tu. Serius, aku cakap yang orang sanggup buat macam ni memang letak otak kat kepala lutut.


Apa lah dosa baby yang kecil yang lemah tak berdaya ni. Sampai pegi buang merata rata macam buang anak patung. Gila arh sapa yang buat macam tu. Dah masa bercinta pandai plak nak romen romen tak ingat dunia. Pastu dapat anak pegi buang kat tong sampah la pegi tanam la pegi letak kat mangkuk tandas la. Gila wei gila! Kalau tak nak anak tu sekali pun pegi la letak kat depan umah org ke, kat surau ke, masjid ke. At least baby tu masih lagi bernyawa dan bole hidup.


Anak luar nikah ke SYURGA Anak kandung ke NERAKA


Allah bagi kita akal untuk membezakan manusia dengan binatang. Tapi bila kes macam ni selalu berlaku tak de bezanya manusia dengan binatang. Akal untuk berfikir mana baik mana jahat. Pandai pandai la guna.


Okay babai!


p/s: Zaman sekarang ni macam macam benda jadi -_-


24 comments:

dak eina (◕‿◕) said...

kalau tak nak anak tuh..jgn pandai2 buat anak...ish3 kesian eina tgk baby yg tak berslh tu..ada yg sampai kena geget ngn semut, kerengga. alahai.. bg la orang anak tu... jgnlah bunuh kan... dah la buat maksiat..pastu bunuh pulak..kan bertambah dosa tu...

fara said...

huhuhu.. tau takper.. they all ni tak guna otak..
sian baby2 tu semua..
tak sempat pun nak merasa dunia..

n u perasan tak.. setahu i hrtu ader kes cam ni gak.. n u know what.. mak baby nijust dikenakan penjara 2,3 tahun n bayar denda jer kalo tak silap..


pada saya la kan.. hukum mati wat they all lg sesuai.. huhuhu.. nyawa tu.. some thing yang tak leh diganti..

apapapun harap mereka2 dapat balasan y setimpal.. amin..

NuSaNa NoSa 91 said...

inilah akibatya apabila hukum Islam xdijalankan.. huk3~
moga kita dijauhkan drp ini semua.. na'uzubillah~

Tqa said...

Gila rr manusia yang sanggup buang anak! tak berperikemanusiaan lansung! =(

ribena.illina said...

penah bace lamm satu artikel die ckp gni

'budak baek jek buat gni..yg alim2..sbb kalo yang jahat2 xde buat gni..sbb selalu dah buat..pandai berjage budak jaat ni sbb da slu buat'

ish3...sampai gtu skali kn? hmmm~

Dc said...

kejam la manusia nie..haiwan lg syg kn anak yg x de akal..aduhh..ape nak jd la dgn dunia skrg#-o..
kesian tgok baby buang cmtu jerr..

kk said...

kakak suka baby:( sebab tu kakak paling marah buang2 baby.bagi kakak lah:(

HaNTwO said...

huhu kenapa manusia xde hati perut.....anak2 yang x berdosa jadi mangsa...

tyrasopian said...

''Anak luar nikah ke SYURGA Anak kandung ke NERAKA''
saye suke mende ney..

.miss d'ieyna. said...

dak eina..

kan kan.sgt kesian.tu la diorg taw buat anak.dpt anak terus buang!gila betul!

.miss d'ieyna. said...

fara..

yes! taw x pe.just hukuman ringan2 x de sapa pun takut.tp org x pikir akhirat.just pikir dunia je.tu yg jd mcm ni.

.miss d'ieyna. said...

nusana nosa91..

taw x pe.klu hkum islam dijlnkan mmg habis la.baru takut.

.miss d'ieyna. said...

nusana nosa91..

taw x pe.klu hkum islam dijlnkan mmg habis la.baru takut.

.miss d'ieyna. said...

Tqa..

memang x berperikemanusiaan pun.

.miss d'ieyna. said...

ribena.illina.

org skrg ni semua main tuduh2 je.baling batu sembunyi tangan,

.miss d'ieyna. said...

ribena.illina.

org skrg ni semua main tuduh2 je.baling batu sembunyi tangan,

.miss d'ieyna. said...

Dc.

manusia skrg mmg kejam kan.

.miss d'ieyna. said...

kk..

adik pun sama.tak suka la org buang2 baby ni.:(

.miss d'ieyna. said...

Hantwo..

taw x pe.orang lain wat salah.orang lain jd mangsa.

.miss d'ieyna. said...

tyrasopian..

saya pun suka.

sengal ke aku? said...

sadis betul..

enyheartsdiamond said...

tak sabar nak timang anak :))

cik Nemo said...

serius ! tak sanggup nak tgk!

mintak dijauhi.. huhuhu~

eykameow said...

ish. :'( tak boleh nak teruskan membaca bila nampak gmbr di atas. sedih!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...