July 10, 2010

.Kenapa korang berblogging?.

Hai semua!
Kata encik Pluffy (bear) itu.

Korang korang, aku nak tanya ni.

'Kenapa korang berblogging?'

'Kenapa korang berblogging?'

'Kenapa korang berblogging?'


Okey dah. Cukup 3 kali aku tanya. Sebelum korang jawab, meh aku bagi jawapan aku dulu. Teeehehehe.

Aku berblogging ni sebab best! Hahaha. Jawapan aku macam budak budak je kan. Teehehe. Aku berblog ni sebab aku minat plus aku pun bosan sama. So, nak dijadikan aku pun start la berblog. Masa mula mula start blog ni serius aku tak de asas pun pasal blogging, blogger, blog apa semua ni la. Aku tak taw apa apa. Aku tak taw blogwalking tu apa. Nuffnang tu apa. Semua aku tak taw la. Tapi makin lama, aku makin tahu lepas aku baca blog blog famous dan blogger blogger tegar.


Dulu kan, masa aku start berblog ni, aku duk pikir juga macam mana nak tarik follower ramai. Tapi lama lama aku dah tak kisah pasal follower sebab bagi aku kalau follower ramai tapi yang jenis follow tak ikhlas lebih kurang 'i follow u, u follow me back' baik tak yah follow. Kalau follow setakat nak kita follow balik baik tak yah wei pastu bila kita tak follow mula la nak unfollow balik. Acececece, amma! bole pula macam tu ea? Bukannya kau concern pasal peng-update-an blog yang kau follow tu. Kalau follower kau ramai tapi tak de sapa baca entry kau tak de gunanya follower kau tu. Dan aku pula jenis yang follow blog yang aku betul betul suka je. Yang bole buat hati aku terpikat dan melekat dengan blog diorg tu. Dan yes! kalau aku dah follow, aku akan ikut segala update update blog tersebut.


Dengan berblog juga, aku dapat menambah bilangan kawan kawan aku. Even dengan berblog je, tapi aku dapat je cari kawan, dapat je share pengalaman dengan orang lain. Even aku tak penah jumpa kawan kawan blog tersebut dan hanya contact through blog je tapi tu tak jadi masalah pun untuk berkawan. Dan yes! berkawan dengan mereka memang membuatkan aku gembira. Mereka sentiasa bagi semangat, pandangan dan pendapat. Dan aku sayang mereka. Mereka itu Eykameow, Eny, Kila, Tembume, Fyka, I.Hazwani dan ramai lagi yang tak dapat aku listkan disini. Aku tak sombong. Korang bole je tegur tegur aku kat blog atau fb atau pun formspring aku :)


Ala, senang cite aku berblog sebab aku minat dan puas sebab aku dapat share pengalaman dengan orang lain. Aku dapat berkawan dengan kawan kawan baru yang baik. Aku dapat belaja ilmu limu coding html. Ingat senang ke nak edit edit blog? Kena godek godek coding html wei. Kalau tak tau memang blog jadi lingkup bai. Haaa, lagi satu. Kalau nak berblog ni, kena ada mood, ada feel, ada jiwa. Baru kuar cite yang best best meletup kebabom! :)


Korang pulak macam mana? Kenapa korang berblogging?

Okey babai!
Kata encik Pluffy lagi :)

21 comments:

ninie_azriena said...

hehe..
comel nyer teddy..
geram tgk!!
ninie pown still blaja agy cara2 berblogging
harap dpt jadi kwn cik ieyna yg bek nie..(n_n)

eykameow :) said...

hihi comel nye en. pluffy iena. macam syiro eyka je muka dia.. tp en pluffy besar sket. uhuhu.

Emm entry ni buat eyka teringat mse mula2 blogging lu. tsk. x sangka akan jumpe blogger mcm iena. huhu. ehh, dtg blog eyka. amek sesuatu di situ :)

dak eina (◕‿◕) said...

eina blogging sebab eina boleh share kehidupan harian eina. tapi xde lah 100%..huhu blogging besh! boleh tmbh kenalan jugak!

t e m b u m e said...

hikhikhik!
*blushing*

degan blogging kite bace banyak cerita orang.
ada yang kelakar, sedih, macam-macamlah!

banyak contest plak tu kan?
hehe

t e m b u m e said...

hikhikhik!

*blushing*

hahaha..malu saya! :)

emm, blogging best!
macam2 cite kite boleh tau kan.
siap ada contest montest lagi!

echah mashuri said...

btol2...knape ek berbelog>
tp echah bru j nk blaja..hhuhu
arap cik ieyna dpt ajr eh..hik

♥PrinCeSs KellY Eun♥ said...

yupe!..sangat setuju..plg ta suka kalau minta d follow balik...weee~~kim salam dengan encik teddy kamo yaaa..^^,muka dya hmpr sama dengan cik tedy saya...hahaa

Derus said...

ermm..berblogging ni blh hilangkan bosan..lagi satu dapat kenalan yg baru2..kan..

iqbalsyarie said...

Owh....menarik post ni.kalau saya...saya ber blog kerana tanggugjwb.huhu
Latest post:Menarik!Kisah pemabuk bersolat

S.I.T.I said...

knp aku berblogging???jwpnnye ade pd diri blogger tu sndiri..kdg2 blogging just for fun..dlm mse yg same dpt menambahkn ilmu..btol tak? ^_^

Abu Luqman said...

selamat awal pagi...sm tak keluak.. salam ziarah dari abu luqman

I.Hazwani said...

cik wani berbelog sbb adanya cik ieyna ni dunia blog
ecewahhh <3

Lovely Emy said...

berbelog sebab suka mengarut, hehe.. :')

padin said...

salam... aku berblog sebab nak berkawan dengan cik ieyna.. ekekeke aci tak jawapan gitu?

enyheartsdiamond said...

gebunya cik teddy tuuuuuuuuuuu! nak peluk! :D

aww! nama i ada di situ.. tq sayanggg! <3 u!

i blogging sbb kawan ajak jd partner blog dia dulu.. skrg dia tinggal blog tu kat i :)

Lagenda said...

Errr...ienay follower mak x?

farysa said...

farysa blogging sbb dh bsan dgn fb
blogspot ni lg best
hehe

kk said...

aww sweet nya!kila pun sayangggggg ieyna comel.muah!~ye lorh!kila pun suka berbeloging!ehehehe

pirates said...

sbenarnya cara u folow i, i folow uback 2 adalah spam... klu mengikut undang2 internet cara itu salah la..hehehe tp x di kormisalkan hehehe.. apapun good luck...selalu berbloging kuatkan muafakat... :D

caliph shuriken said...

blogging ni satu dunia yg cntik klau ikut cara positif ^^

FlufFyda said...

nak jd kakak ina la...boley???hehe :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...