July 7, 2010

.Silalah bagi pendapat dan pandangan dekat entry ini.

Sila tengok gambar ini

.Enot.


Dan ini


.Syanie.


Dan ini



.Syuhaida Dottie.


Dan gambar penutup ini


.Cik Ieyna.


Dah tengok semua? Okey, sekarang aku nak tanya. Apa pandangan korang korang semua kepada perempuan yang berbadan besar, tembam dan chubby? Ye ye, aku salah seorang perempuan yang berbadan besar sebab tu muka sentiasa bulat dan pipi sentiasa tembam semedang -_-. Segala pandangan dan pendapat aku akan hargai. Lepas korang bagi pandangan korang, baru aku akan buat entry untuk bgtaw pandangan aku pula. Teehehehe. Jangan malu jangan segan. Silalah kasi pandangan dan pendapat korang ok :)


Okey babai!


p/s: Ada komen komen kat blog aku ni hilang la. Dah approve pun tak muncul muncul. Geram betul! Korang jadi macam ni juga tak? -_-

35 comments:

Nur Su'aidah said...

pandangan? biasa jeee. takde apa2 pun. :D yg pentg bersyukur dengan apa yg ada .

Abd Karim MJ said...

Kalau nak pegi timbang naik sorang2 tau ! he he he

White Bird said...

ok jer.. chubby.

tetap manis di pandang kalu kena

cara berpakaian..

Syukurla selagi sihat.. ingat tu

=)

Gyena Chobitz Armani said...

hi yunk,

salam kenal n follow mengfollow
pendapat ikhlas dr cik gyena

kadang-kadang org berbadan besar ni cute..mungkin dr fizikalnya besar..tp apa pun bg cik gyena mrk tetap chumel..cik gyena pun ada kawan yg berbadan besar..tp semua itu tak menjatuhkan semangat org berbadan besar kan? sebabnya..apa pun yg kita buat n berkawan harus IKHLAS...

pendapat ikhlas cik gyena yerp..
jom singgah blog cik gyena join contest jom...

http://j3zz3lb3llg.blogspot.com/

tqa said...

erm, no big deal pon.
coz my family smue berisi2.

hellioz said...

chubby~
npe?

Rina (◕‿◕)✿ said...

a ah, rina pon camtu semalam..last2 rina xbuat pun moderate email huhu

anyway, bg rina..secara ikhlas, x kesah pun badan tembam, kdg2 tu tembam nmpk comel je, bila dia pandai jage penampilan, bersih.

tapi jgn tembam sangat sampai belebih2. cuba sedaya upaya diet spaya fit.

hope dpt mmbantu ieyna k :D

salam perkenalan ^__^

el said...

org gemuk suara lunak merdu
muka cumel
then sure ada bakat terpendam mcm pndai menjahit..pandai baking..ape2 je lah yg pandai..:)

eikasyaza said...

chubby + tembam = comel
ok pe asal sihat dan selesa dgn diri (org yg bg pndapat ni pon tembam dah..ahaha)

Anonymous said...

Pumpuan yg bdn besar ok je.
Nmpk comel.
Yg penting kena confident.

farysa said...

i ske cite dottie
suke gileee
hehe

Dark Half said...

btol kata incik anony
kalau konfiden no hal la
kejayaan sesorang x diukur dari segi size

Wan_hazel said...

law pndai style...smu OK...law yg kurus tak de style...tak ok gak..yg ptg kompiden...tu je...comel...

Zayanie said...

knape awk x letak gmbr sy?? nyahahahahahaahahahahahahahahahaha aku kompiden je ngan diri aku.. as long as aku x skit kn aty org dgn badan aku ni

enyheartsdiamond said...

syggg.. janji ada org yg syg u.. tgok i yg kurus ni.. dan cantiklah konon.. org tak syg :'(

Shahir @ Meng said...

xsalah jika berbadan besar..
maybe disebabkan ginetik so kite xleh la nk slhkn sape2..
yg salah nye klu xreti nk jge badan 2..
orang bdn besar pun kkdg bleh kelihatan anggun sekiranya die pandai bergaya.. mcm syanie n adibah noor..

