July 12, 2010

.Saya seorang Puteri Raja.

Hai korang!



Cuba korang tengok tajuk entry ni 'Saya seorang Puteri Raja'. Ye ye, aku memang puteri raja. Puteri raja mana? Puteri raja Kaporrr! Bhahaha. Tak dela wei. Aku mana ada kaitan dengan raja raja bagai nih. Aku biasa biasa je macam korang semua :)

Sebenarnya, aku selalu cakap 'Saya seorang Puteri Raja' dekat mama dengan abah aku sebab aku seorang je anak perempuan dalam family dan aku yang paling bongsu. Teeehehehe. So, aku selalu cakap 'Saya seorang Puteri Raja' sebab hidup aku dikelilingi dengan 3 orang abang yang dah besar dan bakal berkahwin pun tak lama lagi.


Bila jadi seorang anak perempuan dalam family dan dikelilingi oleh 3 orang abang memang best! Tapi sayangnya aku tak de kakak -_- Aku selalu berangan nak ada seorang kakak sebab bila ada kakak ni bole la aku nak share share cite share share problem bagai. Tapi tak pe, aku bakal mendapat 2 orang kakak ipar hujung tahun ini. Even aku berangan nak ada kakak, tapi aku tak nak ada adik sebab aku tak nak sesapa ambil takhta aku sebagai anak bongsu. Hahaha. Keji wei perangai aku. Kawan aku penah tanya nape aku tak nak adik. Aku cakap la kalau aku ada adik, nanti aku akan jadi kakak yang paling kejam sekali sebab selalu dera adik sendiri. Yela, cuba bayangkan dah 20 tahun kau jadi anak bongsu tup tup dapat adik. Apa yang kau rasa? Hahaha. Kalau aku konfirm aku jeles! Kang mesti aku pikir aku tak dapat perhatian mama dengan abah lagi. See, sampai macam tu sekali aku pikir kan. Hehehe. Kejam betul. Tapi, kalau anak buah tak pe. Aku akan menjadi maksu yang paling baik dan paling comel sekali ok.


Even, aku ni berangan nak ada kakak la apa la tapi aku memang bersyukur sebab dapat 3 orang hero yang sanggup melindungi 'Puteri Raja' nya. Hahaha. Aku nak pegi bank pun abang aku drive dan escort kan. Nak pegi kedai pun, pegi dengan abang aku. Nak makan pun, makan dengan abang aku. Nak makan sedap sedap, minta dengan abang aku. Nak tengok bola, tengok dengan abang aku. Nak bergaduh pun, bergaduh dengan abang aku. Semuanya dengan abang aku la. Dan aku sangat sayangkan 3 hero aku dengan mama dan abah :) Korang pun mesti sayangkan family korang kan? Apa apa pun bersyukur dengan apa yang ada ;)




Okay babai!


p/s: Ada sesapa nak jadi kakak dengan adik aku? Dont worry. Aku baik. Bhahaha!


18 comments:

kk said...

heyy im your sister now! ( sambil tepuk tepuk dada)

muaahhhh to my lil sister.ekekeke.huggggg..wah jeles okay ieyna ada abg:(

FyZa said...

huhu..besnya..ptutla putri raja sungguh nie..;)

tembume said...

syame lah kite!
de hero..
cume u terlebey sorang..
bume de 2 jek..

dan bume teringin sesangat kakak..
huhuhu..

yang same lagi, hujung tahun ni akan dapat akak ipar gak! hehe

Nur Su'aidah said...

:)

S.I.T.I said...

kalo siti plak,slalu berangan nk ade abg..sbb siti just ade sorg kakak n sorg adik laki..huhu..pape pon,knelah bersyukur dgn ape yg kite ade..btol x?heh

enyheartsdiamond said...

eny tade abang.. eny tade kakak.. huhuhu :|

eykameow said...

saya nak awak jadi maksu saya lah. bleh? hehe. eyka pun xde kakak...adik2 rmai ahhh . grrr

Riswan Septriayadi said...

Hey, Nice blog bro.. Keep posting. How about link exchange please. Add me first then I will add yours.
Thanks.

Regards,
wisatabintet

dak eina (◕‿◕) said...

huhu ucap selamat tuk pu3 raja kejap..takpe lah xde kakak pon. xlama lg kan ieyna nak dapat kak ipar...kongsi2 lah cite or mslh ngn kak ipar tuh eh ;)

.miss d'ieyna. said...

kk..

yeay! i'm ur lil sister now (tepuk2 dada juga) hahaha.
suka2.hugs utk kakak syg! :)

.miss d'ieyna. said...

Fyza..

teehehe.best la juga.:)

.miss d'ieyna. said...

bume..

yeah! gimme five la dear.:)

.miss d'ieyna. said...

suaidah..

:)

.miss d'ieyna. said...

eykameow.

jadi maksu?teehehe.bole2.:p
eyka ramai adik pumpuan.bole share prob.:)

.miss d'ieyna. said...

eny..

ada sulung pun untung.bole buli adik2.:)

.miss d'ieyna. said...

riswan..

thanks! :)

.miss d'ieyna. said...

dak eina..

hehe.puteri raja kapor adalah.haha.
ha'a..x lama lg dpt kakak ipar.:)

.miss d'ieyna. said...

Siti..

yeap2.apa2 pun kena bersyukur ok yang?:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...