July 4, 2010

.Kisah rombongan meminang Cik Ieyna.

Yeah! Sekarang baru ada mood untuk berstory telling dengan korang pasal rombongan cik ieyna ke Kedah minggu lepas. Mari mari semua datang rapat, cik ieyna dah nak start berstory telling dengan korang semua. Hahaha.


Okey okey, rombongan cik ieyna ke Kedah tu tak dela ramai sgt pun. 1 keta 5 orang. Yang pegi mestilah mama, abah, bayi, kak ana dan aku sendiri sebagai co-driver tak bertauliah. Sempit bai keta tu. Mama, kak ana dengan aku duk belakang ok. Sesak nafas aku bila kena duk tengah. Tak bole nak tido kot sebab terhimpit oleh mama dengan kak ana. Sakit bahu ditambah pula dengan kekebasan muntut yang duduk lama dalam keta dan kelenguhan kaki ni. Paham paham jela bila travel jauh jauh ni. -_-


Dipendekkan cite, rombongan cik ieyna ke Kedah tu untuk meminang kak zura telah pun berjaya dan diterima. Segala ranjau duri onak badai percintaan antara bayin dengan kak zura telah pun berjaya ditempuh. Acecece, asal ayat aku macam puitis jiwang terlebih karat ni? Hahaha. Dan insyaAllah bulan 9 seminggu lepas raya kahwin la kak zura dengan bayin. Dan hujung tahun ni bulan 12, kenduri kahwin kedua dua abang pulak. Kenduri serentak tu woh. 2 pasangan pengantin nanti. Bayin-kak zura, bayi-kak ana, dan aku? lagi 7 tahun lagi ek. Ngeee :D


Dahla malas nak cite panjang, layankan jela gambar yang sempat ditangkap ini. Pentangkapan gambar ini dilakukan secara kalut dan rushing sebab lepas majlis bertunang tu terus gerak balik Melaka. Penat dowh rushing rushing. But, alhamdulillah semuanya dah selesai. Tunggu nikah je. :)

Sila lah scroll down sendiri. Jangan malu jangan segan.


.Ini dia bakal kakak ipar makhluk comel. Kak zura. Beliau chantek kan?. Beliau make up sendiri masa pertunangan itu.

.Harus salam dan cium tangan ibu mertua dulu ye.
Minta restu dan berkat. Hakhakhak!

.Bergambar dengan bakal ibu mertua juga adalah WAJIB ye.

.Makhluk yang di tengah lagi tembam dan comel itu memang suka menyelit.

.Inilah makhluk comel yang suka menyelit td.
Sebenarnya, bakal kakak ipar itu sedang melawan ketembaman pipi dengan si makhluk comel itu. Tapi tak berjaya sebab pipi makhluk comel itu macam pau!.-_-

.Kedua dua bakal kakak ipar makhluk comel tersebut.
.Yang pakai tudung pink tu kak ana tunang bayi.

.Makhluk comel bersama kedua dua bakal kakak iparnya. Dia sedar yang kedua dua bakal kakak iparnya kecik tapi dia juga sedar dia yang paling comel dan tembam antara bakal kakak iparnya. Hakhakhak :D

.Antara hantaran pada hari itu.
Ouh, fererro rocher tu makhluk comel punya.
Dia dah chup awal awal.

.Gambar penutup.
.Makhluk comel bersama bayi dengan kak ana.
.Sekian~.


Okey babai!

14 comments:

I.Hazwani said...

erk
terbace yg perenggan kedue ta silap
igt kan KEBEBASAN MUNTUT
rupenye KEKEBASAN lahh
haha

Jimmy said...

bagus2.. nanti kenduri jangan lupa jemput eh.. :)

kk said...

comelnyaaaa page baru ieynaaaa

caliph shuriken said...

akhirnya, en3 yg dijanjikan selamat dipublish..
emm.. btul ka ayat yg tlah di abc kt atas ni :p

eykameow :) said...

wahh. kenapa dorang tak nikah je b4 ramadhan? kan best kalau dpt duk serumah mse tu..hehehe.

ehh. lawa ah baju iena!! serius lawa!!!!!! nak pinjam leh? kikiki

Munira Muhiyddin said...

ina , ferrero rocher kita bahagi dua boleh kan kan ? blink2

Nur Su'aidah said...

alhamdulillah selesai dah :) hehehe. meminang rupanya.

.miss d'ieyna. said...

I.Hazwani.

Hahaha.ada pulak KEBEBASAN muntut.
Muntut x bole bebas syg.

.miss d'ieyna. said...

Jimmy..

Tak lupa aih.:)

.miss d'ieyna. said...

KK..

tehehe.maceyh kila! :)

.miss d'ieyna. said...

caliph..

hah.dah selamat publish pun.
aik.ayat yg mana tu?

.miss d'ieyna. said...

eykameow..

tak sempat la syg.nnt rushing2 kan.
kenduri nnt eyka dtg taw..:)

baju lawa?haha.maceyh dear.baju raya 2 tahun lepas.nak pinjam?bole2.tp kena oter la syg ;)

.miss d'ieyna. said...

moon..

haha.bole2.meh sini meh.
nak bahagi ni.

.miss d'ieyna. said...

su'aidah..

yeap2.meminang je. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...