NURSAFINA SALIM said...

chubby xpe..yg pntg kesihatan ok.xde pyakit n say fit..that's it.hehe :))

sujairi said...

aku kata org lawa slim pun tapo x pandai jaga mulut, adab , agama dan cara berpakaian pun x guna gak..
selalunya org tembam jenis yg pandai menilai diri sendiri dan akan menjaga diri sebaik mungkin.. jenis merendahkan diri dan sentiasa inginkan kasih sayang lebih daripada insan sekelilingnya. Jenis macam ni adalah mereka yg harus kita percayai. tapi bukan semualah.. mengikut kajian 75% org tembam memg dlm kategori yg aku katakan tadi.
so buat cik comel molek.. apa yang penting? budi pekerti, adab sopan dan pegangan agama..

p/s lawa x lawa nanti dah tua x lawa gak...tetap berkedut..(^_^)

Vanilla Popsicle said...

kalau pakai baju yang kena, comel :D

dan ya, aku agree dengan komen-komen kat atas yang cakap asalkan sihat tu.

:)

t e m b u m e said...

chumell!
^^

YuYu said...

hi sayams...
chubby? very da comel kn...bg yuyu xde mslh pn yg pnting hti baik n iklas ble buat ss2 benda trutma time bkawan...
stiap org ad klbhn msng2 so isu chubby sbnr nye x jd mslh pn...lg pn chubby ni comel kn...
that` why yuyu ni comel..
bhahahaha

Munira Muhiyddin said...

pd Moon , setiap makhluk Allah ada kurang dan lebihnya .
utk org cantik selim kurus tinggi macam model , tak semestinya dia perfect rite dear .
serius Moon tak suka cerita yg kutuk kutuk fizikal someone . jawapan klise mereka cakap nak bagi pengajaran kat orang semua hargai golongan tersebut . tapi budak sekarang hamek kira ke ? makin kutuk adelah .

cth terdekat : Halimah Jongang && Fatimah juling .

sekarang pulak Dottie . memang patut pun budak sekarang kecik-kecik da pandai mengutuk segala bagai sebab dorang dah disajikan benda-benda macam tu .

echah mashuri said...

sy lg gemok dr cik leyna..
diet2 ttp xjd..uwaaa:((

kk said...

sis kila berisi syg.ok je.comell je.tapi jangan sampai memudaratkan.chubby tapi sihat itu yg kita nak.kan yang;)


miss you!

fyka said...

aceli chubby lg chomel kan..biar ape org ckp,yg penting kita happy sygs..

Jimmy said...

x kisah chubby ke, kurus ke.
janji sihat.
kena yakin ngan diri sndiri.
N just be yourself.
sure org ngan senang ina.. :)

iqbalsyarie said...

Entah...tak taw nak kata apa...dpt sehat pun okey~alhamdulillah

Latest post:Perlukah kita berdoa..?

alinac lover said...

chubby oke what?

i pon penah chubby~

rasa seksi aww~ hehehe

t e m b u m e said...

chumell!!!
^^

MESSY mOshi said...

ouhhh alaaa ieyna . . tak payah pk org nak ckp apa pasal kita. . asal kita bahagiaaa kankan :D

eykameow :) said...

yunk, org besar ke kecik ke same je. orang gak. yg penting hati. kalau org kurus hati dye busuk buat ape? So far i selese je kwn yg dgn org yg berbadan besar. dorng ni kdg2 pendengar yg setia :)
itu bg pndgan i laa . peace

rhapsody LiN said...

the thing is u have to b confident with urself..


yg kurus pon x semua yg happy with their fizikal..

happy2 selalu ok :)

Ery Farieha said...

comel je
tp kesihatan kene jage la
sbb sll nye org badan besar ni cpt kne penyakit
so, chubby xpe asal sehat ;)

tqah.y said...

aku pun tembam gak.kenal dah kan dari skolah lg? ;)

kadang2 sedih gak bila tgk org sume lawa2.ada gak ar rasa rendah diri tu. tp last2 aku pkir yg kalau tembam tak smstinya tkde org tak kawan ngan kita.

kurus tak smstinya ok.kalau prangai tak elok, tak jaga aurat lagilah tak ok.yang penting skarang ni, jaga tingkah laku kita.kurus @ tembam bukan penting sgt kat akhirat nanti.Allah tak pandang pun suma tu. :D

ini skadar pendapat.hrap2 tkde sapa2 yg terasa hati. ^_^

DyaLizz Cupcakes said...

Beauty is in the eyes of the beholder...

DyaLizz ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...